Gjest gjest1 Skrevet 3. mars 2005 #1 Skrevet 3. mars 2005 Vet noen hvorfor min litago varer til kjempelenge mens vanlig melk går ut ca 1 uke etter du har kjøpt den? Har aldri forstått det der jeg! :-?
ashera Skrevet 3. mars 2005 #3 Skrevet 3. mars 2005 tilsettningsstoffer! Ikke tilsetningsstoffer! Sjokolademelka er ultrapasteurisert. All melk er pasteurisert, dvs at den varmes opp til rundt 90 grader (tror jeg) er kort, kort stund. Denne prosessen dreper bakterier og øker dermed holdbarheten. Med ultrapasturisering holdes den varme temperaturen lenger, og holdbarheten øker tilsvarende. Det finnes også ultrapasteurisert vanlig melk (kanskje ikke vanlig i handelen, men til bruk f.eks. til sjøs) men den smaker litt emment. Sjokosmaken kamuflerer den emmene melkesmaken i sjokolademelka.
Gjest piaf Skrevet 4. mars 2005 #4 Skrevet 4. mars 2005 I Frankrike er ultrapasturisert melk veldig vanlig, folk flest kjøper ikke melk med "normal" holdbarhetstid. Den noe dårligere smaken synes ikke å plage dem - men så har de jo helt andre "melkevaner" enn oss nordmenn også, da.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå