Gå til innhold

Hvor farlig er det at pizzabunnen er litt gjennomstekt? Orange til brun.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Farlig å spise det? Altså fra orange til brun. 

Anonymkode: 12d04...96a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvorfor skulle det være farlig? Pizzabunn skal selvsagt være gjennomstekt, rå deig er ikke godt!

  • Liker 1
Skrevet

Hæ? Farlig - hva er farlig mener du? Orange pizzabunn?

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
26 minutter siden, mandel92 skrev:

Hvorfor skulle det være farlig? Pizzabunn skal selvsagt være gjennomstekt, rå deig er ikke godt!

Ja? 

Ifølge eksperter fra Mattilsynet må du faktisk ikke det, såfremt du ikke spiser brent mat for ofte, står det på Matportalen.no(ekstern lenke). 

Ved prosesser som steking, grilling og røyking, kan disse helseskadelige stoffgruppene dannes: 
 

PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner): PAH-forbindelser kan være kreftfremkallende og skadelig for arveanlegget.

Stekemutagener: Dette er en fellesbetegnelse på en rekke kreftfremkallende forbindelser som dannes ved steking av kjøtt og fisk, og som har mutagene egenskaper (skader arveanleggene).

Akrylamid: En forholdsvis nyoppdaget forbindelse i mat som i hovedsak finnes i stekte og friterte stivelsesrike matvarer, som potet- og kornprodukter. (Tidligere studier har vist at svært høye doser akrylamid kan føre til utvikling av tarmsvulster hos mus)

Anonymkode: 12d04...96a

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, TheGirlWhoWaited skrev:

Hæ? Farlig - hva er farlig mener du? Orange pizzabunn?

Ja, orange. Sprøstekt. 

Det er jo litt brent? Vanlig er jo å spise ganske hvit og ikke orange bunn.

Anonymkode: 12d04...96a

AnonymBruker
Skrevet

Kan 10-doble væsken i deigen og drikke den istedet.

Anonymkode: e5189...c92

  • Liker 1
Skrevet

Pizzaen skal da stå i ovnen til den er gylden.

Brent = mørk brun/svart

AnonymBruker
Skrevet
15 minutter siden, penny_ skrev:

Pizzaen skal da stå i ovnen til den er gylden.

Brent = mørk brun/svart

Hvor mørkt er mørk brun da?

Anonymkode: 12d04...96a

Skrevet
9 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvor mørkt er mørk brun da?

Anonymkode: 12d04...96a

Spis maten din og slutt og vær så hysterisk.

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Brent mat er ikke bra, men da er den svart! Gylden mat er stekt. Ville ikke hatt den for brun, men det er fordi jeg ikke liker å tygge papp. Rå deig er ikke farlig.... Jeg liker den best når den er gjennomtenkt, men fremdeles "hvit".

Anonymkode: a93aa...62d

AnonymBruker
Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Brent mat er ikke bra, men da er den svart! Gylden mat er stekt. Ville ikke hatt den for brun, men det er fordi jeg ikke liker å tygge papp. Rå deig er ikke farlig.... Jeg liker den best når den er gjennomtenkt, men fremdeles "hvit".

Anonymkode: a93aa...62d

Gylden mat er jo litt brent?

Anonymkode: 12d04...96a

Skrevet
30 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Gylden mat er jo litt brent?

Anonymkode: 12d04...96a

Du får koke pizzaen din, da, så er du sikker.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Nå må du slutte å være så hysterisk 

Anonymkode: 410c3...23a

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...