AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #1 Del Skrevet 26. juni 2018 Trenger litt tips og råd. Vi er en voksen og ett barn i husholdningen. Jeg har insett at vi bruker fryktelig mye penger på mat, vi kaster også mye mat. Jeg kikker aldri på pris når jeg handler, å kjøper mye unødvendig. Vi handler litt hver dag og det blir alltid litt ekstra som blir med hjem. En iskaffe til meg, en go morgenyoghurt til mini, så får jeg lyst på en pose potetgull, en is osv. Mye unødvendig som vi ikke trenger å kjøpe hver dag. Så nå vil jeg sette opp ett matbudsjett, men syntes det er så vanskelig. Både fordi jeg ikke helt vet hva vi skal kjøpe som holder lenge og er lønnsomt, og litt vanskelig fordi jeg alltid bare har kjøpt det jeg har hatt lyst på. Men summen vi bruker på mat er unødvendig høy og jeg innser at det er penger jeg heller vil spare/bruke på hyggelige ting. Jeg ønsker sunn næringsrik mat. Hva er deres matbudsjett på og hvor mange er dere? Hvordan planlegger dere middag? Får barna det de vil ha av yoghurt, frukt, smoothie osv eller begrenser dere det? Anonymkode: 93c24...d35 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Roci Skrevet 26. juni 2018 #2 Del Skrevet 26. juni 2018 Planlegg middagene for hele uka, og ha storhandel èn gang i uka, f.eks. mandag eller tirsdag. På lørdager kan du supplere med ferskvarer som frukt, grønt og meierivarer. Prøv å planlegge middagene slik at du får brukt opp ingrediensene eller kan bruke dem til noe annet du planlegger å lage i løpet av uka. Kjøtt og fisk kan fryses, og mye grønnsaker også. Spis opp pålegg du kjøper inn, osterester kan fryses og brukes på pizza o.l. Hvis du er usikker på hvordan matbudsjettet ditt bør være, kan du jo sjekke SIFO's referansebudsjett. Det er nøkternt, men realistisk. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
matrobot Skrevet 26. juni 2018 #3 Del Skrevet 26. juni 2018 Jeg hadde samme problem som deg tidligere. Først vil jeg anbefale deg å begynne å se på prisene i matbutikken. Se hva som er egentlig dyrt og ikke dyrt. Vurder også om disse varene som er dyre, om de er verdt pengene. Tenk også på hvor mye du/dere ønsker å bruke per uke. Her er jeg en mann med 2 barn. Jeg prøver å handle for maks 1500 kr per uke. Dvs ca 200 kr per dag. Da inkluderer det fra frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Hvis jeg hoderegner grovt hvor mye handlekurven min kommer til å koste før jeg kommer meg til kassen, er det lettere å begrense seg 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #4 Del Skrevet 26. juni 2018 Jeg har aldri klart å planlegge middager slik som "alles" ukemenyer er satt opp.. Ikke alle er strukturert/disiplinert, men det finnes jo forskjellige måter. Vi er to voksne og et barn på 12 år 50%. Vi prøver å være flinke med å spise grønnsaker/salat til hvert måltid, og det er også rimelig. Jeg storhandler en gang i uken/hver 14.dag ca, hvor jeg fyller opp kjøleskap/fryser med middagsbasiser. Stor pose med kyllingfilleter, kjøttdeig, annet kjøtt, fisk, etc. Kommer litt an på sesong, men passer alltid på å fylle opp med brokkoli, gulrøtter og blomkål og lignende, som veldig ofte er 50% av et måltid hos oss. Andre basisvarer som kan kjøpes inn billig og som står seg lenge er: Pasta, pitabrød (i fryseren), pizzabunn-ingredienser, tacolefser, hermetikk (mais, tomater etc), pose-pastasaus. Stalltips for gode, raske og rimlige middager er: Løvbiffi pitabrød, kylling med pasta og grønnsaker i ildfastform, wok med grønnsaker. Lasagne er også et godt og billig alternativ om du ikke slavisk bruker 1-2-3 (kjøttdeig, hermetikktomater, pakke med plater eller pastaskruer, varm fløte med ost og ost + krydder). Kjøp slike folie-ildfastformer på europris, så kan du lage 4-5 stk i slengen som du steker. Da kan du ta den rett fra fryseren og gi den 30 min i ovnen på travle dager Anonymkode: 61141...03f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #5 Del Skrevet 26. juni 2018 Vi er to voksne og tre barn og har ca 8000 i matbudsjett, noen mnd kan det bli mer. Mitt første bud for å klare å holde budsjettet er å planlegge handleturen samt ha en plan for middagene. Jeg handler også mye datovarer(hovedsaklig kjøtt og fisk) som jeg putter i fryseren. Brød kjøper jeg også flere av og fryser(da slipper man turen innom butikken for å bare kjøpe brød) Før jeg handler ser jeg over skuffer og skap, kjøleskap og fryser for å se hva vi har og setter opp en middagsplan utifra dette. Sjekker også matbutikkenes tilbudsaviser og planlegger/handler litt utifra det. Tidligere satte jeg opp en middagsplan for 4 uker, men med tre barn og ulike aktiviteter gjennom uken, samt skiftjobbing på meg så ble det ikke så lett å gjennomføre alltid, så nå setter jeg opp for en uke i gangen. Prøver å ikke handle mer enn to ganger i uken. Det er impulshandlingen som drar mye penger. Mine barn får ikke spise ubegrenset av yoghurt og frukt, men så er det ikke ting de spiser så mye av uansett. så det er ikke noe som gjør så stort innhugg i budsjettet. Men en god morgen yoghurt om dagen hadde f eks ikke vært aktuelt uansett, det inneholder den for mye sukker til. Godteri og snacks er forbeholdt helgene. Etter hvert som man kommer i gang med å planlegge innkjøp og måltider, så går det av seg selv. Du har bedre oversikt over hva dere har, hvor mye som går og du kan lettere se at det du har av f eks rester kan brukes til flere måltider den samme uken. Jeg prøver også å ha en maxpris for hva middagene skal koste. For oss er det 100-120 kr pr dag. Dere som er to skal kunne klare dere med 50-70 kr.(og kanskje mindre enkelte dager) Anonymkode: 82cc5...7ce 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #6 Del Skrevet 26. juni 2018 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Vi er to voksne og tre barn og har ca 8000 i matbudsjett, noen mnd kan det bli mer. Mitt første bud for å klare å holde budsjettet er å planlegge handleturen samt ha en plan for middagene. Jeg handler også mye datovarer(hovedsaklig kjøtt og fisk) som jeg putter i fryseren. Brød kjøper jeg også flere av og fryser(da slipper man turen innom butikken for å bare kjøpe brød) Før jeg handler ser jeg over skuffer og skap, kjøleskap og fryser for å se hva vi har og setter opp en middagsplan utifra dette. Sjekker også matbutikkenes tilbudsaviser og planlegger/handler litt utifra det. Tidligere satte jeg opp en middagsplan for 4 uker, men med tre barn og ulike aktiviteter gjennom uken, samt skiftjobbing på meg så ble det ikke så lett å gjennomføre alltid, så nå setter jeg opp for en uke i gangen. Prøver å ikke handle mer enn to ganger i uken. Det er impulshandlingen som drar mye penger. Mine barn får ikke spise ubegrenset av yoghurt og frukt, men så er det ikke ting de spiser så mye av uansett. så det er ikke noe som gjør så stort innhugg i budsjettet. Men en god morgen yoghurt om dagen hadde f eks ikke vært aktuelt uansett, det inneholder den for mye sukker til. Godteri og snacks er forbeholdt helgene. Etter hvert som man kommer i gang med å planlegge innkjøp og måltider, så går det av seg selv. Du har bedre oversikt over hva dere har, hvor mye som går og du kan lettere se at det du har av f eks rester kan brukes til flere måltider den samme uken. Jeg prøver også å ha en maxpris for hva middagene skal koste. For oss er det 100-120 kr pr dag. Dere som er to skal kunne klare dere med 50-70 kr.(og kanskje mindre enkelte dager) Anonymkode: 82cc5...7ce Vi gjør på akkurat samme måten Anonymkode: 516a1...bc8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #7 Del Skrevet 26. juni 2018 Tusen takk for mange gode tips. Enig med at en go morgen yoghurt om dagen er for mye sukker og totalt unødvendig. Har til tider en kresen gutt som ikke vil ha brødskive/annet og jeg har vært lat og gjort det lettvint med å kjøpe en go morgenyoghurt på vei til barnehagen. Er jo 13,- kroner dagen på noe som egentlig er unødvendig. Heretter er go morgenyoghurt forbeholdt lørdag. Og så må jeg skjerpe meg selv også. Jeg har ikke behov for en iskaffe om dagen, heller ikke potetgull på kvelden, en halvliter med Pepsi Max osv. Det blir jo faktisk endel penger i løpet av en måned bare på daglig kjøp av iskaffe, Pepsi Max, potetgull og go morgen yoghurt. Syntes det er vanskelig å planlegge middag, sliter endel med matlyst selv (muligens fordi jeg spiser og kjøper alt det andre fjaset) Redd om jeg handler inn middag for en uke at når jeg da kommer fra jobb ikke orker middag/det jeg har kjøpt inn også blir det ikke spist. Må kanskje bare skjerpe meg der. Anonymkode: 93c24...d35 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hobbykokken Skrevet 26. juni 2018 #8 Del Skrevet 26. juni 2018 Du burde ukeshandle. Sette opp meny. Pleier å lage endel fra ulike bloggere. feks trines matblogg eller Marthe Borge. Du kan godt lage store porsjoner og fryse ned så tar du opp uka etter feks. Handle to pålegg hver til deg og barnet så dere har fire å variere i. Stopp med iskaffe og potetgull. Der går det mange penger som du ikke tror du merker engang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #9 Del Skrevet 26. juni 2018 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tusen takk for mange gode tips. Enig med at en go morgen yoghurt om dagen er for mye sukker og totalt unødvendig. Har til tider en kresen gutt som ikke vil ha brødskive/annet og jeg har vært lat og gjort det lettvint med å kjøpe en go morgenyoghurt på vei til barnehagen. Er jo 13,- kroner dagen på noe som egentlig er unødvendig. Heretter er go morgenyoghurt forbeholdt lørdag. Og så må jeg skjerpe meg selv også. Jeg har ikke behov for en iskaffe om dagen, heller ikke potetgull på kvelden, en halvliter med Pepsi Max osv. Det blir jo faktisk endel penger i løpet av en måned bare på daglig kjøp av iskaffe, Pepsi Max, potetgull og go morgen yoghurt. Syntes det er vanskelig å planlegge middag, sliter endel med matlyst selv (muligens fordi jeg spiser og kjøper alt det andre fjaset) Redd om jeg handler inn middag for en uke at når jeg da kommer fra jobb ikke orker middag/det jeg har kjøpt inn også blir det ikke spist. Må kanskje bare skjerpe meg der. Anonymkode: 93c24...d35 Kanskje for å motivere deg litt: Go'morgen: 13,-, iskaffe: 15,-, Potetgull: 30,-, P-max: 25,- = 83,- pr dag, 2.490,- i mnd, 29.880,- pr år FOr å slippe å være redd for å handle inn middag du ikke har lyst til - gjør litt klart på kvelden før, når du uansett er på kjøkkenet. Skjær opp grønnsakene og legg de i ei ildsfastform i kjøleskapet, så er mye gjort. Da "gidder" du ikke å ikke ta det til middag Anonymkode: 61141...03f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønn te Skrevet 26. juni 2018 #10 Del Skrevet 26. juni 2018 Jeg er 1 stk student og har 3000,- per mnd. i matbudsjett. Trener daglig og spiser mye, da. Lager kun sunn