Gå til innhold

Hvordan få bollene som butikkboller?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker de litt seige bollene med kanskje litt for mye kardemomme de selger på bensinstasjoner og rema 1000. Ikke noe glad i godt stekt, "tørr" gjærbakst.

 

Har bakt mye selv men bollene/skolebrød blir aldri som disse.

 

Noen som har oppskrifter eller vet hvordan jeg kan få de sånn? Føler ikke det hjelper å steike de lite, for vil ikke ha de rå heller. Bare veldig saftige.

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Lurer jeg også på😁

Anonymkode: 0889e...791

Gjest Stella Rose
Skrevet

Diverse E-stoffer, vil jeg tro..

AnonymBruker
Skrevet

Tror det er akkurat det samme hvilken bolledeig du bruker så lenge man bruker bare akkurat så mye hvetemel som brukes og at de heves til dobbel størrelse etter utbaking og stekes på høy varme et par minutter kortere enn det det står i oppskriftene. 

Anonymkode: d60f5...c3e

AnonymBruker
Skrevet

Denne oppskriften gir store og luftige boller.  Etter at jeg oppdaget denne for mange år siden har jeg aldri siden brukt smør og melk når jeg baker boller,og blir alltid spurt om oppskriften

 

600 gr hvetemel

100 gr sukker

1 ts kardermomme

1 ts salt

70 gr olje

3.5 dl vann

1 pk gjær


 

 

Anonymkode: eda95...2ca

Skrevet

Bruk ca 50 gram sammalt hvete fin til 700 g hvetemel. Oppskriften på vaniljesukkerboksen er god. Du kan også sette en skål med vann i ovnen under steking. Og det er superviktig at bollene stekes med presisjon, hvis de skal bli perfekte. Du må bare prøve deg frem. 

Skrevet

Mitt triks er å bruke mindre gjær og lenger hevetid, for å utvikle glutenet så mye som mulig. I tillegg til at jeg først elter deigen uten fett, og så tilsetter romtemperert smør litt etter litt mens maskinen går. Omtrent som oppskriften fra Bakeriet i Lom. Det er viktig med nok smør for at teksturen skal bli riktig til slutt.

  • Liker 1
Skrevet

Og elting 10 minutter. Jeg synes det blir best resultat med elting for hånd. 

AnonymBruker
Skrevet
3 timer siden, Ella1 skrev:

Har du prøvd denne oppskriften, med melis istedenfor sukker? De blir veldig luftige. 

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller

Jeg har prøvd den der og de ble ikke såååå bra. Saftige ja, men veldig lite smak og jeg brukte mer kardemomme enn jeg skulle.

Anonymkode: ba40e...ae3

AnonymBruker
Skrevet

Bruk masse melis oppi bolledeigen også, sånn at de blir ekstra søte. Elt i 10 min minst.

Anonymkode: c07ed...b87

AnonymBruker
Skrevet
4 timer siden, Angg skrev:

Jeg elsker de litt seige bollene med kanskje litt for mye kardemomme de selger på bensinstasjoner og rema 1000. Ikke noe glad i godt stekt, "tørr" gjærbakst.

 

Har bakt mye selv men bollene/skolebrød blir aldri som disse.

 

Noen som har oppskrifter eller vet hvordan jeg kan få de sånn? Føler ikke det hjelper å steike de lite, for vil ikke ha de rå heller. Bare veldig saftige.

Den gang jeg jobbet på bensinstasjon som nattevakt med ansvar for mat og bakevarer, brukte vi heveskap (med litt varme) med vann i bunn (en plate i bunn) for å heve de store, og fine. Da ble de også saftige (kjente godt forskjell om jeg glemte å heve de 😂). 

Kanskje det kan være noe i det? :)

Anonymkode: fac5e...252

  • Liker 1
Skrevet
På 26.6.2018 den 20.04, AnonymBruker skrev:

Denne oppskriften gir store og luftige boller.  Etter at jeg oppdaget denne for mange år siden har jeg aldri siden brukt smør og melk når jeg baker boller,og blir alltid spurt om oppskriften

 

600 gr hvetemel

100 gr sukker

1 ts kardermomme

1 ts salt

70 gr olje

3.5 dl vann

1 pk gjær


 

 

Anonymkode: eda95...2ca

Hva er temperatur og steketid på disse?

AnonymBruker
Skrevet
På 26.6.2018 den 18.16, Stella Rose skrev:

Diverse E-stoffer, vil jeg tro..

Vet du hva e-stoffer er?

Anonymkode: 9ea60...40f

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker en skvett surmelk i all bakst. Blir helt vanvittig saftig av det.

Anonymkode: 9ea60...40f

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
49 minutter siden, Siv85 skrev:

Hva er temperatur og steketid på disse?

220 grader 12-15 min :)

Anonymkode: eda95...2ca

Gjest Stella Rose
Skrevet
49 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vet du hva e-stoffer er?

Anonymkode: 9ea60...40f

Ja

Skrevet
29 minutter siden, AnonymBruker skrev:

220 grader 12-15 min :)

Anonymkode: eda95...2ca

Takk :)

Gjest Overrasket
Skrevet

De fleste norske bolleoppskrifter bruker litt for mye mel i forhold til væskeinnhold. Man trenger en litt våtere og smidigere deig for å få nydelige boller. Man MÅ også ha salt i, og som allerede nevnt, melis (ikke sukker).

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...