Gå til innhold

Koldtbord - hva liker du?


Gjest LoisLane

Anbefalte innlegg

Gjest LoisLane

Har planer om å lage et stort koldtbord, og ønsker innspill. Hva synes dere bør være med? Og har noen tips til retter som kan gjøre det til noe litt utenom det vanlige?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Skal vi se..

Roastbeef med hjemmelaget remulade og løk

Potetsalat

Karbonader /med stekt løk

Kylling bryst

Skinke

Bayonne skinke

Kalkun "skinke"

Røkt svinekam

Spekeskinke

Kabaret (Aspic) Remulade

Blåskjell (for de som liker det)

Røket laks

Gravet laks med senneps saus

Eggerøre

Sild i forskjellige varianter

Salat

Glasert ørret

Italiensk salat

Eggesalat

Reker

Ost og kjeks

Og selvfølgelig brød,loff og smør.

Bare ramset opp litt digg man kan ha :D

-xeyes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fortsetter på listen ovenfor:

Kyllingvinger med guaccemole

Spanskinspirerte kjøttboller (kan gjerne kjøpe ferdige kjøttboller og varme de i en litt sterk tomatsaus)

Waldorfsalat (et must ved siden av kalkun!)

Pastasalat

Patéer (f.eks. servert med sprøstekt bacon til)

Skalldyr

Ulike spekepølser

Salat av tomat, mozzarella og basilikum - mmmmmmmm!

Hjemmelaget Skagen-salat (majones, reker, dill, sitron og pepper, tror jeg det er)

Så må det ikke glemmes noen desserter:

Fruktsalat

Karamellpudding

Gulrotkake

Ostekake

Sjokolademousse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fisk i flere varianter!!

Røyket krydderlaks

Røyket makrell

Røyket kryddermakrell

Røyket ål - nam.... :)

Hør litt i fiskebutikken/delikatessen hva de har...

Kokt, kald laks (hel) med rensede reker til/over/rundt

Kanskje ikke så spennende, men inmari godt :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gravet ytrefilet av rein

Smørbrødkake (loff som skjæres på langs og fylles med laks, reker o.l evt. skinke, røkt kjøtt, grønnsaker som passer til fyllet, urter, "krem" av majones/rømme)

spekemat

pastasalat

noen spennende sauser

Kaiser

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig får jeg "angst" av de tradisjonelle "roastbiff/potetsalat, karbonade/løk, laks/eggerøre, kabaret/remulade"-koldtbordene. (Kommer sannynligvis av at jeg har fått servert dette hundrevis av ganger...). De mer vellykede synes jeg har vært de som har inneholdt

f.eks. kjøttpoller, små/store paier, pastasalat, marinerte kyllinglår, pannekakeruller, tomatsalat, røkt tunfisk, piroger m.m. samt litt mer spennende brødsorter enn vanlig loff. (Valnøttbrød, urtebrød osv.).

Bare forslag fra min side...

Lykke til!

Mvh

Leo

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis du sender meg mail adressa di, så skal jeg sende deg koldtbord menyen vår som vi brukte til bryllupet vårt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest LoisLane

Takk for svar og tips! Jeg vil nok ha både tradisjonelle ting (som de du nevnte, Leo...), og litt mer eksotiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos oss er en egenlaget Eggesalat alltid en slager, og den blir nesten alltid tom på et blunk. Det smaker kjempegodt, og kan virkelig anbefales.

Eggesalat, 1 porsjon:

6 kokte egg

1 pose ekte majones

Purre (1 liten purre eller så mye som ønskelig)

-Del eggene i biter. Jeg pleier å dele de i 4 båter og så dele de opp i mindre biter igjen.

-Kutt opp purren i småbiter. Jo mindre biter der er, jo drøyere blir salaten, men samtidig skal de ikke være for små slik at man mister litt av purre-smaken.

-Bland alt sammen sammen.

-Det kan være lurt å bare ha litt purre til å begynne med, og synes man det ser litt lite ut, kan man ha opp i mer.

-Tilslutt kan man ha oppi litt salt.

Og et tips til dette her: ikke bruk lettmajones, for det gir ikke samme smaken. Og for all del; bruk MIlls og ikke Husets majones!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest LoisLane

Takk for oppskriften, den skal jeg prøve! Men jeg er ikke noe særlig glad i majones selv, tror du det går an å halvblande den med rømme?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, det er godt mulig. Du kan jo prøve deg frem bare med en bitteliten porsjon først.

Ellers må jeg også ai at jeg heller ikke er noe glad i majones, men det smaker ikke majones i det hele tatt altså. Og hvis du er veldig redd for at det skal smake majones kan du bare ha opp i mer purre og egg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...