mat og nesten alt av middager fra bunnen av. Med storstipendet i begynnelsen av semesteret bruker jeg rundt 5000 på basisvarer, så betaler rundt 2000 i mnd for "ferske ting". Men totalt 3000 i mnd. - Planlegger middager for en uke av gangen. Lager dobbel porsjon og spiser gårsdagens middag som lunch dagen etter. - Ukeshandler med detaljert handleliste. Vet akkurat hvor mye jeg spiser ila. en uke. Blir gjerne en mini-handel av litt fersk frukt og grønnsaker midt i mellom ukeshandelen og, men det er det. - Bruker alle middagsrester, enten som restemiddag neste dag eller jeg fryser dem ned og tiner dem senere. - Kjøper sjelden på impuls, kun et par brus etc. i mnd. hvis jeg er ute og absolutt ikke har noe å drikke med meg. - Har med kaffe og mellommåltider på lesesalen, går ikke i kantina. - Kjøper billigmerker på en del, f.eks coop og x-tra. - Bruker appen mattilbud og kjøper opp mye (så sant det er mat som holder seg) hvis det er tilbud. F.eks er laks veldig dyrt, så er den satt ned med 20kr kjøper jeg gjerne 10 pk frossen laks på en gang. Lønner seg i lengden Lykke til med matbudsjett! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #11 Del Skrevet 26. juni 2018 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Kanskje for å motivere deg litt: Go'morgen: 13,-, iskaffe: 15,-, Potetgull: 30,-, P-max: 25,- = 83,- pr dag, 2.490,- i mnd, 29.880,- pr år FOr å slippe å være redd for å handle inn middag du ikke har lyst til - gjør litt klart på kvelden før, når du uansett er på kjøkkenet. Skjær opp grønnsakene og legg de i ei ildsfastform i kjøleskapet, så er mye gjort. Da "gidder" du ikke å ikke ta det til middag Anonymkode: 61141...03f Det motiverer veldig! Dropper jeg det der så har vi råd til en skikkelig ferie neste år. Små beløp hver dag flere ganger om dagen blir mye penger. Jobber i butikk og jeg kjøper litt hele tiden. På jobb blir det fort penger. Jeg bruker faktisk mer enn bare på iskaffe, Pepsi og go morgen. Kjøper jo rundstykke til 10 kr hver dag også, en pakke tyggis/pastilleske. Herregud. Må virkelig skjerpe meg! Anonymkode: 93c24...d35 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Emmelise Skrevet 26. juni 2018 #12 Del Skrevet 26. juni 2018 (endret) Jeg bruker matplan på ukesbasis, matbudsjett er satt opp utifra SIFO sitt referansebudsjett og vi kjøper mye i "bulk" som gjør at fryseren er ofte fyllt opp til randen med forskjellige typer kjøtt som er sortert og vakuumpakket i middagsporsjoner. Vi er sammen om å sette opp matplanen hver fredag, sådan sett blir det til at vi roterer de matrettene vi liker, kan lage uten større mas eller problemer, og som selvsagt inneholder grønnsaker. Det forhindrer at vi blir matleie, reduserer matavfallet og at vi ikke faller fra planen fordi vi "hadde lyst på noe annet". Mannen min har sykelig overvekt og vi er igang med å få ham ned til normalvektig. Så vi har også fjernet brød og erstattet det med knekkebrød. Vi kjøper dog frosne rundstykker som ligger i fryseren til det er bruk for dem til søndagsfrokosten eller når vi har en middagsrett som inkluderer "brødmat". Alternativt kan man jo egentlig bare bake selv om man har tid og lyst. Hvor gammel er mini? Endret 26. juni 2018 av Emmelise leif Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #13 Del Skrevet 26. juni 2018 6 minutter siden, AnonymBruker skrev: Det motiverer veldig! Dropper jeg det der så har vi råd til en skikkelig ferie neste år. Små beløp hver dag flere ganger om dagen blir mye penger. Jobber i butikk og jeg kjøper litt hele tiden. På jobb blir det fort penger. Jeg bruker faktisk mer enn bare på iskaffe, Pepsi og go morgen. Kjøper jo rundstykke til 10 kr hver dag også, en pakke tyggis/pastilleske. Herregud. Må virkelig skjerpe meg! Anonymkode: 93c24...d35 Mulig dere har krita-liste på jobb enda, men hvis ikke - hva med å ikke ta med kort/penger på jobb? Forstår veldig godt at fristelsen er stor når man sitter midt i grøten, så man må ta en skikkelig brutal "røykeslutt" her For noen år siden, når jeg jobbet vegg-i-vegg med butikk satte jeg en "tvangstanke-grense" på 200,- på å kjøpe noe. Da kunne jeg jo plutselig ikke kjøpe lunsj, pastiller, osv, men måtte lage matpakke av det ukeshandlet av Motivér deg selv med små ting også - se på kontoutskriften din, regn sammen hvor mye alle beløpene for under 200,- er til sammen. Det er helt sikkert 8/10 av de kjøpene som var helt unødvendig Anonymkode: 61141...03f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #14 Del Skrevet 26. juni 2018 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Mulig dere har krita-liste på jobb enda, men hvis ikke - hva med å ikke ta med kort/penger på jobb? Forstår veldig godt at fristelsen er stor når man sitter midt i grøten, så man må ta en skikkelig brutal "røykeslutt" her For noen år siden, når jeg jobbet vegg-i-vegg med butikk satte jeg en "tvangstanke-grense" på 200,- på å kjøpe noe. Da kunne jeg jo plutselig ikke kjøpe lunsj, pastiller, osv, men måtte lage matpakke av det ukeshandlet av Motivér deg selv med små ting også - se på kontoutskriften din, regn sammen hvor mye alle beløpene for under 200,- er til sammen. Det er helt sikkert 8/10 av de kjøpene som var helt unødvendig Anonymkode: 61141...03f Jo vi kan krite, men vi kan bare krite til mat, altså ikke snus, brus, tyggis og unødvendig ting. Så å ikke ha med kortet er absolutt lurt. Tror jeg må begynne med det. Må bare gå cold turkey tror jeg. Blir vel en vane til slutt å være litt mere økonomisk og tenke over hva man handler og om det er noe man faktisk trenger. Anonymkode: 93c24...d35 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #15 Del Skrevet 26. juni 2018 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jo vi kan krite, men vi kan bare krite til mat, altså ikke snus, brus, tyggis og unødvendig ting. Så å ikke ha med kortet er absolutt lurt. Tror jeg må begynne med det. Må bare gå cold turkey tror jeg. Blir vel en vane til slutt å være litt mere økonomisk og tenke over hva man handler og om det er noe man faktisk trenger. Anonymkode: 93c24...d35 Jeg har troen - dette greier du!! Tenk hvor mye penger du sparer! Og ikke nok med det -- helsa kommer til å juble Anonymkode: 61141...03f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kritt Skrevet 26. juni 2018 #16 Del Skrevet 26. juni 2018 Budsjett er fint, men det er også lurt med handlelister hver gang du er i butikken, og vær streng på ikke å handle noe utenom handlelisten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #17 Del Skrevet 26. juni 2018 Jeg tror det kan være lurt å ikke kutte alt på én gang, men si til deg selv at du får beholde én uvane. F.eks. lov til å kjøpe ett rundstykke hver dag, hvis det gjør lunsjen din bedre. All erfaring tilsier at å endre alle vaner samtidig medfører at man ikke klarer å holde på det. Vi er to voksne og ett barn i skolealder, og bruker ca 900 kr uka på mat og andre husholdningsvarer som dopapir, shampoo osv. Vi handler hver fredag (bruker kolonial.no, men det finnes jo ikke alle steder) til ting som ikke må være ferskt og kjøper frukt, grønnsaker og brød i vanlig butikk. Mannen min er veldig flink til å gå innom butikken og kjøpe bare det han skal ha, så han får oftest den jobben. Jeg synes det var vanskelig å bestemme middager på forhold i starten, men man må bare skjerpe seg. Det er jo en enorm luksus å kunne spise varm mat hver dag, og hva så om man må spise noe annet enn akkurat det man har lyst på? Vi planlegger også slik at vi får brukt alle ingrediensene, om vi f.eks. trenger to dl melk til en middagsoppskrift, finner vi en annen middag som vi også kan bruke melk i, det samme gjør vi med grønnsaker. Mannen min vil helst ha varm lunsj, så om han kan, tar han med middagsrester på jobb. Jeg spiser helst knekkebrød og har knekkebrød og smøreost liggende på jobb. Barnet har matpakke med brødskiver, i tillegg har alle i familien med seg litt grønnsaker til lunsj hver dag. Anonymkode: a4cc7...14d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #18 Del Skrevet 26. juni 2018 Det er også veldig praktisk med masse boksmat/hermetikk/tørrvarer stående så man alltid kan slenge sammen en middag uten voldsom planlegging hvis man ikke orker planlegge hele uka. Hvis man har en håndfull oppskrifter hvor du kan bruke av hermetikk/tørrvarelageret så trenger man kanskje ikke mer enn én eller to ekstra ingredienser for å lage en grei middag. Jeg har f.eks alltid tomatbokser, tunfisk, kikerter, kokosmelk, pasta, ris, quinoa, linser, bønner. Det går stort sett alltid an å lage en middag ut av disse ingrediensene om du har andre basisvarer. I tillegg har jeg alltid løk, hvitløk, tomat og kanskje noe rotgrønnsaker i kjøleskapet. En pose eller to med frosne grønnsaker er også greit å ha. Anonymkode: 13932...900 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #19 Del Skrevet 26. juni 2018 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg tror det kan være lurt å ikke kutte alt på én gang, men si til deg selv at du får beholde én uvane. F.eks. lov til å kjøpe ett rundstykke hver dag, hvis det gjør lunsjen din bedre. All erfaring tilsier at å endre alle vaner samtidig medfører at man ikke klarer å holde på det. Vi er to voksne og ett barn i skolealder, og bruker ca 900 kr uka på mat og andre husholdningsvarer som dopapir, shampoo osv. Vi handler hver fredag (bruker kolonial.no, men det finnes jo ikke alle steder) til ting som ikke må være ferskt og kjøper frukt, grønnsaker og brød i vanlig butikk. Mannen min er veldig flink til å gå innom butikken og kjøpe bare det han skal ha, så han får oftest den jobben. Jeg synes det var vanskelig å bestemme middager på forhold i starten, men man må bare skjerpe seg. Det er jo en enorm luksus å kunne spise varm mat hver dag, og hva så om man må spise noe annet enn akkurat det man har lyst på? Vi planlegger også slik at vi får brukt alle ingrediensene, om vi f.eks. trenger to dl melk til en middagsoppskrift, finner vi en annen middag som vi også kan bruke melk i, det samme gjør vi med grønnsaker. Mannen min vil helst ha varm lunsj, så om han kan, tar han med middagsrester på jobb. Jeg spiser helst knekkebrød og har knekkebrød og smøreost liggende på jobb. Barnet har matpakke med brødskiver, i tillegg har alle i familien med seg litt grønnsaker til lunsj hver dag. Anonymkode: a4cc7...14d Ja enig, er mer glad i rundstykke en brød. Men jeg trenger ikke kjøpe det dyreste til 10,- kan kjøpe det som koster 2,50,- Anonymkode: 93c24...d35 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juni 2018 #20 Del Skrevet 26. juni 2018 Jeg har en liste med basisvarer hvor jeg krysser av for dem jeg har. Resten må jeg kjøpe. Jeg handler en gang i uka på veldig lavt budsjett. Ca. 250 kr. per uke Anonymkode: 4509a...5c9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå