AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #1 Skrevet 1. juli 2018 Jeg pleier av og til å lage ostesaus, men gjør noe feil, for den brister eller skiller seg. Sausen smaker ok, men ser ikke delikat ut. Jeg pleier f.eks. å starte med å smelte smør og røre mel i smøret til det er jevnt. Så har jeg i vann (evt melk), passe salt/buljong, krydder og koker opp. Så tar jeg i revet ost og rører inn med visp til den har løst seg helt opp. Til slutt dæsj med fløte etter varmen er skrudd av. Men det er akkurat som at osten ikke blir jevnt smeltet i sausen, men heller klumper seg i tusenvis av bittesmå klumper. Altså hvis jeg heller den over noe pasta og lar det som er mest flytende renne ned, så ligger det udelikate små grynaktige klumper med ost igjen på toppen av pastaen. Hva er det jeg gjør jeg feil!? Anonymkode: efad0...6d6
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #3 Skrevet 1. juli 2018 Bruker stort sett vanlig norvegia. Tror mamsen også alltid brukte det, og hun fikk det til. Hvilken ost er bedre å bruke da? Anonymkode: efad0...6d6
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #5 Skrevet 1. juli 2018 Bruk temperert vann/melk. Anonymkode: 5de5c...739
Gjest Overrasket Skrevet 1. juli 2018 #6 Skrevet 1. juli 2018 Norvegia er helt greit. Det meste av fast, gul (hvit) ost bør gå bra. Kanskje mengden ost? Eller kanskje temperaturen? Osten trenger ikke mye varme fra stekeplaten for å smelte inn i sausen.
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #7 Skrevet 1. juli 2018 Jeg har vel egentlig prøvd det meste. Både å unngå at osten får kontakt med bunnen av plata, skru av varmen så det ikke koker, prøvd med mindre ost. På sånn ca 3dl saus (jeg tar på øyemål så ikke helt enkelt å si nøyaktig hvor mye det er) så bruker jeg kanskje en halv cm med høyde på osten. Andre ganger kanskje litt mer og. Mulig det er for mye? At jeg heller bør kjøpe en ost med mer smak og bruke mindre av den. Anonymkode: efad0...6d6
cleangal Skrevet 1. juli 2018 #8 Skrevet 1. juli 2018 Jeg lager vanlig hvit saus og lar den koke 3-4 minutter for å få vekk melsmaken. Så tar jeg den vekk fra platen og rører inn revet ost. Setter den ikke tilbake på platen etter at jeg har hatt ost i. Har aldri opplevd at den har skilt seg. 2
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #9 Skrevet 1. juli 2018 5 minutter siden, cleangal skrev: Jeg lager vanlig hvit saus og lar den koke 3-4 minutter for å få vekk melsmaken. Så tar jeg den vekk fra platen og rører inn revet ost. Setter den ikke tilbake på platen etter at jeg har hatt ost i. Har aldri opplevd at den har skilt seg. Ja, er akkurat det samme jeg gjør. Men min skiller seg altså.. 😞 Anonymkode: efad0...6d6
Belima Skrevet 1. juli 2018 #10 Skrevet 1. juli 2018 https://www.tine.no/oppskrifter/sauser-og-dressinger/varme-sauser-og-dressinger/ostesaus Jeg bruker denne oppskriften, blir alltid vellykket.
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #11 Skrevet 1. juli 2018 Jeg gjør som deg, bare uten fløten på slutten. Bruker norvegia. Har aldri opplevd at den har skilt seg jeg heller. Anonymkode: 73617...ec2
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #13 Skrevet 1. juli 2018 4 minutter siden, #frøken skrev: Bruker du ekstra lettmelk? Nei, bruker den laktosereduserte lettmelken. Anonymkode: efad0...6d6
AnonymBruker Skrevet 1. juli 2018 #14 Skrevet 1. juli 2018 ... Men ikke alltid melk heller. Av og til bare vann og en fløteskvett. Anonymkode: efad0...6d6
cleangal Skrevet 1. juli 2018 #15 Skrevet 1. juli 2018 8 minutter siden, #frøken skrev: Bruker du ekstra lettmelk? Jeg bruker nesten alltid den eller skummet melk, og har ennå ikke opplevd at sausen har skilt seg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå