Gå til innhold

Holdbarhet på lompe etter tining?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei! Jeg har en samboer som er veldig kresen når det kommer til mat, og han mener at lompa som ble tatt opp fra fryseren lørdag ikke er spiselig idag, onsdag. 

De luktet greit, har hatt pose på seg og jeg tok til og med et jafs av dem bare for å bevise at de fortsatt kunne brukes. De ble nedfryst dagen de ble kjøpt. Jeg finner ingen tråd eller noe googlesøk som jeg kan dytte under nesen hans som sier når slike ting ikke er spiselige lenger, så lurte på om noen av dere visste det? 

Er så lei sv å måtte kaste helt spiselig mat...

Anonymkode: 0287f...043

Skrevet

Jeg går etter lukt og brettbarhet når jeg bedømmer toritillas.

Man blir da ikke dårlig av lomper som har ligget noen dager?

Er det noe annet enn å bli syk han er redd for?

AnonymBruker
Skrevet

Lompe kjøpt i butikk har vanligvis allerede vært frossen og har så fått datoklistremerke på. 

Er det slike dere har fryst?

Anonymkode: c31f4...0fe

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Lompe kjøpt i butikk har vanligvis allerede vært frossen og har så fått datoklistremerke på. 

Er det slike dere har fryst?

Anonymkode: c31f4...0fe

Stemmer, de kommer frosne til butikken, og så er det 10-14 dagers holdbarhet når de er tint. Samme gjelder pølsebrød, hamburgerbrød, polarbrød osv.

Anonymkode: 609c5...168

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Stemmer, de kommer frosne til butikken, og så er det 10-14 dagers holdbarhet når de er tint. Samme gjelder pølsebrød, hamburgerbrød, polarbrød osv.

Anonymkode: 609c5...168

Er det så bra å fryse dem igjen da?

Anonymkode: c31f4...0fe

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Er det så bra å fryse dem igjen da?

Anonymkode: c31f4...0fe

Jeg ville ikke ha gjort det...

Anonymkode: 609c5...168

Skrevet
59 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg ville ikke ha gjort det...

Anonymkode: 609c5...168

Det er sant - lomper blir noe annet enn tortillas der.

Matvarer som er kjøpt ting fryser jeg ikke uten at de er varmebehandlet først.

Om det gjør at man blir syk av lomper vet jeg ikke.

AnonymBruker
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Lompe kjøpt i butikk har vanligvis allerede vært frossen og har så fått datoklistremerke på. 

Er det slike dere har fryst?

Anonymkode: c31f4...0fe

De har ikke vært fryst før. 

 

2 timer siden, applestories skrev:

Jeg går etter lukt og brettbarhet når jeg bedømmer toritillas.

Man blir da ikke dårlig av lomper som har ligget noen dager?

Er det noe annet enn å bli syk han er redd for?

Tror han er redd for at smaken skal være dårlig, ikke så mye at han blir syk.. ost er også lettere å kjøpe ny av om den har vært åpnet en stund.. han stoler rett å slett ikke på datostemplinger og har laget en regel i hodet sitt om at om noe er åpnet/tatt opp fra frysern så har den 1-3 dager før det er dårlig.. 

 

Han er ikke så flink til å ha ting i plastposer, men etter jeg kom gjennom døra har det vært på plass. Mulig han har vært uheldig å spist noe han har latt stå en stund for lenge og er redd for å gjøre samme feil.

Påstår det har vært slik mamman hans gjorde med frossenmat noe som kanskje er mulig, men tror han har kortet ned tiden veldig mye.. 

 

Anonymkode: 0287f...043

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...