magolia Skrevet 24. februar 2005 #1 Del Skrevet 24. februar 2005 Hvilke type epler er best å bruke i eplekaker? Grønne, røde.....? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjesta Skrevet 24. februar 2005 #2 Del Skrevet 24. februar 2005 Jeg synes det blir bedre med skikkelig sure, grønne epler. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 24. februar 2005 #3 Del Skrevet 24. februar 2005 Bruker litt av hvert jeg: Grønne sure og gule eller røde søte som jeg legger om hverandre (helst gule de er ikke så melete som de røde) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 24. februar 2005 #4 Del Skrevet 24. februar 2005 Jo surere jo bedre! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Catwoman Skrevet 24. februar 2005 #5 Del Skrevet 24. februar 2005 (helst gule de er ikke så melete som de røde) Det er forkjell på røde epler og, er ikke alle som er melne. Fuji og Pink Lady feks. er ikke spesielt melne. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 24. februar 2005 #6 Del Skrevet 24. februar 2005 Jeg foretrekker de melne røde, nettopp fordi de er søte. Jeg foretrekker søte kaker, ikke sure. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 24. februar 2005 #7 Del Skrevet 24. februar 2005 Smaken er forskjellig, med andre ord. For meg er syrlige epler litt av vitsen med eplekake. Jeg synes syrligheten i eplene balanserer sukkeret i kaken forøvrig, og helheten blir definitivt søt likevel, men samtidig frisk. Det blir det samme prinsippet som med rabarbrapai - rabarbra er definitivt surt, men med tilstrekkelig mengde sukker som kontrast blir rabarbrapai noe av det beste jeg vet, ihvertfall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lompa Skrevet 24. februar 2005 #8 Del Skrevet 24. februar 2005 Noen god oppskrift på rabarbrakake å dele med oss da,piaf? Hørtes godt ut.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 25. februar 2005 #9 Del Skrevet 25. februar 2005 Det har jeg, Lompa, men får vel samtidig unnskylde til trådstarter: Det var ikke meningen å spore av emnet ditt, altså... Apropos eplekake, forresten. Hvis man har en god oppskrift på "stikk-nedi"-eplekake, kan man bruke samme røre til rabarbra, og rulle rabarbrabitene i sukker og litt kanel før man stikker dem ned i røra. Jeg pleier imidlertid oftest å lage denne paien når rabarbraen er på sitt beste i begynnelsen av juni: Rabarbrapai 6 dl hvetemel 1 dl sukker 2 ts bakepulver 190 gr mykt smør 2 egg 1/2 kg rensket, oppdelt rabarbra 1 1/2 dl sukker 2-3 ss potetmel Arbeid sammen ingrediensene til deigen (det kan gjøres for hånd med smuldring etc, eller i foodprocessor), klem ut 2/3 av den i 24 cm springform. Legg rabarbraen i deigskallet, bland i sukker/potetmelblandingen. Lag gitter og kant rundt av resten av deigen. Stek paien på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 min. Server med vaniljeis. (Det blir rikelig med deig, forresten, dette er nemlig 1 1/2 porsjon deig i forhold til den opprinnelige oppskriften, som var litt snau) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå