Gå til innhold

Vanlig melk og sjokomelk og datostempling


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Vet noen hvorfor min litago varer til kjempelenge mens vanlig melk går ut ca 1 uke etter du har kjøpt den? Har aldri forstått det der jeg! :-?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

tilsettningsstoffer!

Skrevet
tilsettningsstoffer!

Ikke tilsetningsstoffer! Sjokolademelka er ultrapasteurisert. All melk er pasteurisert, dvs at den varmes opp til rundt 90 grader (tror jeg) er kort, kort stund. Denne prosessen dreper bakterier og øker dermed holdbarheten. Med ultrapasturisering holdes den varme temperaturen lenger, og holdbarheten øker tilsvarende. Det finnes også ultrapasteurisert vanlig melk (kanskje ikke vanlig i handelen, men til bruk f.eks. til sjøs) men den smaker litt emment. Sjokosmaken kamuflerer den emmene melkesmaken i sjokolademelka.

Skrevet

I Frankrike er ultrapasturisert melk veldig vanlig, folk flest kjøper ikke melk med "normal" holdbarhetstid. Den noe dårligere smaken synes ikke å plage dem - men så har de jo helt andre "melkevaner" enn oss nordmenn også, da. :wink:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...