Gjest LoisLane Skrevet 13. august 2002 #1 Del Skrevet 13. august 2002 Har planer om å lage et stort koldtbord, og ønsker innspill. Hva synes dere bør være med? Og har noen tips til retter som kan gjøre det til noe litt utenom det vanlige? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
xeyes Skrevet 13. august 2002 #2 Del Skrevet 13. august 2002 Skal vi se.. Roastbeef med hjemmelaget remulade og løk Potetsalat Karbonader /med stekt løk Kylling bryst Skinke Bayonne skinke Kalkun "skinke" Røkt svinekam Spekeskinke Kabaret (Aspic) Remulade Blåskjell (for de som liker det) Røket laks Gravet laks med senneps saus Eggerøre Sild i forskjellige varianter Salat Glasert ørret Italiensk salat Eggesalat Reker Ost og kjeks Og selvfølgelig brød,loff og smør. Bare ramset opp litt digg man kan ha :D -xeyes Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snuppa Skrevet 14. august 2002 #3 Del Skrevet 14. august 2002 fortsetter på listen ovenfor: Kyllingvinger med guaccemole Spanskinspirerte kjøttboller (kan gjerne kjøpe ferdige kjøttboller og varme de i en litt sterk tomatsaus) Waldorfsalat (et must ved siden av kalkun!) Pastasalat Patéer (f.eks. servert med sprøstekt bacon til) Skalldyr Ulike spekepølser Salat av tomat, mozzarella og basilikum - mmmmmmmm! Hjemmelaget Skagen-salat (majones, reker, dill, sitron og pepper, tror jeg det er) Så må det ikke glemmes noen desserter: Fruktsalat Karamellpudding Gulrotkake Ostekake Sjokolademousse Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rufus Skrevet 14. august 2002 #4 Del Skrevet 14. august 2002 Fisk i flere varianter!! Røyket krydderlaks Røyket makrell Røyket kryddermakrell Røyket ål - nam.... Hør litt i fiskebutikken/delikatessen hva de har... Kokt, kald laks (hel) med rensede reker til/over/rundt Kanskje ikke så spennende, men inmari godt :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Kaiser Skrevet 16. august 2002 #5 Del Skrevet 16. august 2002 Gravet ytrefilet av rein Smørbrødkake (loff som skjæres på langs og fylles med laks, reker o.l evt. skinke, røkt kjøtt, grønnsaker som passer til fyllet, urter, "krem" av majones/rømme) spekemat pastasalat noen spennende sauser Kaiser Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 16. august 2002 #6 Del Skrevet 16. august 2002 Personlig får jeg "angst" av de tradisjonelle "roastbiff/potetsalat, karbonade/løk, laks/eggerøre, kabaret/remulade"-koldtbordene. (Kommer sannynligvis av at jeg har fått servert dette hundrevis av ganger...). De mer vellykede synes jeg har vært de som har inneholdt f.eks. kjøttpoller, små/store paier, pastasalat, marinerte kyllinglår, pannekakeruller, tomatsalat, røkt tunfisk, piroger m.m. samt litt mer spennende brødsorter enn vanlig loff. (Valnøttbrød, urtebrød osv.). Bare forslag fra min side... Lykke til! Mvh Leo Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
scorpion73 Skrevet 18. august 2002 #7 Del Skrevet 18. august 2002 Hvis du sender meg mail adressa di, så skal jeg sende deg koldtbord menyen vår som vi brukte til bryllupet vårt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 19. august 2002 #8 Del Skrevet 19. august 2002 Takk for svar og tips! Jeg vil nok ha både tradisjonelle ting (som de du nevnte, Leo...), og litt mer eksotiske. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augustbrud02 Skrevet 20. august 2002 #9 Del Skrevet 20. august 2002 Hos oss er en egenlaget Eggesalat alltid en slager, og den blir nesten alltid tom på et blunk. Det smaker kjempegodt, og kan virkelig anbefales. Eggesalat, 1 porsjon: 6 kokte egg 1 pose ekte majones Purre (1 liten purre eller så mye som ønskelig) -Del eggene i biter. Jeg pleier å dele de i 4 båter og så dele de opp i mindre biter igjen. -Kutt opp purren i småbiter. Jo mindre biter der er, jo drøyere blir salaten, men samtidig skal de ikke være for små slik at man mister litt av purre-smaken. -Bland alt sammen sammen. -Det kan være lurt å bare ha litt purre til å begynne med, og synes man det ser litt lite ut, kan man ha opp i mer. -Tilslutt kan man ha oppi litt salt. Og et tips til dette her: ikke bruk lettmajones, for det gir ikke samme smaken. Og for all del; bruk MIlls og ikke Husets majones! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 20. august 2002 #10 Del Skrevet 20. august 2002 Takk for oppskriften, den skal jeg prøve! Men jeg er ikke noe særlig glad i majones selv, tror du det går an å halvblande den med rømme? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Augustbrud02 Skrevet 20. august 2002 #11 Del Skrevet 20. august 2002 Tja, det er godt mulig. Du kan jo prøve deg frem bare med en bitteliten porsjon først. Ellers må jeg også ai at jeg heller ikke er noe glad i majones, men det smaker ikke majones i det hele tatt altså. Og hvis du er veldig redd for at det skal smake majones kan du bare ha opp i mer purre og egg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå