Gjest Embla s Skrevet 27. februar 2005 #1 Skrevet 27. februar 2005 Elsker bitter sjokolade, men det får være måte på.. Ved en feil kjøpte jeg to store plater med 99% sjokolade. Og en ting er sikkert - den siste prosenten er ikke sukker.. Hva kan jeg bruke disse til?
Gjest GreenSky Skrevet 28. februar 2005 #2 Skrevet 28. februar 2005 Kakao, sjokolademousse, sjokoladeglassur, sjokoladekake.
Gjest GreenSky Skrevet 28. februar 2005 #3 Skrevet 28. februar 2005 Men før du spør: Jeg har ingen oppskrift. Jeg bare prøver meg fram, klæsjer litt her, og klæsjer litt der, og ser på deigen hva som trengs når jeg baker. Smelt sjokkisplatene, så kan du nok bruke dem til mye.
Arkana Skrevet 28. februar 2005 #4 Skrevet 28. februar 2005 Ja, 99% er ikke godt å spise som snop. Grensen for meg går ved 70%, alt over 70% derimot er aldeles nydelig i kaker fordi der tilsetter du jo sukker uansett, så den gode sjokoladen kommer til sin rett og gir fyldige kaker.
Gjest Anonymous Skrevet 28. februar 2005 #5 Skrevet 28. februar 2005 Hvor kjøpte du denne sjokoladen? All sjokolade med mye kakaosmør er jo veldig godt egnet til å bruke som overtrekkssjokolade på konfekt ol. så det burde vel denne kunne brukes til. Kanskje litt overkill på en vanlig langpannesjokoladekake (det var et langt ord) dog.
Gjest Catwoman Skrevet 28. februar 2005 #6 Skrevet 28. februar 2005 Funker fint i sjokoladekake ja. Jeg kjøpte en gang en med 90 % kakaoinnhold eller der omkring. Jeg elsker mørk sjokolade og tenkte "ah kjempe mørk... den må være god" men nei....
-Fisken- Skrevet 28. februar 2005 #7 Skrevet 28. februar 2005 Huff, det kan ikke ha smakt godt! Jeg smakte 85% en gang, det var jævlig nok. Men i kaker er det helt sikkert supert som de andre sier her
Gjest piaf Skrevet 28. februar 2005 #8 Skrevet 28. februar 2005 Kanskje det mest tankevekkende her ikke er hvor vondt/bittert 99% sjokolade smaker, men hvor lite sjokolade feks en søt melkesjokolade da må inneholde i forhold til sukker...
Gjest Catwoman Skrevet 28. februar 2005 #9 Skrevet 28. februar 2005 Kanskje det mest tankevekkende her ikke er hvor vondt/bittert 99% sjokolade smaker' date=' men hvor lite sjokolade feks en søt melkesjokolade da må inneholde i forhold til sukker... http://forum.kvinneguiden.no/uploads//emoticons/default_icon_rolleyes.gif' alt=':roll:'> og det er vel ikke stort kakaoinnhold en melkesjokolade har heller.... prosentandelen er vel en god del mindre enn prosentandelen sukker.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå