Gå til innhold

Mer grønnsaker - utveksling av tips


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har alltid spist frukt og grønt, men har nå bestemt meg for å gå over til et enda mer plantebasert kosthold.

Til nå har jeg som regel spist frukt mellom måltider, en salat til lunsj og grønnsaker til middag, nok til det obligatoriske "fem om dagen". Men i higen etter å bli kvitt noen forfengelighetskilo (de siste fem er veldig seige), har jeg bestemt meg for å erstatte mer og mer med grønnsaker. 

Idag lagde jeg "pasta" av squash, dvs. brukte en spiralkniv for å lage spaghetti av squashen, hadde knuste tomater over, og kylling ved siden av. Knallgodt, og sitter skikkelig i magen. Har også laget pizza med blomkålbunn tidligere og er veldig glad i å ha grønnsaksmos som tilbehør.

På listen min har jeg fylte paprika, "muffins" av kikerter og pannekaker av søtpotet. Salatoppskrifter har jeg mye av, og jeg liker selvsagt rå grønnsaker også, men skal jeg virkelig la grønnsakene dominere kostholdet trenger jeg flere spennende og gode oppskrifter, spesielt varianter av "kosemat".

Har dere andre forslag til skikkelig gode retter som primært består av grønnsaker? Noen andre som er blitt mer og mer grønnsaksbasert? :)

Anonymkode: 9442d...852

Videoannonse
Annonse
Gjest Zeitgeist
Skrevet

Kosemat:

Potetbåter bakt i ovn (gjerne krydret med ymse krydderier og tørkede urter, samt salt)
Edamame
Kimchi
Lasagne med sopp (platene kan byttes ut med squash eller aubergine)
Ristede kikerter
Vegetarpizza
Oliven
Rå grønnsaker med hummusdipp
Tørkede tomater

AnonymBruker
Skrevet

Blomkålris! :spise: Ha ønsket mengde blomkål i kjøkkenmaskinen, og kjør til bitene har blitt på størrelse med riskorn, eller mindre. Hiv hele sulamitten i en bolle sammen med godt smør samt krydder om du ønsker det, og la det stå på full guffe i 7 minutter. 

Anonymkode: 38c25...43c

AnonymBruker
Skrevet

Jeg elsker å laga blomkålsris, blanda med brokkoli og purrepure! 

Jeg tar et blomkål, deler opp i biter og kjører det til «ris» i en foodprosessor (kan evt. bruke rivjern om en gidder). 

Jeg tar grønsaksbuljong, 2 stk, og 1 liter vann koker opp. Har i en brokkoli og purre. Koker der mørt. Siler av og har brokkolien og purren i en skål, men husk å ta vare på grønsaksbuljongen.

Mos brokkoli og purre med en stavmikser, ha i litt av grønsaksbuljongen for en glatt og dkn konsistens (trenger ikke mye). 

Bland pureen med blomkålsrisen. Ha gjerne i litt mer av den varme buljongne for å få blandet alt skikkelig og varmet opp den kalde risen.

Jeg har servert det med scampi, men kan sikkert fint også serveres med mye annet!

Er og skikkelig glad i potetmo med gressløk servert med rå agurk (aner ikke hvorfor jeg prøvde det), men elsker smakskombien selv, men er sikkert ikke for alle.

Anonymkode: bef8b...311

AnonymBruker
Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Blomkålris! :spise: Ha ønsket mengde blomkål i kjøkkenmaskinen, og kjør til bitene har blitt på størrelse med riskorn, eller mindre. Hiv hele sulamitten i en bolle sammen med godt smør samt krydder om du ønsker det, og la det stå på full guffe i 7 minutter. 

Anonymkode: 38c25...43c

...full guffe i mikrobølgeovn, kan kanskje være en grei detalj å huske å få med. :rolleyes: 

Anonymkode: 38c25...43c

AnonymBruker
Skrevet

blomkålvinger: http://www.vegetarbloggen.no/2016/09/19/bbq-blomkalvinger/

grønnsakspai:

http://www.veganmisjonen.com/2015/10/oppskrift-pai-ostesaus.html?m=1

Fylt aubergine:

http://www.veganmisjonen.com/2014/06/oppskrift-fylt-aubergine-bulgur.html?m=1

ovnsbakt blomkål

https://greenbonanza.com/2018/04/26/hel-ovnsbakt-blomkal-med-tahini/

 

Anonymkode: 59c03...938

AnonymBruker
Skrevet

Veldig enkelt og godt (synes hvert fall jeg); Linse eller ertepasta fra f.eks Rema 1000, med tomatsaus/pastasaus.

Anonymkode: 7a5b2...329

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...