Adonia Skrevet 25. februar 2005 #1 Del Skrevet 25. februar 2005 iformiddag når jeg kom på jobb, følte jeg meg i helt fin form. (kom et par timer tidligere, med løfte om å kunne gå hjem litt før). har vært sjuk et par dager,men trodde jeg var blitt frisk.. men formen ble bare dårligere og dårligere som timene gikk. det skulle komme tre personer til for å stenge for kvelden,men det dukket bare opp to. den siste personen hadde gitt beskjed om at hun kom "litt seint på jobb" til en av de ansatte (ikke sjefen altså). men så gikk det en time og vi så ikke noe til henne, ringte henne og fikk beskjed om at hun var på vei hjem fra fjellet :o så gikk det en times tid til og en av de andre pratet med henne igjen, og da sa hun det at hun ikke gadd å komme i det hele tatt fordi det hadde blitt så seint!!! At det er mulig! jeg var så sinna og sliten at jeg gikk til sjefen og sa ifra. og han ble veeldig sint. sa at hun måtte vekk, som jeg forsto at hun skulle få sparken. men uff så sitter jeg her da, sjuk og jævlig, og synes egentlig at det er litt fælt -at hun skal få sparken på grunn av meg..og i morgen skal jeg jobbe med dem igjen, så sant jeg har blitt frisk nok. men hva syns dere, var det dårlig av meg å "sladre" til sjefen.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 25. februar 2005 #2 Del Skrevet 25. februar 2005 Nei, hvorfor skulle du ikke si fra? Dere som ansatte er da ikke tjent med å ha kollegaer som ikke gjør jobben sin? Synes du gjorde det rette jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 25. februar 2005 #3 Del Skrevet 25. februar 2005 Her må du ikke feilattribuere skyld. Hun får ikke sparken pga deg, men fordi hun ikke har tilstrekkelig med arbeidsmoral. Men, personlig synes jeg det er litt drastisk av sjefen å sparke noen etter én klage. Men det kan jo være at det ligger mer bak det. Hvis du føler at kollegaen din gjør en bra jobb, så kan du jo fortelle det til sjefen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Adonia Skrevet 25. februar 2005 Forfatter #4 Del Skrevet 25. februar 2005 Men' date=' personlig synes jeg det er litt drastisk av sjefen å sparke noen etter én klage. Men det kan jo være at det ligger mer bak det.[/quote'] det var det jeg også synes. var jo helt riktig å si ifra, men synes han reagerte veldig voldsomt. og sånn ellers er hun en helt greit kollega, ikke så mye jeg vil klage på, men heller ikke så mye jeg vil rose henne for. men blir spennende å se hva han gjør med saken da... :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 26. februar 2005 #5 Del Skrevet 26. februar 2005 Men, personlig synes jeg det er litt drastisk av sjefen å sparke noen etter én klage. Men det kan jo være at det ligger mer bak det. Det er ikke lov å sparke noen etter én klage. For at arbeidsgiver skal kunne si opp noen, må arbeidstakeren få tre skriftlige advarsler først. Og dette må gjelde samme forholdet. Det vil si at denne personen må unnlate å møte på jobb tre ganger, og også ha mottatt advarsel alle tre ganger før arbeidsgiver kan si han/henne opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 26. februar 2005 #6 Del Skrevet 26. februar 2005 Det er ikke lov å sparke noen etter én klage. For at arbeidsgiver skal kunne si opp noen, må arbeidstakeren få tre skriftlige advarsler først. Og dette må gjelde samme forholdet. Det vil si at denne personen må unnlate å møte på jobb tre ganger, og også ha mottatt advarsel alle tre ganger før arbeidsgiver kan si han/henne opp. Det du hevder stemmer bare delvis, dette er hva arbeidsmiljøloven sier om saken: § 66. Avskjed. 1. Arbeidsgiveren kan avskjedige en arbeidstaker med påbud om øyeblikkelig fratreden dersom denne har gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd eller annet vesentlig mislighold av arbeidsavtalen. 2. Ved avskjed gjelder reglene i § 57 tilsvarende, dog ikke § 57 nr. 2 tredje ledd annet punktum. 3. Ved tvist om avskjedens rettmessighet, har arbeidstakeren ikke rett til å bli i stillingen under behandlingen av tvisten, med mindre retten bestemmer dette ved kjennelse. 4. Finner retten at avskjeden er urettmessig, skal avskjeden kjennes ugyldig, dersom arbeidstakeren krever dette. I særlige tilfelle kan retten likevel, etter påstand fra arbeidsgiveren, bestemme at arbeidsforholdet skal opphøre dersom den etter avveining av partenes interesser finner at det vil være åpenbart urimelig at arbeidsforholdet fortsetter. Retten kan også bestemme at arbeidsforholdet skal opphøre når den finner at vilkårene for saklig oppsigelse er til stede. 5. Er avskjeden urettmessig, kan arbeidstakeren kreve erstatning. Erstatningen fastsettes til det beløp som retten under hensyn til det økonomiske tap, arbeidsgiverens og arbeidstakerens forhold og omstendighetene for øvrig finner rimelig. Endret ved lov 6 jan 1995 nr. 2 (i kraft 1 feb 1995). Det er med andre ord ingen krav til skriftlig advarsel. At dette kan være nedfelt i en tariffavtale skal jeg ikke se bort fra, men i arbeidsmiløloven vises det ikke til skriftlig advarsel overhodet i tilfelle avskjed. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå