Gå til innhold

Hva betyr 1 ssk smør?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har en kakeoppskrift der det står ssk. Noen som vet hva dette er forkortelse for?

Anonymkode: 4f915...c3c

AnonymBruker
Skrevet

Spiseskei

Anonymkode: 0d839...9b9

AnonymBruker
Skrevet

Tror ikke det, for det står 1 ssk smør og 1 ss vann. Ss er spiseskje. Da må jo ssk være noe annet?

Anonymkode: 4f915...c3c

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Tror ikke det, for det står 1 ssk smør og 1 ss vann. Ss er spiseskje. Da må jo ssk være noe annet?

Anonymkode: 4f915...c3c

Det er nok sneket inn en trykkfeil. Det skal være spiseskje.

Anonymkode: 7ad9a...9c9

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Det er nok sneket inn en trykkfeil. Det skal være spiseskje.

Anonymkode: 7ad9a...9c9

Ok. Da satser jeg på det;) takk.

Anonymkode: 4f915...c3c

Skrevet

Prøvde å google litt selv, flere oppslrifter på net som har ssk, tsk... kan det være amerikanse skjeer...? 🤔🤔 hadde nok selv tolka det som ss, men merkelig å blande tl ulike «former» i samme oppskrift... 🤔🤔

Gjest Overrasket
Skrevet

Jeg tipper nok også at det menes spiseskje, men det er jo litt sært å oppgi smør i spiseskjeer. Hvorfor ikke i gram, som hadde vært det mest logiske for en fast (ikke flytende) ingrediens? Jeg vil tro det er snakk om 20-30 gram smør.

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, Overrasket skrev:

Jeg tipper nok også at det menes spiseskje, men det er jo litt sært å oppgi smør i spiseskjeer. Hvorfor ikke i gram, som hadde vært det mest logiske for en fast (ikke flytende) ingrediens? Jeg vil tro det er snakk om 20-30 gram smør.

Kanskje fordi de fleste husholdninger ikke hadde vekter som gikk så lavt ned i vekt. Margarin hadde hvertfall streker på innpakningspapir som anviste 50, 100, 150, 200 gr.

Anonymkode: 7ad9a...9c9

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Ja,det er litt merkelig. Har googlet overalt men fant ingenting om ssk. Oppskriften er på glasur til Regal Sjokoladekake så det står bakpå pakken.

Anonymkode: 4f915...c3c

Gjest Overrasket
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker said:

Kanskje fordi de fleste husholdninger ikke hadde vekter som gikk så lavt ned i vekt. Margarin hadde hvertfall streker på innpakningspapir som anviste 50, 100, 150, 200 gr.

Anonymkode: 7ad9a...9c9

Stemmer. Eller det kan være snakk om smeltet smør, men da burde vel det vært spesifisert. :klo:

AnonymBruker
Skrevet
8 minutter siden, Overrasket skrev:

Jeg tipper nok også at det menes spiseskje, men det er jo litt sært å oppgi smør i spiseskjeer. Hvorfor ikke i gram, som hadde vært det mest logiske for en fast (ikke flytende) ingrediens? Jeg vil tro det er snakk om 20-30 gram smør.

Det er jo mye lettere å være ta en spiseskje enn å måtte drive å veie. Det krever også at en har vekt.

Anonymkode: 59425...552

  • Liker 2
Gjest Overrasket
Skrevet (endret)
9 minutter siden, AnonymBruker said:

Det er jo mye lettere å være ta en spiseskje enn å måtte drive å veie. Det krever også at en har vekt.

Anonymkode: 59425...552

Der er jeg nok uenig. En spiseskje smør, forutsatt at smøret ikke skal være smeltet, kan variere stort. 25 gr. smør er f.eks. alltid 25 gr. smør og ferdig med saken. "En spiseskje" kan ofte tolkes forskjellig. Skal man drive å presse det faste smøret ned i skjeen for å lage en flat smørklump som er jevn med skjeen? Hva slags skje skal man bruke (jo, selvsagt et faktisk mål, ikke bare en tilfeldig skje som flyter i skuffen) osv. Så det er mye mer forvirrende å oppgi slikt i skjeer. Å oppgi det i gram er i hvert fall presist, og man unngår usikkerhet (som i denne tråden). Ja, gram krever vekt, men "ss" krever at man faktisk har en korrekt skje som kan brukes til måling. "SS" er ikke et tilfeldig mål som skal tas litt sånn på slump.

Endret av Overrasket
Skrevet
43 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kanskje fordi de fleste husholdninger ikke hadde vekter som gikk så lavt ned i vekt. Margarin hadde hvertfall streker på innpakningspapir som anviste 50, 100, 150, 200 gr.

Anonymkode: 7ad9a...9c9

Det har de jo enda.

AnonymBruker
Skrevet

I min bestemors oppskriftbok så står det ssk, tsk. Så mulig det er en eldre måte å skrive ss og ts på. Også har de blandet litt. 

Anonymkode: 4eea5...709

AnonymBruker
Skrevet

Det er vel bare å se hvor mye smør som er fornuftig, eventuelt sammenligne med tilsvarende oppskrifter. Ofte er det slik at eksakt mengde smør ikke spiller noe rolle. Om mengden er halvert eller doblet går sikkert fint.

Når jeg lager mat, måler jeg sjelden opp nøyaktig, men tar det på øyemål. Blir noe for tykt tilsetter jeg mer væske, er det for tynt tilsetter jeg mer av det andre. Trenger ikke millimeterpresisjon på matlaging.

Anonymkode: ea05b...e18

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det betyr en strøken spiseskje :)

Anonymkode: 878b9...d7d

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...