Gå til innhold

kake i helgen


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har så lyst til å bake en kake i helgen, men er litt usikker på hva jeg skal bake.

Kan noen komme med tips og gjerne oppskrifter....

Videoannonse
Annonse
Skrevet

La meg få anbefale denne siden:

:wow:www.detsoteliv.no

Den absulutt beste kakesiden jeg har sett så langt på norsk!!! Anbefales :sikle:

Bilder av alle kakene, og meget god beskrivelse av hvordan de skal lages.

Skrevet

Mississippi Mud Cake

250 g smør

150 g mørk sjokolade

440 g sukker

2,5 dl varmt vann

80 ml kaffelikør (Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao) eller bare sterk kaffe

1 ss kaffepulver

260 g hvetemel

½ ts bakepulver

25 g kakao

2 egg

Bland smør, sjokolade, sukker, vann, likør og kaffe i en kjele. Rør over svak varme til sjokoladen smelter. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Sikt i det tørre og rør sammen, visp så inn eggene. Hell i en dyp 20 cm springform og stek ved 160 grader i ca 1½ time (min erfaring er at 1 time er nok, den skal være bløt i midten, test etter 1 time). La stå 30 minutter før den avkjøles på rist.

Gulrotkake med gourmetglasur

2 egg

2 dl sukker

2 dl hvetemel

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 ts kanel

½ ts revet muskat

1 ts kardemomme

½ ts ingefær

1 dl soyaolje

4 dl grovt revne gulrøtter

50 g naturell kremost

30 g mykt smør

1 ts vaniljesukker

2 dl melis

Visp eggedosis. Band alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Bland inn olje og revne gulrøtter. Hell deigen i en smurt form (24 cm), stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-45 minutter.

Bland sammen ost og smør, rør inn vaniljesukker og melis. Smør glasuren på den avkjølte kaken og lag mønster med en gaffel.

Suksessterte

5 eggehviter

250 g melis

150 g malte mandler

5 eggeplommer

125 g sukker

1 dl fløte

1 ts vaniljesukker

150 g smør

½ plate kokesjokolade

Stivpisk eggehvitene og vend inn mandler og melis. Hell i to 20 cm former og stek ved 180 grader i ca 20 minutter. Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp under svak varme. Rør hele tiden! Avkjøl kremen noen timer. Pisk romtemperert smør inn i kremen. Fordel kremen oppå kaken og pynt med raspet sjokolade (jeg pleier istedet å smelte sjokoladen og blande den med halvparten av eggekremen, så har jeg sjokoladekrem mellom bunnene og gul krem på toppen).

Nigella's Chocolate Fudge Cake

400 g hvetemel

250 g sukker

100 g brunt sukker

50 g kakao

2 ts bakepulver

1 ts natron

½ ts salt

3 egg

1,4 dl rømme

1 ss vaniljeekstrakt

175 g smør, smeltet og avkjølt

1,25 dl solsikkeolje

3 dl kaldt vann

175 g mørk sjokolade

250 g smør

275 g melis

1 ss vaniljeekstrakt

Bland mel, sukker, kakao, bakepulver, natron og salt i en bolle. Visp egg, rømme og vaniljeekstrakt sammen og bland i det tørre vekselvis med smør og olje vispet sammen. Visp så inn vann. Fordel i to smurte og bakepapirkledte 20 cm springformer og stek ved 180 grader i 50-55 minutter. La avkjøles i formen 15 minutter før de hvelves over på rist.

Smelt sjokoladen og avkjøl litt. Visp smør og melis lett og luftig og rør inn vaniljeekstrakt og sjokolade. Legg kakebunnene sammen med sjokoladekrem mellom og smør resten oppå og rundt kaken.

Skrevet

En nyfelig kake jeg fant på et amerikansk nettsted.

BLUEBERRY BUCKLE CAKE:

3/4 kopp sukker (jeg brukte kopper på 2,5dl)

1/4 kopp vegetabilsk olje

1 egg

1/2 kopp melk

2 kopper mel

2 ts bakepulver (store)

1/2 ts salt

2 kopper avrente blåbær (friske, hermetiske,frosne)

Topping:

1/2 kopp sukker

1/3 kopp mel

1/2 ts kanel

1/4 kopp mykt smør

Pisk sukker, egg og olje. Hai resten vekselsvis. Ha tilslutt blåbærene forsiktig i. Ha over i form (22-24cm).

Miks ingresiensene for topping og strø over røra.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 45-60 minutter. Avhenger litt av bærene, men bruk en kakepinne.

Om toppingen blir litt brent enkelte steder så er det bare å skrape av med en kniv. Toppingen stivner ikke før det blir kaldt. Syns ikke. Legg et bakepapir over om kaka får litt mye farge så slipper du det.

Serveres lunka med is eller krem :)

Skrevet
La meg få anbefale denne siden:

:wow:www.detsoteliv.no  

Den absulutt beste kakesiden jeg har sett så langt på norsk!!! Anbefales :sikle:

Bilder av alle kakene, og meget god beskrivelse av hvordan de skal lages.

Oi..!

Skrevet
La meg få anbefale denne siden:

:wow:www.detsoteliv.no

Den absulutt beste kakesiden jeg har sett så langt på norsk!!! Anbefales :sikle:

Bilder av alle kakene, og meget god beskrivelse av hvordan de skal lages.

Oi sier jeg også ! :P -denne siden har jeg aldri vært inne på!

Skrevet
La meg få anbefale denne siden:

:wow:www.detsoteliv.no  

Den absulutt beste kakesiden jeg har sett så langt på norsk!!! Anbefales :sikle:

Denne siden er jo helt fantastisk! Brownies med firkløver :wow:

Gjest Anonymous
Skrevet

Jeg vet, jeg vet!! :ler: Dama er bare helt fantastisk!

Skrevet

I frykt for å trampe i klaveret, jeg likte ikke helt gulrotkaken til Arkana. Synes det var altfor lite røre. Hadde den i en 24 cm springform, og det ble nesten ingenting av den.

Senere har jeg laget oppskrifter med 4 egg i springform og 6 egg i lasagneform. Tar du egentlig og dobler oppskriften Arkana?

Og det søte liv siden var så fristende! Måtte bare lukke den med en gang jeg...

Skrevet
Jeg vet' date=' jeg vet!! :ler: Dama er bare helt fantastisk![/quote']

Ja, dette var da meg. Har fått ny PC idag... :)

Skrevet
I frykt for å trampe i klaveret, jeg likte ikke helt gulrotkaken til Arkana. Synes det var altfor lite røre. Tar du egentlig og dobler oppskriften Arkana?

Nei, har aldri doblet den. Bruker en 24 cm springform og kaken blir helt vanlig høyde, så jeg tror du må ha gjort noe feil. Du må huske å piske eggedosisen godt, og du har vel ikke glemt natron?

Gjest Anonymous
Skrevet

Oi sier jeg også ! :P -denne siden har jeg aldri vært inne på!

Henger meg på denne. Hver er det usedvanlig mye jeg vil teste ut. Hjelpe og trøste.

Skrevet

Min ble også veldig flat, den hevet seg jo litt da. Men jeg synes den var genial jeg, at den var så lav gjør jo at forholdet mellom glasur og kake blir vidunderlig :sjarmor:

Men har vi altså gjort noe feil?

Jeg laget den slik jeg har laget andre gulrotkakeoppskrifter, så det skjønner jeg ikke.

Den var jaffal nydelig god og saftig, og den står i kjøleskapet mitt nå og hyler mitt navn!! :sikle:

Skrevet

Det er jo ikke noe i veien for å lage halvannen/dobbel porsjon om man synes den blir for lav. Men har egentlig høyden noe å si? Jeg synes nå kaker alltid er lekre, enten de er høye eller lave. Og som påpekt over her, glasur og kake-forholdet er viktig. :wink:

Det viktigste er uansett at kaken smaker godt, og det gjør jo denne i aller høyeste grad. :wow:

Skrevet

Neida, pisket og glemte ikke natron. Kaken var luftig og fin den, men litt lav etter min smak.

Men liker gulrotkake høy, minst 5-6 centimeter, og så glasur av en stor pakke phidadelphia-ost på toppen (300 gramspakken)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...