ringblomst Skrevet 25. februar 2005 #1 Skrevet 25. februar 2005 Da har vi for første gang satt oss ned og planlagt middager i en uke fremover. Blir ofte til at vi bestemmer oss for middag når vi er skrubbsultne i butikken, og da blir det gjerne noe lett og ikke alltid så veldig sunt og variert. Så får vi se hvordan det går... Noen andre som gjør det på denne måten?
Hilde Skrevet 25. februar 2005 #2 Skrevet 25. februar 2005 Jepp! Vi handler inn ca en gang i uka, ofte fredager. Pleier å planlegge slik at vi får brukt opp alt vi kjøper, eksempelvis; omelett med spekeskinke en dag, og melon og spekeskinke som forett en annen dag. Vi bruker endel karbonadedeig, og da steker jeg stort sett opp hele pakken med en gang, da er det veldig kjapt å lage middag senere i uken. Ved å begynne å handle inn en gang i uka har vi nærmest halvert matbudsjettet, nå bruker vi ca 3000 i mnd på mat vi spiser hjemme. Og vi spiser mye god, sunn mat.
Gjest gjest1 Skrevet 25. februar 2005 #3 Skrevet 25. februar 2005 Ja, vi gjør dette. Jeg synes det er kjempepraktisk, og kanskje litt økonomisk også. Jeg beregner middagsprisene og prøver å holde det konstant hver uke. Har en storhandel på mandag, men stikker innom lokalbutikkene nokså ofte for det.. Har lagd en liste over middager jeg lager oftest, kjekt å ha når man lager ukeslistene.
Arkana Skrevet 25. februar 2005 #4 Skrevet 25. februar 2005 Ja, vi har skrevet ukesmeny og gjort ukeshandel (på fredager) i årevis, fungerer utmerket. Vi gjør det fordi det er lett og praktisk, ikke for å spare penger. Når det gjelder mat vil jeg heller spise god mat enn å spise billig mat.
Gjest Anonymous Skrevet 25. februar 2005 #5 Skrevet 25. februar 2005 Høres egentlig lurt ut, hadde jeg bare fått overtalt samboer (som er den med bil og lappen..) til å storhandle en gang i uka. Bruker dere mye tid på å "sette opp" menyen? Jeg hadde en liten husmorperiode tidligere i høst, men har egentlig gitt opp litt. Synes dog det er gøy å lage skikkelig mat, men enig i at det fort blir noe enkelt og halvfabrikata når man står der sulten og sliten, for ikke å snakke om alle de ekstra potetgullposene man kommer hjem med...
Fat Sally Lee Skrevet 26. februar 2005 #6 Skrevet 26. februar 2005 Vi har også skrevet liste over middager de siste ukene, og det fungerer kjempebra! Vi sparer nok en del penger på det, siden vi nå ikke kjøper ting "sånn i tilfelle vi skulle få bruk for det". Listen gjør det også enklere å spise sunt og variert, pluss at vi unngår de evige diskusjonene om hva vi skal spise. Fint å få det unnagjort en gang i uka
Veslejenta Skrevet 26. februar 2005 #7 Skrevet 26. februar 2005 Tror vi også må begynne med dette nå. Skal gå på diett et år nå uten melk (laktose), mel med gluten, rørsukker eller gjær. Da nytter det ikke med halvfabrikata. Samboer nekter å lage mat før jeg kommer hjem slik det er nå, for han er redd jeg ikke kan spise maten han lager. Finner vi heller ut hva vi skal spise og har handla til det, så kan ikke han snike seg unna lengre. 8)
Gjest Anonymous Skrevet 26. februar 2005 #8 Skrevet 26. februar 2005 Noen som vil dele et eksempel på en slik plan? Lurer på om dette vil fungere for oss...
Arkana Skrevet 26. februar 2005 #9 Skrevet 26. februar 2005 Noen som vil dele et eksempel på en slik plan? Lurer på om dette vil fungere for oss... Ok, vi sier at planen går fra mandag til søndag. Så sier vi at tirsdager og onsdager er travle dager hvor maten må gå raskt. Så mandag har vi f.eks. fiskeboller. Da koker jeg ekstra poteter til tirsdagen. Tirsdag lager jeg pytt i panne med de kalde potetene fra dagen før, løk og kjøttpølser og har et stekt egg oppå. Onsdag har vi kanskje tomatsuppe med eggebåter og brød til. Torsdag: wok. Fredag: Hjemmelaget pizza. Lørdag: Taco. Søndag: Kyllinggryte. Så går du gjennom oppskriftene for ukesmenyen og skriver handleliste etter hva du trenger som du ikke allerede har i hus. I tillegg er det alltid faste ting som handles inn hver uke, for oss blir det f.eks. brød, pålegg, tomat/agurk/paprika/salat til å ha på brødskiva, melk, yoghurt, juice, lørdagsgodt, brus, egg +++ Rengjøringsprodukter, toalettpapir/kjøkkenpapir sjekker du også om du trenger. Ting som hermetikk, tørrvarer, løk og poteter handler vi alltid stort så det varer i flere uker.
Hilde Skrevet 26. februar 2005 #10 Skrevet 26. februar 2005 Ukeplanen vår for neste uke: Middager: Wok med svinekjøtt Lasagne med brød og salat Laksefilet med poteter og grønnsaker Grønnsaksuppe med brød Hjemmelagde hamburgere Kyllingfilet med ris og grønnsaker + spise ute en dag Ingredienser: 300 g svinekjøtt Soyasaus Eggnudler Sukkererter Gulrøtter Broccoli Vannkastanjer og bambusskudd Lasagneplater To tomatbokser Tomatpure Parmesan Karbonadedeig Jarlsberg Løk Salat Tomater 400 g laksefilet grønnsaker (gulrøtter, sukkererter og broccoli og purre) Poteter En liten kålrot En liten selleri Gulrøtter fra wok/laks Poteter Karbonadedeig Løk Tomater Salat 2 kyllingfileter To paprika Broccoli Handleliste til middagene: 2 paprika 2 broccoli Et salathode 4 tomater 2 løk ca 600 g karbonadedeig En liten kålrot En liten selleri 1 kg poteter 1 kg gulrøtter 400 g laksefilet 1/2 kg Jarlsberg En liten bit parmesan 1 pk Lasagneplater To tomatbokser 1 tb Tomatpure 300 g svinekjøtt 1 pk Eggnudler Sukkererter Hermetiske vannkastanjer Hermetiske bambusskudd Purre Ellers trenger vi: 1 agurk 2 pk halvstekte baguetter/brød 2*1/2 l yoghurt 1 pk matfløte 1 liter melk Saft Eplejuice Appelsinjuice 2 pk kjøttpålegg Bremykt Brus Sjokolade Toalettpapir Egg Bacon Sitroner Avocado
Veslejenta Skrevet 26. februar 2005 #11 Skrevet 26. februar 2005 Jeg har handla til en uke om gangen før. Og takket være denne tråden klarte jeg det igjen! Det jeg gjør er å finne ut hva som skal være hovedingrediensen. For eksempel denne uken skal vi ha to middag med kylling, en med svinekoteletter, en med pasta, en med sei og to med ris/grønnsaker/diverse. Kommer jeg ikke på en rett som jeg har lyst på med for eksempel kylling, så tar jeg fram en av mine ørten kokebøker og prøver å finne noe spennende der. Kan være smart å merke de rettene man har prøvd før og som man liker/ikke liker. Pytt i panne og risotto er fine retter å ha som restemiddager. Da kan man få brukt opp rester man har av kjøtt og grønnsaker.
ringblomst Skrevet 27. februar 2005 Forfatter #12 Skrevet 27. februar 2005 Ukelisten vår går denne gang fra lørdag til torsdag, og ser slik ut: lør: rømmegrøt med spekeskinke søn: kylling-wok med ris man: pasta med soppsaus tirs: fisk med poteter og salat ons: pasta med soppsaus (rester fra mandag) tors: tomatsuppe Hos oss er mandag, tirsdag og torsdag "hurtigmat-dager" denne uken.
Gjest Anonymous Skrevet 28. februar 2005 #13 Skrevet 28. februar 2005 Når det gjelder mat vil jeg heller spise god mat enn å spise billig mat. Og hva er motsetningen mellom god og billig mat? Det er mye godt å lage for en rimelig penge vettu.
Arkana Skrevet 28. februar 2005 #14 Skrevet 28. februar 2005 Tja, personlig synes jeg ikke billig mat som posemat/boksemat, fiskepinner, kyllingsnitzel osv er spesielt godt. Jeg liker å bruke ferske råvarer og det koster gjerne litt mer. Men dette har jo selvsagt med smak og behag å gjøre, hvis man synes billig mat er godt har man jo slått to fluer i en smekk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå