Gå til innhold

Enkel og god suppe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Tenkte jeg skulle lage en enkel og god suppe til lunsj i dag.. noen forslag og oppskrifter?

:)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Grønnsaksuppe:

skrell og kutt poteter, purreløk, kepaløk, gulrøtter, og kålrot. Kok i passende mengde vann, med buljong oppi. Ha i fex pølsebiter. SMak til med sitronpepper. Nam nam og veldig sunt!

Løksuppe:

Skrell og hakk en stor løk (til hver person)

Ha i porsjonsskål. Hell over 2,5 dl buljongvann.

Ha i litt hakket bogskinke. Og gjerne hvitløk også.

Stør over revet ost og gratiner i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.

Blomkål og broccolisuppe:

Like deler vann og melk varmes til kokepunktet.

Ha i litt maisennamel, slik at sausen tykner en smule.

Kutt broccoli og blomkål i litt små biter, kok dem i vann for seg selv. Ha på salt og pepper.

Ha grønnsakene over i melkeblandingen.

La det koke opp, gjerne med hakket løk og hvitløk i. Tilslutt tilsetter du finhakket paprika.

Kjempegodt :)

Skrevet

Afrikansk kyllingsuppe (3 porsj.)

1 grillet kylling

2 løk

1½ ts karri

8 dl kyllingkraft/hønsebuljong

4 modne tomater eller 1 boks hermetiske

4 poteter

1 ts salt

½ ts pepper

1,5 dl frosne erter

Rens kyllingen for skinn og ben og skjær kjøttet i strimler. Finhakk løk og surr den i smør med karri. Tilsett kyllingkraft med tomater (silte hermetiske) og poteter i terninger. Kok til alt er mørt. Mos det i foodprocessor og hell tilbake i kjelen. Ha i salt og pepper og la suppen småkoke noen minutter. Tilsett erter og kylling rett før servering. På afrikansk vis serveres suppen kald, men den er svært god varm.

Tortillasuppe (6-8 pers.)

1 hakket løk

1 hakket jalapeño

2 knuste hvitløksfedd

1 kg oksekjøtt i biter

1 boks hermetiske tomater

½ glass salsa

ca 3 dl oksekraft

ca 3 dl vann

ca 3 dl hønsebuljong

ca 3 dl ferdig tomatsuppe

1 ts malt spisskummen

1 ts chilipulver

1 ts salt

½ ts sitronpepper

2 ts worcestershiresaus

2 ts tabasco

4 tortilla'er skåret i 2,5 cm ruter

¼ kopp revet cheddar

De fire første ingrediensene stekes i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt tortilla og ost og la småkoke 50 minutter. Tilsett tortillabitene og kok 10 minutter. Hell i porsjonsskåler, dryss over ost og server. Hot!

Potet- og purresuppe m/mais og bacon

750 g poteter

1 purre

2 skiver sellerirot

1 gulrot

2 ss smør

1 liter kraft

2 ½ dl fløte

salt/pepper

2-3 skiver bacon

1 liten boks maiskorn

Rens og skjær potetene og grønnsakene i små terninger. Fres i smør et par minutter. Hell på kraft og kok til grønnsakene er møre, ca 20 minutter. Sil fra kraften og hell den tilbake i gryten. Mos grønnsakene fint og bland i kraften sammen med fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med sprøstekt bacon og mais.

Skrevet

eller bare fjordlands fiskesuppe på pose..

eller tomatsuppe med egg..

Gjest Anonymous
Skrevet
eller bare fjordlands fiskesuppe på pose..

eller tomatsuppe med egg..

Ja det var jo en god oppskrift. :hoho:

Skrevet

Toro Betasuppe med poteter, gulrot, middagspølse, peppar og buljong i. Med rundstykker ved siden av.

Verdens beste og enklaste! *yummi*

Gjest the imp
Skrevet

Sikkert for seint nå, men da kan du jo ha til senere:

Hvitløkssuppe

Til 2 personer:

8 hvitløksbåter, grovhakket

1 gulrot i skiver

1 ss sellerirot, finhakket

1 tomat i skiver (bør skrelles)

1 ss matolje

½ l grønnsaksbuljong

1 ts basilikum

½ ts timian

1 laurbærblad

2 egg

2 ss hvitvinseddik (bytt ut eddiken med ½ dl hvitvin)

Frisk persille, grovhakket

Slik gjør du:

Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger.

Italiensk tomatsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

2 løk

3 ss olivenolje

2 hvitløksbåter (eller gjerne mer, hvis du liker det)

1 bunt persille

1/4 ts timian

1/2 - 1 ts basilikum

Ca. 600 gram fullmodne tomater

(Kan bruke to bokser grovhakkede tomater istedet)

Ca 100 gram spaghetti, brekkes i stykker

1,5 liter god kraft (evt. buljong - grønnsak- eller hønsebuljong, obs! litt mindre hvis man bruker hermetiske tomater!)

salt/pepper

Tilbehør:

Krutonger

Loffterninger sprøstekt i olivenolje eller smør, gjerne tilsatt hvitløk.

Revet ost evt. parmesan

Fremgangsmåte:

Hakk løken og la den surre i oljen sammen med knust hvitløk. (Ikke for sterk varme, skal IKKE brunes!) Ha i hakket persille, timian og basilikum og rør noen minutter. Hakk tomatene, og knus dem videre i gryten, eller ha i hermetiske tomater. Spe med buljongen, og legg på lokk, la suppen småkoke på svak varme ca 1/2 time tilsammen, legg i spaghetti når spaghettiens koketid gjenstår. Liker du hvitløkssmak, kan du godt ha i en knust hvitløksbåt eller to tilslutt! Smakes til med evt. salt og pepper.

Serveres med krutonger, som må haes direkte i tallerkenen etter at suppen er øst opp. (Eller server hvitløksbrød til.) Toppes med revet ost/parmesan, kanskje litt frisk eller tørket basilikum.

Potet- og purreløksuppe.

Ingredienser:

200 g poteter

1 purreløk

sjalottløk

50 g meierismør /margarin

4 dl melk

2 dl matfløte

1 kyllingbryst eller annet kyllingkjøtt

2 dl kyllingkraft/buljong

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Grønnsaker kuttes i treninger og freses litt i smør i gryte. Hell væsken over, og kok i ca. 25 minutter.

Hell alt over i en blender og kjøres til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper. Del kyllingkjøttet i store biter og legg det i suppen ved servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...