maiia Skrevet 23. februar 2005 #1 Skrevet 23. februar 2005 Jeg har funnet en oppskrift som inneholder bulgur. Kjøkkenet er ikke det stedet jeg liker meg best, så det har jeg aldri hørt om før. Hva er det og hvor får man tak i det?
Gjest Catwoman Skrevet 23. februar 2005 #2 Skrevet 23. februar 2005 Det er en type kornsort, fåes sikkert i velassorterte matvarebutikker.
Nilma Skrevet 23. februar 2005 #3 Skrevet 23. februar 2005 Bulgur er knuste hvetekorn, og du kan kjøpe det i innvandrerbutikker. Veldig godt! Det ligner ganske mye på couscous, så dersom du ikke får tak i bulgur kan du som regel fint bruke couscous i stedet.
Gjest Catwoman Skrevet 23. februar 2005 #4 Skrevet 23. februar 2005 her fant jeg noe: Råvareopplysninger: Bulgur er hele hvetekorn uten skallet som er delvis dampet og deretter grovmalt. Bulgur kan kokes eller bare rett og slett bløtes ut. Smaken kan minne om hasselnøtter. Bruksområde: Kokes eller bløtes. Brukes som hvete. Bulgur blir spist som andre kornsorter, og blir også brukt i tabbouleh (en salat av bulgur, persille, tomat, løk, hvitløk, frisk mynte, olje og sitronsaft).
Gjest piaf Skrevet 23. februar 2005 #5 Skrevet 23. februar 2005 Jeg elsker bulgur, og bruker det særlig til tyrkisk inspirert mat, feks. køfte (små, krydrede kjøttboller) som vi skal lage nå til helga. Hurra! Surrer litt løk, har skylt, grov bulgur i gryta og tilsetter hermetiske tomater og litt vann. Dette skal så putre uten lokk til væsken nesten er innkokt, tas av plata, dekkes med et kjøkkenhåndkle og lokket og få stå og svelle i 20 min. Veldig praktisk og greit! Forsøkte også forleden å lage "risotto" av bulgur etter samme prinsipp, men med kyllingbiter, squash, grønne asparges og kyllingkraft istedet for tomatboks og vann. Rørte inn en smørklatt og litt sitron før servering - det ble en lett og deilig rett! Bulguren er stivelsesrik slik som risottoris, noe som gjør at retten blir litt "kremet" (men selvsagt ikke i så stor grad som en ekte risotto). Jeg foretrekker den grovkornete bulguren. Har forsøkt å lage tabbouleh av fin bulgur (en gang vi kjøpte feil pose :oops: ), men der synes jeg couscous fungerer bedre. Det er nemlig ganske stor forskjell smaksmessig på couscous og bulgur, couscousen er temmelig nøytral, mens bulguren smaker nøtteaktig.
maiia Skrevet 23. februar 2005 Forfatter #6 Skrevet 23. februar 2005 Takk for svar og takk for oppskrifter Piaf. De skal prøves, er jo nysgjerrig på hva dette smaker.... :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå