Gå til innhold

Rekeaften, hva trenger man?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Ja det er egentlig skikkelig flaut å spørre. Men jeg og samboer vil ha oss en rekeaften i helga å vi aaaner ikke hva vi trenger til det. Nærmeste vi har kommet er de ferdig lagde smørbrødene på kafé 😂 

så vi trenger reker, men hvor mye? (To voksne) 

Andre ting en loff? 😂 vi vil gjøre det ordentlig når vi først skal ha sånn 😋😋

hva bruker du/dere med reker? 😛 

Anonymkode: e303d...604

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

500 gram reker per person. Loff, majones, sitron og persille. 

Det er det jeg pleier å ha. Men det finnes jo mange muligheter. 

Nå fikk jeg lyst på reker 😊

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Skal du slå på stortrommen ville jeg hatt egg, avokado og løk i tillegg til det andre som er nevnt.

Anonymkode: 90287...767

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk for tips 😁 Namnam 😋😋

Anonymkode: e303d...604

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Mange liker også å drikke hvitvin til reker..

(drikker ikke selv, så ingen å anbefale.. men det dukker sikkert opp noen, ellers har de peiling på polet ;) )

Anonymkode: a89e1...661

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker aioli og dill på mine reker. En god vin er også obligatorisk (men en god limonade eller eplejuice funker også godt til en alkoholfri kveld).

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Og litt mer enn 500g pr. person. Veldig kjedelig når man koser seg og rekene sklir unna og man ser man har for lite...

Kos dere!

Endret av hotellpute09
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ja hvitvin må vi ha 😁 hadde jeg helt glemt! 

Anonymkode: e303d...604

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Når jeg lager til mange;

500g reker per person

Hjemmebakt fletteloff og baguetter, innimellom focacchia.

Dill

Lager majones, og/eller aioli. 

Sitronbåter

Salatblad og agurkstaver

Avocado

Iskald Chablis

Anonymkode: d0ec0...3e0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det er godt med sitronpepper og tomater.

Min samboer var opphengt i majones-greiene. Etter å ha prøvd tomater og sitronpepper, har han glemt majonesgreiene

Anonymkode: ef0ff...83f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøp gjerne litt for mange enn litt for få reker, det dere ikke spiser opp kan dere røre ut i majones og bruke som pålegg dagen etter, f.eks. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiral-loff, SMØR, dill, majones, salat-blader (synes den som er litt bitter passer veldig bra, eskarol eller noe slikt). Synes også øl passer bedre til reker, men det er vel langt mer pop med hvitvin. Kjøp et par øl, så finner dere ut hva dere liker best. 

Edit, og sitron, seff

Endret av Beeblebrox
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er purist når det gjelder reker. De må være ferske (sjekk dato), ikke frosne. God loff. Godt smør. Majones, sitron og dill. Øl eller hvitvin til. Ingenting annet, ikke salat, tomat, krydder, avocado eller noe som helst. Jeg kan strekke meg til aioli i stedet for majones og rosévin i stedet for hvitvin, det er det hele. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vær så snill, ikke ødelegg god mat med dill da.

Anonymkode: 1f095...21c

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vær så snill, ikke ødelegg god mat med dill da.

Anonymkode: 1f095...21c

Reker må ha dill. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

God loff, meierismør, majones/aioli, sitron og en potte med dill. Og mer enn 500 g per person. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Kamelia83 skrev:

God loff, meierismør, majones/aioli, sitron og en potte med dill. Og mer enn 500 g per person. 

Nemlig! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Fersk loff, smør (smør, ikke margarin), avokado, majones, masse fersk dill, sitron og noen tynne skiver rødløk! Jeg foretrekker faktisk frosne reker fremfor ferske, mulig jeg har vært uheldig med mine ferske, de "skal" jo være best. 

Anonymkode: a922f...a5e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...