Gå til innhold

Hvor usunt er fryste pommes frites kjøpt i butikken?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

AnonymBruker

Veldig usunt, og ikke spesielt godt.  Kjøp heller poteter og skrell dem, del dem i båter (str. appelsinbåt), pensle lett med olje og stek dem i ovnen 25-30 minutter på 225 grader.  Sunnere og  mye bedre :) 

Anonymkode: 7cdd3...9de

  • Liker 1
AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Veldig usunt, og ikke spesielt godt.  Kjøp heller poteter og skrell dem, del dem i båter (str. appelsinbåt), pensle lett med olje og stek dem i ovnen 25-30 minutter på 225 grader.  Sunnere og  mye bedre :) 

Anonymkode: 7cdd3...9de

Og forskjellen er?

Anonymkode: a4653...251

  • Liker 3
AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Veldig usunt, og ikke spesielt godt.  Kjøp heller poteter og skrell dem, del dem i båter (str. appelsinbåt), pensle lett med olje og stek dem i ovnen 25-30 minutter på 225 grader.  Sunnere og  mye bedre :) 

Anonymkode: 7cdd3...9de

Hva med potetboller? Hørt om dem? 

Slike: https://res.cloudinary.com/coopsverige/image/upload/v1484748240/183660.jpg Usunt og?

Anonymkode: 869b5...ee6

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Veldig usunt, og ikke spesielt godt.  Kjøp heller poteter og skrell dem, del dem i båter (str. appelsinbåt), pensle lett med olje og stek dem i ovnen 25-30 minutter på 225 grader.  Sunnere og  mye bedre :) 

Anonymkode: 7cdd3...9de

Og hvorfor er det mye sunnere med ditt alternativ? De fleste av de frosne pommes frites består omtrent bare av poteter. Ikke noe tilsetninger som skulle tilsi at det er "veldig usunt". 

(Forøvrig enig at hjemmelagde smaker bedre). 

Anonymkode: 573df...c55

  • Liker 1

Spørs for det første om de er laget av ren potet eller moste poteter tilsatt mye annet rart. Er de laget av ren potet er det ikke verre eller bedre enn annen potet, og om du steker dem i ovn er det mindre usunt enn frityr. 

Annonse

AnonymBruker
3 minutter siden, ashera skrev:

Spørs for det første om de er laget av ren potet eller moste poteter tilsatt mye annet rart. Er de laget av ren potet er det ikke verre eller bedre enn annen potet, og om du steker dem i ovn er det mindre usunt enn frityr. 

Pommes frites og potetgull inneholder fortsatt mye akrylamid, viser en ny test utført av Forbrukerrådet. Det er på høy tid industrien reduserer innholdet i det skadelige stoffet, skriver de på sin hjemmeside. 

Aklrylamid mistenkes å være kreftfremkallende. I større mengder kan det også skade nervesystemet, fosterutvikling og menns sædproduksjon.

Anonymkode: 869b5...ee6

AnonymBruker
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Og forskjellen er?

Anonymkode: a4653...251

 Potet, råvare: 78 kcal, 0,1 gram fett, 16,6 gram karbohydrat hvorav 1,6 gram sukkerarter og 1,8 gram protein.

 Hoffs opphøgde poteter, originalen: 183 kcal, 5 gram fett, 32 gram karbohydrat og 2 gram protein.

 Pommes frites, gatekjøkken: 330 kcal, 16,8 gram fett, 39,8 gram karbohydrat og 3 gram protein.

Anonymkode: 7cdd3...9de

  • Liker 1
AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 Potet, råvare: 78 kcal, 0,1 gram fett, 16,6 gram karbohydrat hvorav 1,6 gram sukkerarter og 1,8 gram protein.

 Hoffs opphøgde poteter, originalen: 183 kcal, 5 gram fett, 32 gram karbohydrat og 2 gram protein.

 Pommes frites, gatekjøkken: 330 kcal, 16,8 gram fett, 39,8 gram karbohydrat og 3 gram protein.

Anonymkode: 7cdd3...9de

Hva med potatisbullar? Dem er laget med rapsolje, noe pommes frites ikke er. Men det er mer kcal i dem.

Anonymkode: 869b5...ee6

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 Potet, råvare: 78 kcal, 0,1 gram fett, 16,6 gram karbohydrat hvorav 1,6 gram sukkerarter og 1,8 gram protein.

 Hoffs opphøgde poteter, originalen: 183 kcal, 5 gram fett, 32 gram karbohydrat og 2 gram protein.

 Pommes frites, gatekjøkken: 330 kcal, 16,8 gram fett, 39,8 gram karbohydrat og 3 gram protein.

Anonymkode: 7cdd3...9de

http://www.felix.se/produkter/potatisbullar-810-g/

Her har du. Sunnere enn pommes frites?

Anonymkode: 869b5...ee6

8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Pommes frites og potetgull inneholder fortsatt mye akrylamid, viser en ny test utført av Forbrukerrådet. Det er på høy tid industrien reduserer innholdet i det skadelige stoffet, skriver de på sin hjemmeside. 

Aklrylamid mistenkes å være kreftfremkallende. I større mengder kan det også skade nervesystemet, fosterutvikling og menns sædproduksjon.

Anonymkode: 869b5...ee6

Akrylamid dannes under varmebehandlingen, særskilt ved frityr. Hardsteking øker akrylamidmengden. Moderat steking i ovn er bedre enn frityr, men det er riktig at man skal ikke skal overdrive inntaket av stekt mat.  Og glatte pommes frites er mindre ugunstig enn rifla, pga. mindre overflate.

http://www.matportalen.no/uonskedestoffer_i_mat/tema/stoffer_ved_tillaging_av_mat/akrylamid

 

 

 

Endret av ashera
  • Liker 2

Annonse

AnonymBruker
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 Potet, råvare: 78 kcal, 0,1 gram fett, 16,6 gram karbohydrat hvorav 1,6 gram sukkerarter og 1,8 gram protein.

 Hoffs opphøgde poteter, originalen: 183 kcal, 5 gram fett, 32 gram karbohydrat og 2 gram protein.

 Pommes frites, gatekjøkken: 330 kcal, 16,8 gram fett, 39,8 gram karbohydrat og 3 gram protein.

Anonymkode: 7cdd3...9de

...og legger du til olje og sånn som du foreslår er forskjellen  0.

Anonymkode: a4653...251

AnonymBruker
4 minutter siden, ashera skrev:

Akrylamid dannes under varmebehandlingen, særskilt ved frityr. Hardsteking øker akrylamidmengden. Moderat steking i ovn er bedre enn frityr, men det er riktig at man skal ikke skal overdrive inntaket av stekt mat.  Og glatte pommes frites er mindre ugunstig enn rifla, pga. mindre overflate.

http://www.matportalen.no/uonskedestoffer_i_mat/tema/stoffer_ved_tillaging_av_mat/akrylamid

 

 

 

Akrylamid dannes naturlig i matvarer under tilberedning ved temperaturer over 120 ºC, når man baker, steker eller griller. 

Over 120 grader. I ovnen er man oppe på 200 grader. Hva mener du?

Anonymkode: 869b5...ee6

  • Liker 1
AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

...og legger du til olje og sånn som du foreslår er forskjellen  0.

Anonymkode: a4653...251

Nei det er ikke det, men spis hva du vil. Det er du som blir feit og ødelegger helsa di.  😉

Anonymkode: 7cdd3...9de

  • Liker 1
Annonse
AnonymBruker

Hva er mest sunnest av disse to?

Pommes frites: Akrylamid dannes naturlig i matvarer under tilberedning ved temperaturer over 120 ºC, når man baker, steker eller griller. 

Eller potetbåter: http://www.felix.se/produkter/potatisbullar-810-g/

Merk at det er rapsolje i potetbåtene.

Anonymkode: 869b5...ee6

AnonymBruker
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hva er mest sunnest av disse to?

Pommes frites: Akrylamid dannes naturlig i matvarer under tilberedning ved temperaturer over 120 ºC, når man baker, steker eller griller. 

Eller potetbåter: http://www.felix.se/produkter/potatisbullar-810-g/

Merk at det er rapsolje i potetbåtene.

Anonymkode: 869b5...ee6

• Pommes frites, gatekjøkken: 330 kcal, 16,8 gram fett, 39,8 gram karbohydrat og 3 gram protein.

Skulle det stå bak pommes frites:.

Anonymkode: 869b5...ee6

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

• Pommes frites, gatekjøkken: 330 kcal, 16,8 gram fett, 39,8 gram karbohydrat og 3 gram protein.

Skulle det stå bak pommes frites:.

Anonymkode: 869b5...ee6

Ja, men her snakkes det ikke om frityrstekt gatekjøkkenmat. TS spør om butikk-kjøpte frosne pommes frites som man putter i stekeovnen (uten olje) 

Anonymkode: 573df...c55

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ja, men her snakkes det ikke om frityrstekt gatekjøkkenmat. TS spør om butikk-kjøpte frosne pommes frites som man putter i stekeovnen (uten olje) 

Anonymkode: 573df...c55

Men hva med potetbåter? Er det et sunnere alternativ?

Anonymkode: 869b5...ee6

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...