magolia Skrevet 22. februar 2005 #1 Skrevet 22. februar 2005 Er det noen som har oppskrift/tips på fyll til squash som skal gratineres? PÅ forhånd takk
Arkana Skrevet 22. februar 2005 #2 Skrevet 22. februar 2005 Fylt squash 2 squash 2 fedd hvitløk 100 g bacon 2 ss olivenolje ½ dl kraft 1 ts salt pepper hakket basilikum 1 dl crème fraîche revet ost Del squash i to på langs. Grav ut innmaten og finhakk dem. Legg squash på stekebrett, pensle med olje og stek ved 225 grader i 6-7 minutter. Finhakk hvitløk. Skjær bacon i biter og fres i olje. Tilsett squash og hvitløk og fres i 3-4 minutter. Hell i kraft, crème fraîche og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 minutter. Legg stuingen over i squash og dryss over ost og gratinér til osten er gyllen. Fylte squash (4 pers.) 8 små squash 35 g loff, uten skorpe litt melk 125 g ricotta 3 ss revet cheddar 35 g revet parmesan 2 ts hakket oregano 2 ts hakket timian 1 knust hvitløksfedd 1 eggeplomme Kok squashen i saltet vann 5 minutter. Legg loffen i melk til den er myk, klem ut overflødig væske. Del squash i to og grav ut innmaten, finhakk den. Bland squashinnmaten med brød, ostene, urter, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Fyll skallene og stek ved 190 grader i 35-40 minutter. Fylte squash (6 pers.) 3-4 squash 2 ss olivenolje 1 hakket løk 2 knuste hvitløksfedd 400 g kjøttdeig 1 boks hermetiske tomater 0,6 dl tomatpuré 2,5 dl buljong/kraft ⅓ kopp ris 2 ss hakket persille salt/pepper ½ kopp revet parmesan 30 g smør 1 ½ ss hvetemel 2,5 dl melk 1 vispet egg en klype revet muskat Del squash i to på langs. Skrap ut innholdet slik at bare et tynt skall gjenstår. Finhakk innholdet. Fres løk og hvitløk mykt i olje. Tilsett kjøttdeig og stek det brunt. Tilsett squash, tomater, tomatpuré og buljong. Kok opp og rør inn risen. La koke uten lokk i ca 15 minutter. Rør inn persille, salt og pepper. Lag hvit saus ved å smelte smør og røre inn melet. Spe med melk og la koke til den tykner. Avkjøl og rør inn egg og muskat. Legg squashskallene på stekebrett og fyll med kjøttblandingen. Ha litt hvit saus på hver og dryss med ost. Stek ved 180-190 grader i ca 35 minutter. Soppfylt squash (4 pers.) 2 squash 1 liter valgfri sopp 2 ss smør 1 liten hakket løk 1½ ss hvetemel 2 dl crème fraîche 1 dl melk 3-4 dl revet ost Forvell renset sopp i lkettsaltet vann et par minutter. Grovhakk. Fres i smør. Tilsett løk og la frese noen minutter til. Dryss på mel og rør inn crème fraîche, melk og ost. Smak til med salt og pepper. Del squash på langs og grav ut innmaten. Fordel soppstuingen på. Stek ved 200 grader i 25 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå