Gå til innhold

Middag kl 20. Hvordan tine kalv best?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har en kalvestek jeg tenkte steke fra 18-20 sånn ca. 

Tatt opp av frysen og lagt i kaldt vann nå..... er det beste måten? Hvordan evt tine den «fortere» senere idag om jeg ser den ikke blir klar..

🤗

 

Oh saus tips?! Har masse kraft fra bena etter denne kalven. Tenker lage rødvinsbase + kraft/sjy. Noen forslag? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Glem det. Lag noe annet. 

  • Liker 1
Skrevet

Den burde vært tint langsomt i kjøleskap over natta slikt alt kjøtt bør tines.

Skrevet
56 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Den burde vært tint langsomt i kjøleskap over natta slikt alt kjøtt bør tines.

ja takk..... jeg vet det.
Men det er ikke det jeg spør om

 

2 timer siden, Atea skrev:

Glem det. Lag noe annet. 

Har ligget i kaldt vann først så lunkent nå. Tiner helt fint så dette går helt supert :) 

Skrevet
16 minutter siden, Marimba skrev:

Tror nok du tiner på best måte ja, når du er så sent ute :) 

 

Kan forøvrig tipse om denne oppskriften: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/kalvestek-i-gryte/

Ja jeg googlet meg frem til at tipset om kaldt vann var ett gammelt husmortriks uten bedre virkning enn varmt. Nå er den i ovnen! Takk for oppskrift! 😄

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
19 timer siden, Jerry Lee skrev:

Den burde vært tint langsomt i kjøleskap over natta slikt alt kjøtt bør tines.

Her tar du nok feil. Tining i kaldt vann er den beste kombinasjonen av rask tining (for å unngå dannelse av store iskrystaller) og matsikkerhet (holde kjøttet under temperaturene der bakterier trives). Skal kjøttet stekes med en gang kan det også tines i varmere vann. 

Anonymkode: e436b...191

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...