Gå til innhold

Hvordan lage risotto?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Prøvde å Google, prøvde å YouTube... det er utrolig hvor komplisert de skal gjøre det for 'beginners'-level.

Hvordan lager DERE risotto?

Anonymkode: 104ca...781

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Min basisoppskrift: Hakker løk og hvitløk, freser det i olivenolje. Tilsetter ris og rører litt. Har i en skvett hvitvin, laurbærblad og litt urter, koker nesten inn. Tilsetter kraft ca en øse om gangen, lar koke nesten inn mellom hver gang. Når risen er ferdig kokt tilsetter jeg parmesan og smør, rører kraftig og serverer. :) Gode tilsetninger/tilbehør er stekt sopp, laks og annen sjømat, asparges m.m. 

Anonymkode: c2631...8a0

  • Liker 5
Skrevet

1. Kok opp buljong (kan bruke buljongterning) og sett til side. (Du kan også gjøre det raskt med en vannkoker, og blande buljongterningen i desilitermålet)

2. Stek litt finkuttet løk i olje på svak varme.

3. Tilsett risotto-ris og rør om slik at alle blir litt blankere.

4. Tilsett litt buljong og rør om. La trekke. Du kan godt øke varmen noe.

5. Tilsett litt hvitvin og grønnsaken/soppen jeg lager det med.

6. Tilsett litt buljong, la det trekke inn. Repeter til du får ca. Den konsistensen du vil ha. Noen liker den mere bløt, andre foretrekker at den er hardere.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Sistnevnte er jo nettopp slikt komplisert YouTube gir deg.

 

Jeg tror jeg bare koker det som ris, jeg.

Anonymkode: 104ca...781

AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Sistnevnte er jo nettopp slikt komplisert YouTube gir deg.

 

Jeg tror jeg bare koker det som ris, jeg.

Anonymkode: 104ca...781

Det er ikke komplisert i det hele tatt. Du heller oppi litt væske, lar det koke til væsken er nesten borte og så heller du oppi litt til og lar det koke til væsken er nesten borte. Gjør det i 4-5 omganger. Helt til slutt har du i parmesan. Ferdig. 

Hvis du skal koke det som ris kan du like gjerne bare koke ris. Mye billigere og. 

Anonymkode: 5d05e...2c0

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Sistnevnte er jo nettopp slikt komplisert YouTube gir deg.

 

Jeg tror jeg bare koker det som ris, jeg.

Anonymkode: 104ca...781

Kok det hvordan du vil, men da blir det ikke risotto.

Anonymkode: c2631...8a0

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Hva blir det da?

Anonymkode: 104ca...781

AnonymBruker
Skrevet
22 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva blir det da?

Anonymkode: 104ca...781

Kokt ris

Anonymkode: 9db2c...3f6

  • Liker 2
Skrevet
11 timer siden, AnonymBruker skrev:

Sistnevnte er jo nettopp slikt komplisert YouTube gir deg.

 

Jeg tror jeg bare koker det som ris, jeg.

Anonymkode: 104ca...781

Gjør det etter oppskriften. Er du ikke villig til å følge oppskriften så blir det ikke risotto. Joda, det tar mer tid enn å koke vanlig ris. Men til gjengjeld blir det kjempegodt og vellykket! 

  • Liker 2
Skrevet

Nå er ikke jeg den mest drevne på kjøkkenet, men etter min erfaring så er ofte oppskrifter mindre kompliserte når man først setter i gang, enn de virker når man leser dem. Når man leser lange lister med ingredienser og uvante fremgangsmåter så høres det gjerne komplisert ut. Men så fort man bare setter i gang og gjør det skritt for skritt så går det som regel overraskende greit. Så om du har lyst til å lære deg å lage risotto, så anbefaler jeg å bare sette i gang med en av oppskriftene du har funnet eller fått og se om du får et ønsket resultat :) 

  • Liker 2
Skrevet

Hva spiser dere til risottoen?

Skrevet
1 time siden, Duff skrev:

Hva spiser dere til risottoen?

Jeg spiser den som forrett eller hovedrett med en grønnsak eller sopp oppi. Det er også en rett hvor man har skinke og erter oppi som heter risi e bisi. Det er slik jeg er vant med å spise det og det er slik jeg har lært å lage det av bestemoren min som kommer fra Italia.

Skulle jeg brukt det som tilbehør så hadde jeg hatt kylling til de fleste. Kanskje laks til en risotto med asparges, og kanskje svinerull med litt mere krydder til risotto med gresskar (som er veldig mild alene).

Annonse
AnonymBruker
Skrevet
3 timer siden, Skelly skrev:

Jeg spiser den som forrett eller hovedrett med en grønnsak eller sopp oppi. Det er også en rett hvor man har skinke og erter oppi som heter risi e bisi. Det er slik jeg er vant med å spise det og det er slik jeg har lært å lage det av bestemoren min som kommer fra Italia.

Skulle jeg brukt det som tilbehør så hadde jeg hatt kylling til de fleste. Kanskje laks til en risotto med asparges, og kanskje svinerull med litt mere krydder til risotto med gresskar (som er veldig mild alene).

Risotto milanese, dvs safranrisotto, er også vanlig tilbehør til osso buco, altså gryte med kalveskanker. :spise:

Ellers er jeg vant til å tenke som deg om risotto, dvs en egen rett. Jeg har i blant brukt det som tilbehør særlig til kylling, da feks risotto med jordskokk, eller sopp, eller spinat og fennikel. 

Anonymkode: 8acbd...671

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
10 timer siden, Duff skrev:

Hva spiser dere til risottoen?

Ingenting. Hjemme hos oss er risotto en egen rett. 

Anonymkode: 9db2c...3f6

  • Liker 2
Skrevet
På 30. mai 2018 den 4.02, Duff skrev:

Hva spiser dere til risottoen?

Torsk er godt til risotto med pesto synes jeg. 

AnonymBruker
Skrevet

Da ble det ris, da.

Anonymkode: 104ca...781

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...