Gå til innhold

Verdens beste-kvæfjordkake hvordan ?


Duff

Anbefalte innlegg

Jeg prøver oppskrifter på denne kaka men har to problem. Den bunnen blir så altfor liten og flat pluss at den er umulig å få fordelt på bakepapiret. 

Er det noen som har ei god oppskrift på ei stor kake og gjerne tips til hvordan bunnen enklest fordeles utover bakepapiret?? 

Jeg har hatt lyst på den kaka såååå lenge nå, jeg bare må få den til snart. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Den skal være nokså flat, fordi den deles i to. Og de to delene legges oppå hverandre etter steking. Røren er ganske tykk, og smøres utover brettet i en firkant. Den vil heves under steking.

Og for å få eggehviten stiv må det ikke være fnugg av eggeplomme og bakebollen må være helt ren og fettfri

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og det skal være vanilje eller romkrem mellom lagene, men det visste du sikkert. Romkrem er best syns jeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut ifra det jeg har lest så er det Kvæfjordkake hvis man bruker romfyll og hakkede mandler. Verdens beste er med vaniljefyll og mandelflak. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker denne:

  • 150 gr smør
  • 180 gr sukker
  • 6 eggeplommer + ett helt egg
  • 4,5 ss h-melk
  • 200 gr hvetemel
  • 40 gr potetmel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker

 

  • 6 eggehviter
  • 300 gr sukker

Stekes ved 180°C til marengsen er lys gyllen. 

Når du skal smøre utover kakerøra anbefaler jeg at du tar litt av den i hvert hjørne av langpanna, dette fungerer som lim sånn at bakepapiret ikke sklir til alle kanter. På grunn av at jeg bruker et ekstra egg i tillegg til eggeplommene så blir ikke røra så fast i konsistensen som den ellers ville ha blitt. Jeg syns det er best å bruke en palettkniv med knekk for å smøre den jevnt utover.

Når man skal sette sammen kaka så bruker jeg å ta den nederste bunnen med marengssiden ned mot fatet. Da unngår man at marengsen blir så fort bløt. 

 

DSCN0283.JPG

Endret av Siv85
bilde
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Siv85 skrev:

Ut ifra det jeg har lest så er det Kvæfjordkake hvis man bruker romfyll og hakkede mandler. Verdens beste er med vaniljefyll og mandelflak. 

Det er to navn på samme kake. Rom eller vanilje er smak og behag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Kontormus skrev:

Det er to navn på samme kake. Rom eller vanilje er smak og behag.

Det er basically det samme ja, de nevnte forskjellene er bare flisespikking :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

56 minutter siden, Duff skrev:

Takk, jeg prøver det. Det var gode tips Siv85

Vi må få vite hvordan det gikk da :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Siv85 skrev:

Vi må få vite hvordan det gikk da :)

Klart det, du kan smake og rette feil for meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest making.a.mess
15 timer siden, Duff skrev:

Jeg prøver oppskrifter på denne kaka men har to problem. Den bunnen blir så altfor liten og flat pluss at den er umulig å få fordelt på bakepapiret. 

Er det noen som har ei god oppskrift på ei stor kake og gjerne tips til hvordan bunnen enklest fordeles utover bakepapiret?? 

Jeg har hatt lyst på den kaka såååå lenge nå, jeg bare må få den til snart. 

Toro pose med marengs så er problemet løst

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

24 minutter siden, making.a.mess skrev:

Toro pose med marengs så er problemet løst

Blir det noe godt da? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marengsen får jeg til, det er den andre delen som er vrien. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest making.a.mess
1 time siden, Siv85 skrev:

Blir det noe godt da? 

Fikk fin marengs jeg hvertfall

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nå gikk kaka i ovnen @Siv85  bunnen ble kjempefin å smøre ut :) bare å komme, kaffen er klar :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

42 minutter siden, Duff skrev:

Nå gikk kaka i ovnen @Siv85  bunnen ble kjempefin å smøre ut :) bare å komme, kaffen er klar :)

Så bra at det fungerte :) Takker for invitasjonen, men har laget en selv også:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...