Filicia Skrevet 2. juli 2018 #2 Skrevet 2. juli 2018 (endret) Har du mikrobølgeovn? Tror heller jeg hadde satt ut kjøttdeigen eller karbonadedeigen ut i sola nå hvis det er varmt der du er nå. Men hvis pakken rundt er tett og er vakum pakket så tror jeg det går bra med varmt vann. Du kan evt la varmt vann gå helt opp til åpningen øverst sånn at det ikke renner varmt vann inn. Putte kjøttdeigen med varmt vann i feks. I en ovnsbakt form sånn at toppen er over vann hvis den ikke er helt tett. Men de burde være tette da. Spesial hvis det er luft og plasten står litt opp øverst der man drar av plasten. Eller så går det ann å ta den fryste kjøttdeigen eller karbonadedeigen på en varm stekepanne og å skrape av det som er tint og blitt litt stekt mens man steker. Sånn at det ikke blir brent i enden og det som er nærmest stekepanna. Og å tine den på den måten helt til den er helt tint. Og fortsette å skrape. lykke til😊 Endret 2. juli 2018 av Filicia
Illuminatum Skrevet 2. juli 2018 #3 Skrevet 2. juli 2018 (endret) 30 minutter siden, AnonymBruker skrev: ? Anonymkode: 4e037...df0 Mye mer effektivt å tine i kaldt vann. Spørsmålet ditt var om det er farlig og det er neppe farlig. Ser at en professor ved NMBU ville valgt varmt vann (60 grader) ved tining av biff, men bakteriene er litt mer spredt i kjøttdeig. Klipp fra Forskning.noKjøtt og andre matvarer tiner litt fortere i varmt vann enn i kaldt. Likevel er det en dårlig idé å tine opp mat i varmt vann, for de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20–30 ºC. Dette gjelder både vanlige forråtnelsesbakterier, som alltid er til stede, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer Endret 2. juli 2018 av Illuminatum tillegg 4
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2018 #4 Skrevet 2. juli 2018 3 timer siden, Filicia skrev: Har du mikrobølgeovn? Tror heller jeg hadde satt ut kjøttdeigen eller karbonadedeigen ut i sola nå hvis det er varmt der du er nå. Men hvis pakken rundt er tett og er vakum pakket så tror jeg det går bra med varmt vann. Du kan evt la varmt vann gå helt opp til åpningen øverst sånn at det ikke renner varmt vann inn. Putte kjøttdeigen med varmt vann i feks. I en ovnsbakt form sånn at toppen er over vann hvis den ikke er helt tett. Men de burde være tette da. Spesial hvis det er luft og plasten står litt opp øverst der man drar av plasten. Eller så går det ann å ta den fryste kjøttdeigen eller karbonadedeigen på en varm stekepanne og å skrape av det som er tint og blitt litt stekt mens man steker. Sånn at det ikke blir brent i enden og det som er nærmest stekepanna. Og å tine den på den måten helt til den er helt tint. Og fortsette å skrape. lykke til😊 Beklager, men bare nei til omtrent hele innlegget. Ikke tine kjøtt i sola, det er ikke bra for verken smak eller hygiene. Hele kjøttstykker kan tines i varmt vann, men for kjøttdeig er det ikke like bra på grunn av tingene Illuminatum nevnte. (Men kaldt vann går bra. Selvsagt i tett pose.) Og å steke frossen kjøttdeig uten å tine den først er en garanti for knusktørr kjøttdeig. Kjøtt som stekes på for lav varme mister all væske, og frossen kjøttdeig vil avkjøle stekepanna så mye at den blir kokt i stedet for stekt. Anonymkode: dd4ce...bb4 6
Gjest HankySpanky Skrevet 2. juli 2018 #5 Skrevet 2. juli 2018 Skal ikke kjøttdeigen faktisk stekes? Tiner kjøttdeig i varmt vann selv, deretter er det rett i panna, aldri noe problem.
Mr. Kilmister Skrevet 2. juli 2018 #6 Skrevet 2. juli 2018 3 timer siden, AnonymBruker skrev: ? Anonymkode: 4e037...df0 Nei
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2018 #7 Skrevet 2. juli 2018 Hvorfor skulle det være farlig? Jeg gjør det ofte og har blitt flere titalls år. Anonymkode: 66fdc...1ec
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2018 #9 Skrevet 2. juli 2018 Den må tines i kaldt vann. Pakket inn. Anonymkode: 9b620...498
Gjest HankySpanky Skrevet 2. juli 2018 #10 Skrevet 2. juli 2018 4 hours ago, Illuminatum said: Mye mer effektivt å tine i kaldt vann. Spørsmålet ditt var om det er farlig og det er neppe farlig. Ser at en professor ved NMBU ville valgt varmt vann (60 grader) ved tining av biff, men bakteriene er litt mer spredt i kjøttdeig. Klipp fra Forskning.noKjøtt og andre matvarer tiner litt fortere i varmt vann enn i kaldt. Likevel er det en dårlig idé å tine opp mat i varmt vann, for de slumrende bakteriene på overflaten av maten kvikner veldig til når temperaturen stiger til 20–30 ºC. Dette gjelder både vanlige forråtnelsesbakterier, som alltid er til stede, og mer sjeldne bakterier som kan fremkalle sykdommer Hvordan klarer du å poste en uttalelse fra forskning som sier at ting tinere raskere i varmt enn i kaldt vann og selv konkludere med at det er mer effektivt å tine i kaldt vann? Det er logisk at ting tiner kjappere i varmt vann. Skal forøvrig være litt av noen super-bakterier som eventuelt overlever stekingen.
AnonymBruker Skrevet 2. juli 2018 #11 Skrevet 2. juli 2018 Kaldt vann er tingen. Det er alltid det jeg bruker på kyllingfilet/fisk. Bytt ut vannet et par ganger underveis så går det veldig fort. Anonymkode: e0023...a28 1
Illuminatum Skrevet 3. juli 2018 #12 Skrevet 3. juli 2018 15 timer siden, HankySpanky skrev: Hvordan klarer du å poste en uttalelse fra forskning som sier at ting tinere raskere i varmt enn i kaldt vann og selv konkludere med at det er mer effektivt å tine i kaldt vann? Det er logisk at ting tiner kjappere i varmt vann. Skal forøvrig være litt av noen super-bakterier som eventuelt overlever stekingen. Nå er det vel forskjell på overflaten på biff som professoren snakker om og kjøttdeig som TS ber om hjelp til. Ellers var ordet effektivt litt galt. Burde heller skrevet formålstjenlig. Det å tine kjøttdeig i kaldt vann sørger for at bakterieveksten blir lav men det er noe lenger tiningstid enn ved varmt vann.
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2018 #13 Skrevet 3. juli 2018 Det er faktisk bevist at tining i kaldt vann er mest effektivt. Varmt vann forringer kvalitet og setter igang bakterieprosessen. "Konklusjon: Den beste måten å tine frossent kjøtt eller fisk er å legge maten i kaldt vann. Matvarene må selvfølgelig ligge innpakket, så ikke vannet trenger inn i maten. Forklaringen er enkel: Vann leder varme bedre enn luft. Og jo raskere mat tines, desto bedre blir den." https://forskning.no/biokjemi-mat-mat-og-helse/slik-tiner-du-maten-best/400477 Anonymkode: ff349...18a
AnonymBruker Skrevet 3. juli 2018 #14 Skrevet 3. juli 2018 Så lenge kjøttdeigen stekes ganske umiddelbart har det ingenting å si hvordan den tines, mtp bakterieutvikling og matforgiftning. For smak er derimot metoden viktig. Eksponering for varme (som varmt vann, mikro, sollys) forringer smak og kvalitet. Tining på defrost program, eller i kaldt vann, er derfor foretrukket. Om du skal bruke kjøttdeig i gryte eller grateng ville jeg også vurdert å bare hive frossen kjøttdeig rett i panne på medium varme. Da har stekeskorpen lite å si for smak. Anonymkode: 846f5...11d 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå