monja Skrevet 25. februar 2005 #1 Skrevet 25. februar 2005 I dag skal vi ha kjøttpudding til middag. Og det er mange år siden så jeg trenger noen tips om tilberedning og tilbehør. Anyone?
Rufus Skrevet 25. februar 2005 #2 Skrevet 25. februar 2005 Ååååhhh....det er det jammen lenge siden jeg har spist.... Hjemme hos mamma ble det altid servert med hvit saus, poteter og kokte gulrøtter...og syltede rødbeter... Men hvordan den ble varmet...tja...dersom den er vakumpakket ble den lagt i kjele med varmt vann (på svak varme??)...som surkål/Fjordland-mat... Dersom den kommer i alu. form husker jeg faktisk ikke... :oops:
jolie Skrevet 25. februar 2005 #3 Skrevet 25. februar 2005 Litt usikker på om puddingen skal være stekt på forhånd.. Men legg den i langpanna, dekk med et lag ost. Ved siden av legger du gulerøtter delt i fire (en gang på langs og en på tvers) og biter med hodekål. Vet ikke hvor lenge og på hva det skal stå: parhundre i en halvtime? Poenget er at puddingen skal være gjennomstekt/-varm og grønnsakene 'bakt'. Server med en brun saus og kokte poteter. Nam. Dette er kjøttpudding på svigermorvis, og jeg spiser det en gang hvert jubelår.
Ronja Skrevet 26. februar 2005 #4 Skrevet 26. februar 2005 Litt seint, men dog.. Stekt kjøttpudding med ris/poteter og tomatsaus er nam! (hvit saus til har jeg aldri hørt om...) Og kokte grønnsaker.
lene24 Skrevet 26. februar 2005 #5 Skrevet 26. februar 2005 kjøttpudding er faktisk også godt sammen med spaghetti!! Da skjærer du bare kjøttpuddingen opp i biter, og har de oppi spaghettisausen....
Gjest the imp Skrevet 26. februar 2005 #6 Skrevet 26. februar 2005 Jeg er vant med å servere den enten med potetmos eller kokte poteter og brun saus med fløte oppi. Da er kjøttpuddingen dampet i en kjele. Brokkoli er fint å servere til. Tror faktisk jeg skal lage det til middag en dag.
Gjest Espera i.i. Skrevet 26. februar 2005 #7 Skrevet 26. februar 2005 Kjøttpudding serveres hos oss med lys løksaus, kokte poteter, gulrøtter og erter. Tilberedning aner jeg ikke, lager puddingen selv fra bunnen av og den ovnsbakes i alle fall!
Gjest Anonymous Skrevet 26. februar 2005 #8 Skrevet 26. februar 2005 Vi har potetmos og brun saus ved siden av kjøttpuddingen. Da skjærer vi bare kjøttpuddingen i terninger og har den oppi sausen når den er ferdig også lar det trekke i 5-10min. Veldig godt da, selvom det ikke er så fancy, på gatekjøkken får man vel ertestuing ved siden av også, men det er ikke jeg så glad i.
pusla Skrevet 26. februar 2005 #9 Skrevet 26. februar 2005 Kjøttpudding serveres hos oss med lys løksaus' date=' kokte poteter, gulrøtter og erter.[/quote'] Hvordan lager du den lyse løksausen, Espera?? (jeg er litt sause-analfabet, så mulig det sier seg selv, men).
Gjest nepse Skrevet 27. februar 2005 #10 Skrevet 27. februar 2005 kjøttpudding er faktisk også godt sammen med spaghetti!! Da skjærer du bare kjøttpuddingen opp i biter' date=' og har de oppi spaghettisausen....[/quote'] Kjøttpudding er ganske enkelt godt
liv Skrevet 27. februar 2005 #11 Skrevet 27. februar 2005 vi bare deler den i skiver og har den i brun saus, med poteter til.. 1
Gjest Espera Skrevet 28. februar 2005 #12 Skrevet 28. februar 2005 LYS LØKSAUS: En gul løk finhakkes, freses blank i smør/margarin. Strø et par skjeer mel over, spe med buljong (går fint an å spe med vann og tilsette litt buljongpulver/terning etterpå), la det koke en ca fem-ti min. Jevn tilslutt sausen med en slump fløte.
Seterjenta Skrevet 28. februar 2005 #13 Skrevet 28. februar 2005 Jeg er vant til å skjære den i skiver og putte dem i tomatsaus (jeg jukser som regel, synes toro sin er god ) Og serverer med poteter og grønsaker til, helst broccoli og gulrøtter
pusla Skrevet 28. februar 2005 #14 Skrevet 28. februar 2005 LYS LØKSAUS: En gul løk finhakkes, freses blank i smør/margarin. Strø et par skjeer mel over, spe med buljong (går fint an å spe med vann og tilsette litt buljongpulver/terning etterpå), la det koke en ca fem-ti min. Jevn tilslutt sausen med en slump fløte. Tusen takk!!
Gjest Anonymous Skrevet 1. mars 2005 #15 Skrevet 1. mars 2005 vi bruker å ha bernesaus (hvordan nå enn det staves) til kjøttpudding også broccoli og potet
Gjest Lea Skrevet 1. mars 2005 #16 Skrevet 1. mars 2005 Jeg liker den best kald på brødskiva. Ellers med brun saus, kokte poteter eller makaroni og grønnsaker.
Gjest Gjest_Monica_* Skrevet 20. september 2009 #17 Skrevet 20. september 2009 Skal ha kjøttpudding til middag i dag. Jeg pleier å blande medisterdeigen med fryste grønnsaker og steke i form i ovnen. Serverer med hjemmelaget potetmos, brokkoli og brun saus med løk. Jeg er veldig glad i mat som lages fra bunn, men innrømmer at jeg kjøper ferdig medisterdeig og bruker posesaus til dette...
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 20. september 2009 #18 Skrevet 20. september 2009 Kjøttpudding med karrisaus! Gulrøtter, brokkoli, erter og blomkål til
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå