Angg Skrevet 26. juni 2018 #1 Skrevet 26. juni 2018 Jeg elsker de litt seige bollene med kanskje litt for mye kardemomme de selger på bensinstasjoner og rema 1000. Ikke noe glad i godt stekt, "tørr" gjærbakst. Har bakt mye selv men bollene/skolebrød blir aldri som disse. Noen som har oppskrifter eller vet hvordan jeg kan få de sånn? Føler ikke det hjelper å steike de lite, for vil ikke ha de rå heller. Bare veldig saftige.
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #2 Skrevet 26. juni 2018 Lurer jeg også på😁 Anonymkode: 0889e...791
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #4 Skrevet 26. juni 2018 Tror det er akkurat det samme hvilken bolledeig du bruker så lenge man bruker bare akkurat så mye hvetemel som må brukes og at de heves til dobbel størrelse etter utbaking og stekes på høy varme et par minutter kortere enn det det står i oppskriftene. Anonymkode: d60f5...c3e
Ella1 Skrevet 26. juni 2018 #5 Skrevet 26. juni 2018 Har du prøvd denne oppskriften, med melis istedenfor sukker? De blir veldig luftige. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller 1
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #6 Skrevet 26. juni 2018 Denne oppskriften gir store og luftige boller. Etter at jeg oppdaget denne for mange år siden har jeg aldri siden brukt smør og melk når jeg baker boller,og blir alltid spurt om oppskriften 600 gr hvetemel 100 gr sukker 1 ts kardermomme 1 ts salt 70 gr olje 3.5 dl vann 1 pk gjær Anonymkode: eda95...2ca
FantasDick Skrevet 26. juni 2018 #7 Skrevet 26. juni 2018 1 time siden, Ella1 skrev: Har du prøvd denne oppskriften, med melis istedenfor sukker? De blir veldig luftige. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller Denne gir faktisk bensinstasjon-boller, helt ærlig. 1
Lammelåret Skrevet 26. juni 2018 #8 Skrevet 26. juni 2018 Bruk ca 50 gram sammalt hvete fin til 700 g hvetemel. Oppskriften på vaniljesukkerboksen er god. Du kan også sette en skål med vann i ovnen under steking. Og det er superviktig at bollene stekes med presisjon, hvis de skal bli perfekte. Du må bare prøve deg frem.
Zzyzx Skrevet 26. juni 2018 #9 Skrevet 26. juni 2018 Mitt triks er å bruke mindre gjær og lenger hevetid, for å utvikle glutenet så mye som mulig. I tillegg til at jeg først elter deigen uten fett, og så tilsetter romtemperert smør litt etter litt mens maskinen går. Omtrent som oppskriften fra Bakeriet i Lom. Det er viktig med nok smør for at teksturen skal bli riktig til slutt. 1
Lammelåret Skrevet 26. juni 2018 #10 Skrevet 26. juni 2018 Og elting 10 minutter. Jeg synes det blir best resultat med elting for hånd.
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #11 Skrevet 26. juni 2018 3 timer siden, Ella1 skrev: Har du prøvd denne oppskriften, med melis istedenfor sukker? De blir veldig luftige. https://www.detsoteliv.no/oppskrift/verdens-beste-boller Jeg har prøvd den der og de ble ikke såååå bra. Saftige ja, men veldig lite smak og jeg brukte mer kardemomme enn jeg skulle. Anonymkode: ba40e...ae3
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #12 Skrevet 26. juni 2018 Bruk masse melis oppi bolledeigen også, sånn at de blir ekstra søte. Elt i 10 min minst. Anonymkode: c07ed...b87
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #13 Skrevet 26. juni 2018 4 timer siden, Angg skrev: Jeg elsker de litt seige bollene med kanskje litt for mye kardemomme de selger på bensinstasjoner og rema 1000. Ikke noe glad i godt stekt, "tørr" gjærbakst. Har bakt mye selv men bollene/skolebrød blir aldri som disse. Noen som har oppskrifter eller vet hvordan jeg kan få de sånn? Føler ikke det hjelper å steike de lite, for vil ikke ha de rå heller. Bare veldig saftige. Den gang jeg jobbet på bensinstasjon som nattevakt med ansvar for mat og bakevarer, brukte vi heveskap (med litt varme) med vann i bunn (en plate i bunn) for å heve de store, og fine. Da ble de også saftige (kjente godt forskjell om jeg glemte å heve de 😂). Kanskje det kan være noe i det? Anonymkode: fac5e...252 1
Pal Fungi Skrevet 27. juni 2018 #14 Skrevet 27. juni 2018 På 26.6.2018 den 20.04, AnonymBruker skrev: Denne oppskriften gir store og luftige boller. Etter at jeg oppdaget denne for mange år siden har jeg aldri siden brukt smør og melk når jeg baker boller,og blir alltid spurt om oppskriften 600 gr hvetemel 100 gr sukker 1 ts kardermomme 1 ts salt 70 gr olje 3.5 dl vann 1 pk gjær Anonymkode: eda95...2ca Hva er temperatur og steketid på disse?
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2018 #15 Skrevet 27. juni 2018 På 26.6.2018 den 18.16, Stella Rose skrev: Diverse E-stoffer, vil jeg tro.. Vet du hva e-stoffer er? Anonymkode: 9ea60...40f 1
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2018 #16 Skrevet 27. juni 2018 Jeg bruker en skvett surmelk i all bakst. Blir helt vanvittig saftig av det. Anonymkode: 9ea60...40f 1
AnonymBruker Skrevet 27. juni 2018 #17 Skrevet 27. juni 2018 49 minutter siden, Siv85 skrev: Hva er temperatur og steketid på disse? 220 grader 12-15 min :) Anonymkode: eda95...2ca
Gjest Stella Rose Skrevet 27. juni 2018 #18 Skrevet 27. juni 2018 49 minutter siden, AnonymBruker skrev: Vet du hva e-stoffer er? Anonymkode: 9ea60...40f Ja
Pal Fungi Skrevet 27. juni 2018 #19 Skrevet 27. juni 2018 29 minutter siden, AnonymBruker skrev: 220 grader 12-15 min Anonymkode: eda95...2ca Takk
Gjest Overrasket Skrevet 27. juni 2018 #20 Skrevet 27. juni 2018 De fleste norske bolleoppskrifter bruker litt for mye mel i forhold til væskeinnhold. Man trenger en litt våtere og smidigere deig for å få nydelige boller. Man MÅ også ha salt i, og som allerede nevnt, melis (ikke sukker).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå