Gå til innhold

Gratinere squash -fyll?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har oppskrift/tips på fyll til squash som skal gratineres?

PÅ forhånd takk :P

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Fylt squash

2 squash

2 fedd hvitløk

100 g bacon

2 ss olivenolje

½ dl kraft

1 ts salt

pepper

hakket basilikum

1 dl crème fraîche

revet ost

Del squash i to på langs. Grav ut innmaten og finhakk dem. Legg squash på stekebrett, pensle med olje og stek ved 225 grader i 6-7 minutter. Finhakk hvitløk. Skjær bacon i biter og fres i olje. Tilsett squash og hvitløk og fres i 3-4 minutter. Hell i kraft, crème fraîche og tilsett salt og krydder. Kok opp og la trekke uten lokk i 3-4 minutter. Legg stuingen over i squash og dryss over ost og gratinér til osten er gyllen.

Fylte squash (4 pers.)

8 små squash

35 g loff, uten skorpe

litt melk

125 g ricotta

3 ss revet cheddar

35 g revet parmesan

2 ts hakket oregano

2 ts hakket timian

1 knust hvitløksfedd

1 eggeplomme

Kok squashen i saltet vann 5 minutter. Legg loffen i melk til den er myk, klem ut overflødig væske. Del squash i to og grav ut innmaten, finhakk den. Bland squashinnmaten med brød, ostene, urter, hvitløk, eggeplomme, salt og pepper. Fyll skallene og stek ved 190 grader i 35-40 minutter.

Fylte squash (6 pers.)

3-4 squash

2 ss olivenolje

1 hakket løk

2 knuste hvitløksfedd

400 g kjøttdeig

1 boks hermetiske tomater

0,6 dl tomatpuré

2,5 dl buljong/kraft

⅓ kopp ris

2 ss hakket persille

salt/pepper

½ kopp revet parmesan

30 g smør

1 ½ ss hvetemel

2,5 dl melk

1 vispet egg

en klype revet muskat

Del squash i to på langs. Skrap ut innholdet slik at bare et tynt skall gjenstår. Finhakk innholdet. Fres løk og hvitløk mykt i olje. Tilsett kjøttdeig og stek det brunt. Tilsett squash, tomater, tomatpuré og buljong. Kok opp og rør inn risen. La koke uten lokk i ca 15 minutter. Rør inn persille, salt og pepper.

Lag hvit saus ved å smelte smør og røre inn melet. Spe med melk og la koke til den tykner. Avkjøl og rør inn egg og muskat.

Legg squashskallene på stekebrett og fyll med kjøttblandingen. Ha litt hvit saus på hver og dryss med ost. Stek ved 180-190 grader i ca 35 minutter.

Soppfylt squash (4 pers.)

2 squash

1 liter valgfri sopp

2 ss smør

1 liten hakket løk

1½ ss hvetemel

2 dl crème fraîche

1 dl melk

3-4 dl revet ost

Forvell renset sopp i lkettsaltet vann et par minutter. Grovhakk. Fres i smør. Tilsett løk og la frese noen minutter til. Dryss på mel og rør inn crème fraîche, melk og ost. Smak til med salt og pepper. Del squash på langs og grav ut innmaten. Fordel soppstuingen på. Stek ved 200 grader i 25 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...