Far til 2 Skrevet 8. mars 2005 #61 Del Skrevet 8. mars 2005 ... Jeg er i prinsippet for likestilling, men ikke på alle felt. Menn og kvinner er ikke like og godt er det. At en skal ha lik lønn for likt arbeid burde være en selvfølge ... Kan du forklare hva du mener med dette med at "menn og kvinner er ikke like og godt er det." ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 8. mars 2005 #62 Del Skrevet 8. mars 2005 Men det betyr ikke at alt må være likestilt til enhver tid. Det bør være reelle valgmuligheter for både kvinner og menn' date=' men det må ikke føles som tvang.[/quote'] Vil du si det er et reelt valg for menn når stadig flere ønsker seg mer permisjonstid, mens en overvekt av mødre ikke ønsker å dele av sin permisjon? Og når liksetillingsombudet er opptatt av saken og mener at en lovendring vil gagne menns likestilling? . Da er du ikke i prinsippet for likestilling. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #63 Del Skrevet 8. mars 2005 Kan du forklare hva du mener med dette med at "menn og kvinner er ikke like og godt er det." ? Hadde menn og kvinner vært like, da hadde det bare vært et kjønn da! Det er åpenbare forskjeller på kjønnene. Det er bare kvinner som kan bære fram et barn og amme det f.eks. Ellers er det forskjell i styrke ( betyr ikke at ikke kvinner kan ha en tung jobb). Kan ramse opp flere ting, men det er ikke poenget. Mener at vi er forskjellige. Hvorfor skal alle stappes ned i samme form og gjøre det samme? Alle kan og bør ha like retigheter i utgangspunktet, men det bør ikke være tvang. Her må en se på ting som hva en ønsker og hva som er mest praktisk. Har ingen ting imot at far er hjemme med barna mens mor jobber, hvis det er det som passer familien best. Noen ønsker å være hjemme med barna mens de er små, andre ikke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 8. mars 2005 #64 Del Skrevet 8. mars 2005 Hvorfor skal alle stappes ned i samme form og gjøre det samme? Og allikevel forsvarer du at kvinner tar ut neste ALL permisjon med barnet...? Pussig... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 8. mars 2005 #65 Del Skrevet 8. mars 2005 Men Melk, (sorry hvis du har svart på dette før) mener du at det er greit å dele permisjonen på en sånn måte at det vil gå ut over ammetiden, dersom det fremmer likestillingshensyn? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #66 Del Skrevet 8. mars 2005 Og allikevel forsvarer du at kvinner tar ut neste ALL permisjon med barnet...? Pussig... Har jeg sagt det. Det er helt greit for meg at menn kan ta ut permisjon, men det bør være et reelt valg. Det skal ikke føles som tvang hverken for kvinnen eller mannen. Det er nok av de kvinnene som ønsker å gå raskt ut i jobb og vil være hjemme så kort som mulig. Det mener jeg de burde ha mulighet til og at mannen kan overta permisjonstiden. Men ønsker ikke mannen å være hjemme mens kvinner gjerne vil det, bør det være mulighet til det også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 8. mars 2005 #67 Del Skrevet 8. mars 2005 Men Melk' date=' (sorry hvis du har svart på dette før) mener du at det er greit å dele permisjonen på en sånn måte at det vil gå ut over ammetiden, dersom det fremmer likestillingshensyn?[/quote']` Jeg har svart på dette i mange diskusjoner før (gidder derfor ikke være så aktiv i denne), men min holdning er: -melk kan fryses/pumpes -man har krav på ammeperm -de færreste over eks 6 mnd fullammes -man kan amme resten av døgnet, det vil kun gå ut over noen få måltider (som da kan erstattes med pumpet/fryst/velling/mme osv Trenger mao ikke gå ut over morsmelktilgangen i særlig grad. De fleste babyer tar flaske, de dør i liten grad av sult hverken i Norge eller i land der amming er mer uvanlig. I tillegg kommer selvsagt at en god del ikke ammes lenger på det tidspunkt, disse vil det jo da ikke gå ut over i det hele tatt. Selv sluttet jeg etter 6 mnd (frivillig) og jeg har flere venninder som ikke har ammet av ulike grunner (gadd ikke, sår, betennelse, mistet melk, premature barn mm). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 8. mars 2005 #68 Del Skrevet 8. mars 2005 Du mener altså at det ikke kommer til å gå ut over ammingen, men i den grad det gjør det, så er det greit? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #69 Del Skrevet 8. mars 2005 Jeg ammet mine barn fra 9 til 12,5 mnd. Kunne ikke gjort det hvis jeg var i jobb. Vet at du ha rett på ammepauser, men for min del hadde det vært mer stress enn kos. Veldig tungvint for den som må komme med barnet til arbeidsplassen 1-2 ganger om dagen. Ikke alle jobber i nærheten av hjemmet. Vet av erfaring at når du først begynner å kutte ut et måltid eller to, går melkemengden fort nedover ( gjorde ihvertfall det for meg) og det går fort til å slutte helt med ammingen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 8. mars 2005 #70 Del Skrevet 8. mars 2005 Du mener altså at det ikke kommer til å gå ut over ammingen' date=' men i den grad det gjør det, så er det greit?[/quote'] Pleier majoriteten av norske barn å fullammes etter 6 mnd? Melkemengden kan holdes ved like ved pumping. Har selv en på jobben som gjør det nå om dagen, da mannen skal ha siste del av permisjonen. . Kusinen min ammer sin sønn på 20 mnd. Vi bør kanskje utvide permisjonen slik at den varer så lange mor ammer et måltid eller to om dagen.... Herregud, snakk om å lage vanskeligheter for seg selv.... Var du ikke borte EN dag fra barna i denne perioden? Du var sammen med dem DØGNET RUNDT for å få ammet? Far tok ikke uk sine skarve 4 uker en gang, slik at du fikk ammet? Jeg sier det igjen: skulle tro det ikke vokste opp barn i andre land i det hele tatt... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. mars 2005 #71 Del Skrevet 8. mars 2005 Du mener altså at det ikke kommer til å gå ut over ammingen' date=' men i den grad det gjør det, så er det greit?[/quote'] Er det så farlig om det går utover ammingen? Er det ikke det at barnet får i seg MORSmelk som gjelder? (mye sutring ang. denne ammingen syns jeg..) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #72 Del Skrevet 8. mars 2005 Pleier majoriteten av norske barn å fullammes etter 6 mnd? Nei, flertallet gjør nok ikke det, men de som ønsker og klarer det bør ha mulighet til det. Melkemengden kan holdes ved like ved pumping. Har selv en på jobben som gjør det nå om dagen, da mannen skal ha siste del av permisjonen. Fint for henne. For mange vil det nok være flott å dele permisjonen på denne måten, men ikke for alle. Derfor bør det være mulighet til å bruke permisjonstiden slik det passer den enkelte familie best. Kusinen min ammer sin sønn på 20 mnd. Vi bør kanskje utvide permisjonen slik at den varer så lange mor ammer et måltid eller to om dagen.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kittykat Skrevet 8. mars 2005 #73 Del Skrevet 8. mars 2005 Hva med å la det være opp til hver enkelt egentlig? Jeg hadde definitivt ikke likt at noen kom og sa at "nå får ikke du være hjemme med barnet lenger" ( satt litt på spissen ). Jeg har vært hjemme med alle våre 3 barn, mens han har jobbet. Jeg har ikke hatt rett på permisjon i løpet av den tiden fordi jeg ikke jobbet 6 av 10 mnd av svangerskapene. Og sånn blir det værende hos oss hvis vi får flere barn. Selv om jeg har jobbet i svangerskapet. Og dessuten så er det mange som ammer til barnet er over 1 år. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #74 Del Skrevet 8. mars 2005 Synes ammeperioden var en viktig periode for både meg og barna. Er veldig glad for at jeg ikke måtte slutte å amme før jeg og barna ønsket det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Melk Skrevet 8. mars 2005 #75 Del Skrevet 8. mars 2005 Nei, flertallet gjør nok ikke det, men de som ønsker og klarer det bør ha mulighet til det. Så flertallet skal rette seg etter minoriteten? Hva med de som fullammer enda lenger? Hva med min kusine, bør ikke hun få permisjon i 20 mnd, i og med at hun ammer enda, også midt på dagen? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #76 Del Skrevet 8. mars 2005 Hva med å la det være opp til hver enkelt egentlig? Jeg hadde definitivt ikke likt at noen kom og sa at "nå får ikke du være hjemme med barnet lenger" ( satt litt på spissen ). Jeg har vært hjemme med alle våre 3 barn, mens han har jobbet. Jeg har ikke hatt rett på permisjon i løpet av den tiden fordi jeg ikke jobbet 6 av 10 mnd av svangerskapene. Og sånn blir det værende hos oss hvis vi får flere barn. Selv om jeg har jobbet i svangerskapet. Og dessuten så er det mange som ammer til barnet er over 1 år. Det er det jeg også mener, at det bør være opp til hver enkelt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 8. mars 2005 #77 Del Skrevet 8. mars 2005 Jeg er av den helt klare oppfatning av at likestilling er at begge kjønn har like muligheter. Men like muligheter betyr ikke at begge kjønn skal gjøre det samme! Skal ikke påstå at det er mine ord. Fant de på forsiden av Kg... Det beskriver godt hva jeg mener med likestilling! Her er resten av artikkelen,men jeg hang meg opp i overskriften: http://ez.kvinneguiden.no/article/articlev...eview/486/1/50/ Dette handler ikke om amming eller ikke for min del. Men om valg! At ikke familier skal få påtvunget ordninger de ikke vil ha. At ikke kvinner som er hjemme blir uglesett. Men også at de menn som ønsker å være hjemme ikke blir uglesett. Mayamor Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Far til 2 Skrevet 8. mars 2005 #78 Del Skrevet 8. mars 2005 Hadde menn og kvinner vært like, da hadde det bare vært et kjønn da! Det er åpenbare forskjeller på kjønnene. Det er bare kvinner som kan bære fram et barn og amme det f.eks. Ellers er det forskjell i styrke ( betyr ikke at ikke kvinner kan ha en tung jobb). Det er klart det er forskjell på kjønnene. Men ikke i evnen til å ivareta barn som er ca 6 mnd. I din beskrivelse nevner du hva kvinner kan gjøre. Ingenting hva men kan gjøre. Det samme går igjen i ditt innlegg lenger ned hvor du bl.a. sier: " Det er nok av de kvinnene som ønsker å gå raskt ut i jobb og vil være hjemme så kort som mulig. Det mener jeg de burde ha mulighet til og at mannen kan overta permisjonstiden. Men ønsker ikke mannen å være hjemme mens kvinner gjerne vil det, bør det være mulighet til det også." Her snakker igjen du om hva kvinner bør ha muligheten til. Men ingenting om hva menn har muligheten til om kvinnen i huset motsetter seg fars ønske eller om arbeidsgiver motsetter seg fars ønske. Du fortsetter delevis i samme stil. Bl.a. sier du: " Vet at du ha rett på ammepauser, men for min del hadde det vært mer stress enn kos." For meg synes det som om du ammer for "kosens skyld" Deretter sier du: "Er veldig glad for at jeg ikke måtte slutte å amme før jeg og barna ønsket det." Heller ikke i denne forbindelsen nevner du at fars ønske kansje bør telle like mye som ditt ønske. Du avslutter et av dine innlegg på denne måten: "Alle kan og bør ha like retigheter i utgangspunktet, men det bør ikke være tvang. Her må en se på ting som hva en ønsker og hva som er mest praktisk. Har ingen ting imot at far er hjemme med barna mens mor jobber, hvis det er det som passer familien best. Noen ønsker å være hjemme med barna mens de er små, andre ikke. Men er det egentlig noe reelt valg for mannen slik du fremstiller dette ? Hver for seg kan dine meninger synes å ivareta et potensielt behov hos barnet. Men om du ser dine innlegg i sammenheng synes det som at det er mors situasjon som er det sentrale. Barnet og far er tydligvis mindre viktig. Forskjellene du antyder i første avsnitt går på det å bære frem barnet og amme det. Dette synes du å bruke som argument mot at far skal sikres ca 1/3 av barselspermisjonen. Det synes som om det går en rød tråd gjennom alle innleggene som tilsier at det ikke er barnet som tar skade av om far får mer tid med babyen. Derimot er det forskjellen på kjønnene (ref det å bære frem barnet), mors behov for kos. Ingenting om fars situasjon når han ønsker mer tid hjemme med barnet, som er din argumentasjon mot lovebstemt deltagelse fra fars side. Jeg må si dette høres egosistisk ut. Du kan ikke akseptere at far forbeholdes retten til ca 35% av denne tiden med babyen ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Madeline Skrevet 8. mars 2005 #79 Del Skrevet 8. mars 2005 Det er klart det er forskjell på kjønnene. Men ikke i evnen til å ivareta barn som er ca 6 mnd. I din beskrivelse nevner du hva kvinner kan gjøre. Ingenting hva men kan gjøre. Det samme går igjen i ditt innlegg lenger ned hvor du bl.a. sier: Her snakker igjen du om hva kvinner bør ha muligheten til. Men ingenting om hva menn har muligheten til om kvinnen i huset motsetter seg fars ønske eller om arbeidsgiver motsetter seg fars ønske. Du fortsetter delevis i samme stil. Bl.a. sier du: For meg synes det som om du ammer for "kosens skyld" Deretter sier du: Heller ikke i denne forbindelsen nevner du at fars ønske kansje bør telle like mye som ditt ønske. Du avslutter et av dine innlegg på denne måten: Men er det egentlig noe reelt valg for mannen slik du fremstiller dette ? Hver for seg kan dine meninger synes å ivareta et potensielt behov hos barnet. Men om du ser dine innlegg i sammenheng synes det som at det er mors situasjon som er det sentrale. Barnet og far er tydligvis mindre viktig. Forskjellene du antyder i første avsnitt går på det å bære frem barnet og amme det. Dette synes du å bruke som argument mot at far skal sikres ca 1/3 av barselspermisjonen. Det synes som om det går en rød tråd gjennom alle innleggene som tilsier at det ikke er barnet som tar skade av om far får mer tid med babyen. Derimot er det forskjellen på kjønnene (ref det å bære frem barnet), mors behov for kos. Ingenting om fars situasjon når han ønsker mer tid hjemme med barnet, som er din argumentasjon mot lovebstemt deltagelse fra fars side. Jeg må si dette høres egosistisk ut. Du kan ikke akseptere at far forbeholdes retten til ca 35% av denne tiden med babyen ? Jeg er ikke mot at far skal få være hjemme. Om det er mor eller far som er hjemme med barnet blir igrunnen det samme for meg. Men det skal ikke være slik at det blir en tvang. Hver familie må få velge den løsningen som passer best. Om de deler 50/50, om far tar mesteparten eller om mor gjør det er ikke så viktig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hilde Skrevet 8. mars 2005 Forfatter #80 Del Skrevet 8. mars 2005 Hele poenget er jo at det garantert er svært mange familier som ikke gjør som de vil, fordi det ikke er verken sosialt eller karrieremessig akseptert at mannen tar 6 mnd permisjon. Da hjelper det ikke at det i teorien er mulig. Det er akkurat som norske kvinner som ledere, man har MULIGHET til å få toppjobben, men det er forbanna vanskelig når resten av verden belager seg på, og forventer at en mann får den. Hadde delt permisjon blitt lovbestemt hadde veldig mange menn fått mulighet til å få en helt annen opplevelse av småbarnstiden, rett og slett fått mulighet til å bare være pappa, uten at mamma nødvendigvis er rett rundt hjørnet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå