Macaron Skrevet 28. april 2018 #1 Del Skrevet 28. april 2018 Planlegger selskap og har begynt å tenke på retter på koldtbord. Tenkte å prøve hel laks denne gangen da det blir flest eldre gjester. Har søkt endel og blir usikker på om jeg skal helsteke eller helkoke. Hva har dere gjort og isåfall hvordan har dere gjort det? Laksen skal uansett serveres kald. Og så lurer jeg på hvorfor det står at man skal skrape skinnet? Skinnet skal jo av når den står på koldtbordet? Ang karbonader, hvor store har dere laget de? Har søkt litt på det også og det varierer alt fra 6-12 karbonader pr kg. Hva synes du er passe størrelse? Vil jo at de skal være saftige. Ang reker, ser på bilder at reker ofte er servert urenset i bolle. Blir ikke det sabla grisete når man må rense selv? Tar gjerne imot konkrete oppskrifter på retter på koldtbord. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. april 2018 #2 Del Skrevet 28. april 2018 Laksen ville jeg bakt i folie, stappa med noe urter, sitron og smør. Skraping av skinn har jeg sjeldent brydd meg om. De gangene jeg har vært på koldtbord med urensede reker har jeg som regel forsynt meg med en mindre, overkommelig mengde. Er jo som regel endel annet å spise der i tillegg. Sørg for godt med servise, servietter, skyllevann og avfallsbøtter. Karbonader er sånt jeg typisk hadde kjøpt ferdig og varmet opp... Ellers er en tzatzikivariant ofte friskt og godt, kan lages i god tid uten å bli dårlig. Eggerøre og/eller ovnsomelett i serveringsstykker er enkelt og godt. Lefseruller med forskjellig; roastbiff og remulade, skinke og smøreost, røkelaks og kremost. Kyllingvinger/-klubber. Potetsalat, gjerne to ulike (en med majones/rømme og en uten). Anonymkode: ebb3c...b77 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. april 2018 #3 Del Skrevet 28. april 2018 Hardkokte egg med fargerik rogn på og noen med majones Finn bilder på nett av koldtbord og ta det du vil ha Pastasalat Anonymkode: a030a...a21 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. april 2018 #4 Del Skrevet 28. april 2018 Skinnet går lett av etter at du har stekt den i folie som en over her skriver, eller stekt den på annen måte. Anonymkode: 08e53...718 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Macaron Skrevet 28. april 2018 Forfatter #5 Del Skrevet 28. april 2018 Takk for svar. Jeg har tenkt å lage karbonader og steke i forkant for å tine og varme opp i ovn så det tar ikke noe tid på selve dagen. Tar gjerne imot tips til potetsalat uten majones. Har tenkt å droppe røkelaks og også eggerøre, derfor denne hele laksen. Og fordi jeg ikke liker røkelaks selv.. Og da slipper jeg peset med å steke en haug med eggerøre.. Har tenkt å ha en stor lasagneform, karbonader + stekt løk, varmt. Mulig kyllingvinger. Potetsalat, pastasalat, grønn salat og endel grønt. Roastbiff og remulade, Mulig store ferdigrensede reker og majones. Kanskje aspic. Har laget det en gang før og det var poppis blant de eldste. Og et lite ostefat med kjeks og nøttebrød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. april 2018 #6 Del Skrevet 28. april 2018 Potetsalat uten majones: Nypoteter/små poteter deles i to el fire, blandes med avocado og ruccola. Lager dressing av olje, sitronsaft, litt dijonsennep om jeg har og salt/pepper. Ser bra ut og er godt med noe reddiker oppi òg Anonymkode: ebb3c...b77 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luckiness Skrevet 28. april 2018 #7 Del Skrevet 28. april 2018 Jeg har også oppskrift på potetsalat uten majones: poteter rødløk gressløk salt og pepper creme fraiche evt litt sitronsaft om du vil ha den enda friskere på smak Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå