Gå til innhold

Hvilke matvarer er det mest antioksidanter i?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Noen som vet?

Anonymkode: 5fcfc...d41

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Acai-bær.

Anonymkode: 1c07c...50d

AnonymBruker
Skrevet

Rødbeter 

Anonymkode: 4aa01...cbc

AnonymBruker
Skrevet

Blåbær

Anonymkode: 076ca...692

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Blåbær

Anonymkode: 076ca...692

Men ikke de du kjøper på butikken. 

Anonymkode: 83634...29c

  • Liker 1
Skrevet

Goji bær, blåbær, mørk sjokolade

Skrevet
2 hours ago, AnonymBruker said:

Men ikke de du kjøper på butikken. 

Anonymkode: 83634...29c

Hvorfor ikke?

AnonymBruker
Skrevet

Tips: erstatt umettet fett med mettet fett, så trenger du mindre antioksidanter. Mettet fett er mer stabilt enn umettet fett. Det er ikke uten grunn at kroppen vår lagrer fett som mettet fett.

Anonymkode: 93183...1a4

AnonymBruker
Skrevet

Noen av bærene kan være giftstoffer i så sjekk nøye. Alt som er for bra til å være sant, er ofte det. Hadde det vært veldig lett å få fatt i de beste antioksidantene så hadde ikke folk vært syke. Endel research må nok til.

Anonymkode: c60b2...940

Skrevet
15 timer siden, AnonymBruker skrev:

Noen av bærene kan være giftstoffer i så sjekk nøye. Alt som er for bra til å være sant, er ofte det. Hadde det vært veldig lett å få fatt i de beste antioksidantene så hadde ikke folk vært syke. Endel research må nok til.

Anonymkode: c60b2...940

Det er ikke gift i bærene som selges i Norge. Som artikkelen over sier er det bedre å kjøpe importbær enn å ikke kjøpe bær overhode. 

Det er lett å leve sunt og gi kroppen alle næringsstoffer den trenger også, likevel er det mange overvektige og folk med mangelsykdommer her til lands. Så selvom vi kan få tak i de beste antioksidantene lett betyr ikke det at alle ville gjort det. Det er feks bedre for oss og verden å leve plantebasert, likevel gjør de færreste det (inkludert meg selv).

Skrevet

Spis normal sunn mat, antioksidanter produseres i kroppen, dersom du spiser mat som inneholder mye antioksidanter reduseres kroppen egen produksjon av antioksidanter. Dersom du insisterer kan du krydre maten din med nellik, som inneholder 65 ganger så mye antioksidanter som blåbær.

Skrevet
3 timer siden, Inwe skrev:

Det er ikke gift i bærene som selges i Norge. Som artikkelen over sier er det bedre å kjøpe importbær enn å ikke kjøpe bær overhode. 

Det er lett å leve sunt og gi kroppen alle næringsstoffer den trenger også, likevel er det mange overvektige og folk med mangelsykdommer her til lands. Så selvom vi kan få tak i de beste antioksidantene lett betyr ikke det at alle ville gjort det. Det er feks bedre for oss og verden å leve plantebasert, likevel gjør de færreste det (inkludert meg selv).

Denne overtroen er bare så typisk norsk. Tror du virkelig mattilsynet har kapasitet til å teste all frukt og bær?! Not, og enda lenger der i fra, kun små stikkprøver gjøres. 

Det meste inneholder spor av giftstoffer, best er å spise frukt hvor du fjerner skallet. 

AnonymBruker
Skrevet

Det er mer gift i junk vs. bær.

Jeg vet hva jeg ville valgt.

Anonymkode: 1c07c...50d

Skrevet
3 timer siden, zaco skrev:

Denne overtroen er bare så typisk norsk. Tror du virkelig mattilsynet har kapasitet til å teste all frukt og bær?! Not, og enda lenger der i fra, kun små stikkprøver gjøres. 

Det meste inneholder spor av giftstoffer, best er å spise frukt hvor du fjerner skallet. 

Nei ok, kan finnes noe giftstoffer, men herregud. Hvordan lever du ellers? Det er fortsatt bedre å spise frukt og bær enn å ikke gjøre det. Bedre å spise det enn feks kjøtt og melk. Jeg bor ikke engang i Norge, og finnes ikke enig med veldig mye av det som blir sagt derfra, men jeg spiser fortsatt bær og frukt med bedre samvittighet.

AnonymBruker
Skrevet

Sushi

Anonymkode: 55004...748

AnonymBruker
Skrevet

Kok te av Chaga-sopp (kreftkjuke), vokser på bjørkestammer. Proppfull av antioksidanter!

Anonymkode: 7b308...47f

Skrevet

Det er masse antioksidanter i nesten alle grønnsaker. Det er mye i grønne blader, sitrusfrukter, alle røde grønnsaker, all frukt... spesielt potent er den antioksidanten som finnes i tomater (lycopene), men så og si alle frukter og grønnsaker har mye karotenoider og flavonoider. Vitamin E (tocopherol) er også en antioksidant, den får du i frø, fullkorn, vegetabilske oljer, soya bønner, nøtter, aprikos, epler og grønne blader. Utenom disse så lager kroppen selv urin syre, bilirubin, ubiquinol, og glutathion som alle sammen har (bla.) som funksjon å redusere radikaler.

Så så lenge du spiser passe sunt og får i deg plantekost hver dag då får du nok antioksidanter. Bare husk at c vitamin, dog full i antioksidanter, kan ha motsatt effekt (pro-oxidativ) i store doser. 

Skrevet

Tråden er ryddet for avsporinger

- Safiye, mod

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...