Gå til innhold

Forslag til gode fiskeretter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg ønsker å spise mer fisk, men trenger hjelp til gode fiskemiddager.

Ville også blitt glad hvis noen kom med forslag til saus til forskjellige typer fisk.

Klem

Videoannonse
Annonse
Gjest the imp
Skrevet

Fiskegryte

Til 3 personer

300-400 gram seifilet

125 g babygulrøtter evt. Gulrøtter

en halv paprika

en halv løk

en fersk chilli

en boks grovhakkede tomater

et lite glass tomatpure

2 fedd hvitløk

evt. soltørkede tomater

Blank løken i smør, i en kjele. Hiv oppi gulrøttene og ett fedd hvitløk, og la det surre litt med løken. Ha i fisk og paprika, og la det hele surre litt noen minutter før du har oppi chili, grovhakkede tomater og tomatpure. La det koke i 15-20 minutter. Ha i resten av hvitløken mot slutten. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano. Serveres med ris.

Fettucine med makrell og basilikum

For 4 personer.

Ingredienser:

800 g makrellfilét

1 boks hermetiske tomater, 400 g

2 ss finhakket frisk basilikum

2 løk

2 fedd hvitløk

1/2 dl olivenolje

salt

pepper

250 g ukokt fettucine

Tilberedning:

Rens og skjær løken i terninger. Surr løken blank i olivenolje i en gryte.

Del de hermetiske tomatene i småbiter og ha dem i gryten.

Kok opp og tilsett frisk basilikum og smak til med salt og pepper.

Tørk og del makrellfiletene i 3-4 cm stykker. Pensle makrellen med olivenolje og gni den inn med presset hvitløk, salt og pepper. Stek makrellbitene gylne på middels varm stekepanne. Kok pasta som anvist på pakningen.

Server med tomatsaus og makrellbitene over.

Hot & spicy pasta med grillet ørret/laks Antall porsjoner:

4

700 g skinn og beinfri ørret / laksefilét

1-2 ts salt

1 ts peppermix

6-8 solmodne tomater

1-3 røde chili

1 hvitløkbåt

1 løk

1 ss finhakket frisk basilikum eller 1 ts tørket

2 ss olivenolje

salt

pepper

pasta til 4 personer

Fremgangsmåte:

Rens chilien og fjern alle kjernene. Chili er sterk så vær forsiktig omdu ikke har brukt den før. Prøv deg fram med ½ chili første gang. Kjør chili og tomater i foodprosessor til en grov masse.

Rens og hakk løk og hvitløk og surr dem i olivenolje. Ha i tomatmassen og kok til en tykk saus. Tørr basilikum has i sammen med tomatene så den får trekke. Ha i frisk basilikum og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i store terninger og strø over salt og peppermix. Stek dem gylne på grill eller stekepanne i olje eller smør. Kok pasta nok til 4 personer. Server pastaen med stekt ørret og sausen over.

Laks med kremet estragonsaus

For 4 personer.

Ingredienser:

4 skinn- og benfrie laksefileter à ca 200 g

salt

pepper

2 ss vegetabilsk olje

2 sjalottløk eller 1 liten løk, finhakket

4 ss hakket frisk estragon

2 dl kremfløte

3 ss hakket persille

sitronbåter til servering

Tilberedning:

Forvarm ovnen til 180 C. Krydre laksefiletene på begge sider med salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne (helst med slipebelegg) til den er ganske varm. Legg i laksestykkene med skinnsiden opp og stek dem i ca 3 minutter til de er lysebrune. Snu dem og stek skinnsiden i 2 minutter.

Legg dem over i et ildfast fat som er stort nok til at fisken kan ligge i ett lag. Strø på løk og estragon. Ha på kremfløte og litt salt og pepper. Stekes i ovnen i 12-15 minutter til laksen er stekt.

Strø på hakket persille, leg fisken på varme tallerkener og garner med sitronbåter. Serveres gjerne med nypoteter og grønne bønner.

Lakse-/ørretkoteletter med fyldig saus.

ingredienser

• 4 skiver ørret

• TineSmør til steking

• salt og hvit pepper

Saus:

• 3-4 fedd hvitløk hakket

• 1 løk hakket

• 2 ss TineSmør

• 1½ dl fiskebuljong

• 2 dl TINE Matfløte

• 1 dl eplemost eller hvitvin

• salt

Slik gjør du

Stek fiskestykkene gylne i smør på begge sider. Krydre fisken og la den få hvile i pannen mens sausen lages.

Fres løken i smør i en kjele og hell over buljong, fløte og eplemost. La sausen koke inn til ca. 3 dl. Smak den til med salt. Hvis den er for tynn, kan den jevnes med maisennamel rørt ut i litt eplemost.

Legg rykende varm saus på varme tallerkner og legg på fisken.

Mandelpoteter er godt tilbehør.

Pasta med sei, tomat og basilikum

For 4 personer.

Ingredienser:

800 g seifilét

pasta til 4 personer

Tomatsaus:

8 stk. tomater

3 stk. sjalottløk

2 ts tomatpuré

3 ss frisk basilikum

2 ss frisk gressløk

2 ss olivenolje

salt

pepper

Tilberedning:

Skjær fisken i terninger. Kok pastaen etter anvisning på pakningen. Skold tomatene, ta ut kjernene og hakk dem grovt. Rens løken, grovhakk og surr den blank i olivenolje. Tilsett tomatpuréen og tomatene, og la sausen koke på svak varme noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i friske urter og fisketerningene, og la disse trekke i sausen 2-3 minutter.

Sil kokevannet av pastaen og vend sausen forsiktig inn.

Spaghetti med fløte- og hvitløksørret

Til 4 personer

500 g spaghetti

1 1/2 kg ørret, renset for skinn og bein, i terninger på 2 x 2 cm

litt smør eller olje til steking

2 ss olivenolje

4 hvitløksfedd, hakket

1 1/2 dl hvitvin

3 dl fløte

2 ss hakket frisk basilikum

salt

nykvernet pepper

30 g revet parmesan, frisk

Varm smør eller olje i en stekepanne og stek ørretstykkene gylne. Krydre med salt og pepper og sett til side.

Kok spaghettien al dente i en stor kjele med kokende lettsaltet vann. La renne av i et dørslag og hell tilbake i kjelen.

Varm olje i en tykkbunnet kjele. Stek hvitløk i ca. 30 sekunder, ha så i vin og fisk og la småkoke ved svak varme i 3–5 minutter. Tilsett fløte, basilikum, salt og pepper og rør jevnt.

Anrett spaghettien i en stor skål og hell sausen over. Bland forsiktig, dryss parmesan over og server straks.

Torsk i kremet pestosaus

Antall porsjoner:

4

Ingredienser:

ca 800 g torskefilet

2 sjalottløk

smør til steking

1 dl hvitvin (eller eplejuice)

2 ss pesto

1 dl crème fraîche

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Finhakk løken og fres den blank i litt smør. Tilsett hvitvin, crème fraîche og pesto og la det koke opp.

Legg i fisk i biter og dryss på salt og pepper. La fisken dampe under lokk på svak varme til den har skiftet farge helt igjennom.

Pynt med cherrytomater og basilikum og server retten med pasta eller små poteter ved siden av.

Evt. tilbehør: Cherrytomater og frisk basilikum

Ørret provençale

Til 4 personer

800 g ørretfilet, i fire stykker

1 ss olivenolje

100 g løk, hakket

2 hvitløksfedd, presset

300 g rød paprika, i tynne skiver

1 boks hakkede tomater, 425 g

1 ss tomatpuré

0,6 dl hvitvin (kan byttes ut med eplemost)

1/2 ts sukker

0,8 dl hakket frisk basilikum

salt

nykvernet pepper

Stek fiskefiletene i smør eller olje i en tykkbunnet stekepanne. Krydre med salt og pepper. Legg filetene over på en tallerken e.l. og hold varme i en ovn (160 grader).

Varm olje i en tykkbunnet kjele. Ha i løk, hvitløk og persille og stek ved middels varme til løken er blank og bløt. Ha i hakkede tomater, tomatpuré, hvitvin og sukker. Kok opp, skru ned varmen og la småkoke under lokk i 10 minutter, eller til sausen er tykk.

Legg filetene og basilikum i sausen, og server straks fisken er gjennomvarm.

Server kokt basmatiris eller nudler til.

Vinmarinert torskefilet

For 4 personer.

Ingredienser:

600 g fersk eller fryst torskefilet

salt

sitron

smør eller margarin til steking

egg og griljernmel til panering

Marinade:

1/2 dl hvitvin, rødvin eller sherry

1/2 dl vineddik eller sitronsaft

1 dl vann

salt

malt allehånde

sukker

Pynt:

1 løk

1 grønn paprika

Tilberedning:

Strø salt på og drypp sitron over fiskefiletene.

Bland marinaden. Smak den godt til med salt, allehånde og sukker.

Vend fisken i sammenpisket egg og griljernmel. Stek den pent gyllen i smør i pannen.

Rens og skjær løk og paprika i ringer.

Legg den varme fisken på varmt serveringsfat. Pynt med løk og paprika, og gjerne dill. Hell ved marinaden.

Server med råkostalat og kokte poteter eller potetmos

Fiskesuppe

4 porsjoner

7-800 g fisk

2-3 ss margarin

2 dl sjalottløk eller småløk

1/2 purre

1 hvitløk

1 gulrot

2 poteter

ca 50 g sellerirot

1 l god fiskekraft

1 dl maizenna creme fine/fløte

1 ss hvetemel

1/2 dl eplejuice

1 ts 7% eddik

2-3 ts salt

1/2 ts hvit pepper

Framgangsmåte

Kutt løk, purre og hvitløk i små terninger

Surr dem i margarin til de blir blanke.

Tilsett kraften og grønnsakene og kok opp.

Kok til de er nesten møre.

Rør ut hvetemelet i fløten/maizenna creme fine og tilsett i suppa

Skjær fisken i store biter og ha i suppa.

Smak til med eplejuice, eddik, salt og pepper.

Jeg har mange flere også, men mange fiskeoppskrifter er relativt like. Anbefaler også å søke på www.godfisk.no og www.aperitif.no Her finner du mange gode fiskeoppskrifter.

Skrevet

Noe jeg synes er veldig godt er helt enkelt torskefilet pakket i folie sammen med salt/pepper, strimlet purre, noen sitronbåter og smørklatter. Stekes i ovn ved 200 grader i 20 minutter. Serveres med poteter, grønnsaker og aïoli (hvitløksmajones).

Skrevet

Vi spiser mye fisk, ofte 4-5 dager i uka, og som imp og arkana sine utmerkede oppskrifter og forslag viser, kan fiskemiddager være veldig mye forskjellig!

Det viktigste rådet jeg har til den som vil bli inspirert til å spise mer fisk, er å begynne med å finne en seriøs fiskehandler som har virkelig fersk fisk. Det har så utrolig mye å si for at det ferdige resultatet skal smake godt, og så får man kanskje anledning til å variere med annen fisk enn laks, torsk og sei.

Ang. saus: Jeg synes saus er stress :oops: :wink: , ihvertfall til hverdags, og velger derfor istedet ofte fiskegryter, eller hjemmelaget potetmos med smakstilsetning (urter, hvitløk, safran, soltørket tomat, andre røtter som feks sellerirot, oliven....), eller grønnsakspuréer, som følge til fisk.

Et forslag er ertepuré. Kok opp frosne erter, kjør i foodprocessor med smør, crème fraîche, salt, pepper og feks hvitløk og vårløk surret i olivenolje. Server til stekt eller foliebakt fisk med sitronbåter og ovnsbakte potetbåter. Enkelt og godt! :)

Skrevet

Har blitt veldig glad i sidene godfisk.no som er nevnt over her. Masse bra ideer. :)

Skrevet

Nå ble jeg skikkelig inspirert! Er så dårlig på å lage fisk til middag, men nå skal jeg virkelig slå meg løs!

Er det noen som har forslag til hva man kan bruke bokser med tunfisk til? Vet at det ikke er som fersk fisk, men mange jeg har hørt om lager snadder mat med tunfisk på boks.

Skrevet
Er det noen som har forslag til hva man kan bruke bokser med tunfisk til?

Lasagne med tunfisk, squash og purre (4 pers.)

250 g hermetisk tunfisk i vann

100 g lasagneplater

1 løk

400 g hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

2 hvitløksfedd

1 purre

2 squash

1 ts oregano

100 g revet ost

salt/pepper

30 g hvetemel

3 dl melk

1 ts sennep

1 ts salt

pepper

Hakk løk, tomater, hvitløk og purre. Del squashen på langs og finsnitt den. Fres løk, hvitløk og purre noen minutter i litt olje. Tilsett tomater, tomatpuré, squash og oregano. Kok opp og la småkoke under lokk ca 15 minutter.

Pisk mel og melk sammen og kok opp til en tykk saus. Smak til med sennep, salt og pepper. Rør tunfisk og krydder sammen med tomatsausen. Legg tunfisk. Lasagneplater og hvit saus lagvis i en ildfast form. Avslutt med revet ost. Stek ved 190 grader i 35 minutter.

Pasta med tunfisk (4 pers.)

4 porsjoner pasta

6 tomater

1 purre

3 ss olivenolje

2 ss tomatpuré

2 hvitløksbåter

salt/pepper

frisk oregano

2 bokser tunfisk i olje

2 ss kapers

en håndfull sorte oliven

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Flå tomatene og skjær dem i terninger. Fres tynne purreringer og tomatbiter i olje. Tilsett tomatpuré, presset hvitløk og krydder. La småkoke et par minutter. La tunfisken renne godt av seg og vend den inn i sausen sammen med kapers og oliven. La alt bli gjennomvarmt før servering.

Dansk tunfiskterte

100 g smør

125 g hvetemel

50 g revet ost

½ ts grovt salt

185 g tunfisk i vann

½ purre i tynne ringer

3 dl vann

½ ts grovt salt

50 g revet ost

2 egg

1,5 dl crème fraîche

2 ts hvetemel

1 ts tørket basilikum

1 ts grovt salt

pepper

Smuldre smør i melet. Tilsett ost og salt og bland sammen. Trykk deigen ut i en 22 cm smurt springform. La stå i kjøleskap minst ½ time. Prikk bunnen med gaffel og forstek ved 200 grader i ca 10 minutter.

Sil av tunfisken. Forvell purren i lettsaltet vann ca 2 minutter. Bland ost, egg, crème fraîche, mel, basilikum, salt og pepper. Vend tunfisken i blandingen og fordel i forstekt bunn. Stek ved 200 grader i ca 30 minutter, midt i ovnen.

Skrevet

Vi lager en tunfiskpasta som har blitt til litt sånn undervegs og dermed ikke er spesielt "autentisk" på noe vis :oops: , men den er enkel og grei og vi liker den. :)

Surr løk, selleristang, purre, hvitløk og squash i olivenolje. Krydre med salt, pepper og oregano. Tilsett grillet rød paprika (eller rå, om du vil), friske tomater, oliven og en boks tunfisk i olje (til 2 pers) og surr videre til alt er gjennomvarmt. Ta av plata og rør inn lettrømme til du får en passelig konsistens.

Vi pleier å spise tagliatelle til dette.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...