majan Skrevet 7. mars 2005 #1 Skrevet 7. mars 2005 hjelp!!! er det noen som har noen oppskrifter??? jeg er helt elendig på og lage fiskemiddager så jeg trenger hjelp ja
Gjest Anonymous Skrevet 7. mars 2005 #2 Skrevet 7. mars 2005 Jeg skriver under på denne! Noen? :-) (hå! Ovnstekt fisk! Mums!)
Nella Skrevet 7. mars 2005 #3 Skrevet 7. mars 2005 Her er noen forslag: 1 2 3 4 5 6 Ikke prøvd noen av de. Fant alle på godfisk.no og der er det mye godt
Gjest the imp Skrevet 7. mars 2005 #4 Skrevet 7. mars 2005 En hel ørret kan fylles med f.eks: hvitløk, laurbærblad, persille, salt og pepper og sitron. Det hele pakkes inn i aluminiumsfolie og legges inn i ovnen på 175 C i 40-50 minutter. Hva du vil fylle den med kan du jo egentlig velge selv. Mange synes det er godt å fylle den med purre og paprika, løk, etc. Egentlig bare fantasien som setter grenser. Ovnsbakt laksefilet Antall porsjoner: 4 Ingredienser: 800 g laksefilét 1 ss smør 2 sitroner 1 bnt. persille 1 dl creme fraiche eller rømme grovmalt pepper Fremgangsmåte: Skjær fileten i 8 like store stykker. Strø litt salt over stykkene på begge sider. Legg dem i en smurt ildfast form. Del en sitron på langs. Skjær halvdelene i skiver som legges mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre sitonen og dryss det over fisken. Klipp persillen grovt og dryss den over fisken. Ha 1 ts creme fraiche på hvert laksestykke. Settes i stekeovn,øverste rille, ca 175 grader. Stekes ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt. Serveres straks med godt brød eller rundstykker og en frisk salat. Kokte poteter smaker også godt. Sei i form med hvitløk og grønnsaker For 4 personer. Ingredienser: 800 g seifilet 50 g grovt salt 1 dl olivenolje 400 g poteter 400 g løk 1 boks hermetiske tomater 1 grønn paprika 3 fedd hvitløk ½ chilipepper 1 ss fersk hakket basilikum 1 ts timian salt pepper Tilberedning: Rens seifiletene fri for skinn og bein. Strø dem med grovt salt, og la dem ligge til dagen etter. Du kan også bruke fersk seifilet, men da må retten saltes mer under tilberedning. Etter at fisken er ferdig saltet, skylles og tørkes den grovt. Skjær fileten i stykker på 70-80 gram. Stek dem raskt på begge sider i varm olivenolje. Skrell poteter og løk. Skjær disse i tynne skiver. Paprikaen skjæres i strimler, squash i skiver, og hvitløk knuses. Finhakk chilipepper. Ha litt olje i en kjele. Stek løk og poteter i 4-5 minutter. Tilsett tomater med kraft, paprika, hvitløk og krydder. La alt få et raskt oppkok. Legg halvparten av grønnsak-potet-blandingen i en ildfast form. Legg på fiskestykkene og hell resten av blandingen over. Sett i ovn som er forvarmet til 180 C. La retten bake i 30 minutter. Smak til før servering. Server gjerne med ferskt brød på søreuropeisk vis. Seifilét og potet i form For 4 personer. Ingredienser: 800 g seifilét 3 løk 2 ss gressløk 1 dl revet ost salt pepper smør/olje Potetmos: 600 g poteter 50 g smør 1/2 dl lettfløte salt pepper Tilberedning: Sett stekovnen på 200 C. Skrell potetene, del dem i store biter og kok dem møre. Hell av vannet og mos potetene med smør og fløte. Smak til med salt og pepper. Skjær løken i skiver og surr den blank i smør. Skjær fisken i skiver. Smør en ildfast form og legg halvparten av potetmosen i bunnen. Legg i fiskeskivene og løken og dekk med resten av potetmosen. Strø revet ost på toppen og stek i stekovn ved 200 C i ca 30 minutter. Torsk à la noble dame Antall porsjoner: 4 Ingredienser: 2 kg torsk 60 g smør 2 ss finhakket persille saft av 10 sitroner 2½ dl hvitvin 1 dl fiskekraft salt pepper Fremgangsmåte: Fisken rengjøres, og filetene skjæres fra skinn og ben, legges i et godt smurt ildfast fat. Mellom stykkene drysses persille, salt og pepper, vin, sitronsaft og fiskekraft. Smøret deles i småstykker og legges oppå fisken. Fatet settes inn i ovnen i en panne med kokende vann; dampes i 20-30 minutter. Anrettes i det fatet den er kokt i, og overdrysses med meget finhakket persille. Følger du Harald Osas råd som følger med denne oppskriften, er du garantert et vellykket resultat. Retten serveres med små, kokte mandelpoteter og gjerne smørdampet purreløk. Torsk i form Ingredienser: Ant : 2 (3) ca. 500 g torsk (filet) 1 boks hakkede tomater 1-2 ss olivenolje 1-2 løk 1-2 fedd hvitløk 2,5 dl fløte/melkeblanding salt/pepper/oregano/basilikum etter smak litt revet ost på toppen Fremgangsmåte: Fordel torsken i en ildfast form (kan være frossen). Skjær løk i skiver. Press 1-2 hvitløksfedd i en oppvarmet stekepanne med olivenoljen. Surr løken i stekepannen sammen med hvitløken til den blir blank. Fordel løk og hvitløk over torskebitene i formen. Hell over tomatene. Bland krydder og melkeblandingen og hell over i formen. Dryss litt ost på toppen. Stekes i ca.30 min på 225 grader. Serveres med kokt ris.
Gjest piaf Skrevet 7. mars 2005 #5 Skrevet 7. mars 2005 Jeg lager en veldig enkel "fisk i form"-rett som likner den siste av imps oppskrifter - men med bl.a. friske tomater og persille. Veldig grei til hverdags. Skriver litt om den her.
Arkana Skrevet 7. mars 2005 #6 Skrevet 7. mars 2005 Når det gjelder fisk synes jeg det enkleste er det beste. En favorittfiskemiddag her er å legge torskefilet på at stort ark aluminiumsfolie. Dryss på salt og pepper. Legg på noen sitronskiver, noen klatter med smør og masse strimlet purre. Pakk sammen og bak i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Server med kokte poteter, grønnsaker og aïoli (hvitløksmajones) eller bare smeltet smør.
Gjest Anonymous Skrevet 7. mars 2005 #7 Skrevet 7. mars 2005 Nå ble jeg SÅ himla sulten at jeg nesten ikke vet hva jeg skal gjøre! Fisk kan være så utrooolig godt!!! Sjømat i seg selv er helt fantastisk! :-) Disse oppskriftene må og skal prøves!
majan Skrevet 7. mars 2005 Forfatter #8 Skrevet 7. mars 2005 TUSEN TUSEN TAKK for alle oppskriftene, nå blir det fisk til middag her i huset ihvertfall en gang denne uka
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå