Gå til innhold

Tapas


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg planlegger tapasmeny til et uformelt bryllup i sommer. Hva ville du hatt med som er enkelt å lage til mange?

og kan man ha sushi biter som en del av tapasbord?

Anonymkode: 244f9...8f5

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg planlegger tapasmeny til et uformelt bryllup i sommer. Hva ville du hatt med som er enkelt å lage til mange?

og kan man ha sushi biter som en del av tapasbord?

Anonymkode: 244f9...8f5

Tja, blir kanskje mer som et koldtbord enn tapas med sushi. Men nå er det jo ikke store forskjellene på koldtbord og tapas, bortsett fra at tapas kun er spanske småretter. Jeg ville gått for en blanding mellom tapas og koldtbord i et bryllup i så fall, med hovedfokus på det spanske. Til mange er det f.eks. greit å lage

Spansk omelett, blåskjell og/eller kjøttboller i sterk tomatsaus, lefseruller med spekeskinke og/eller laks og marinerte kyllingvinger. Og sushi da, om det er et ønske. 

Gazpacho i porsjonsskåler. 

Spekeskinker og oster. (m/ gode tilbehør som marmelader, melon, jordbær etc.) (Evt. eggerøre, potetsalat og flatbrød, kan være greit for den eldre garde iallfall).

Potata bravas og/eller saltbakte poteter.

Baconsurrede dadler.

"Spyd" med grønnsaker (tomater, basilikum, agurk, oliven og gjerne en god skinkebit.

Gode salater.

Focaccia og aioli (og andre dressinger/dipper og typer brød)

Skrevet

Mine tapasmust er;

Focaccia
Aioli
Godt brød
Kjøttboller i tomatsaus
Spekemat
Diverse oster
"Småpølser"
Hvitløk - og chilimarinerte reker/scampi
Saltbakte poteter
Diverse frukt som meloner o.l
Friske salater
Diverse dressinger
Tranchert oksekjøtt

 

Skrevet

Foccacia 
Småpoteter bakt i ovnen med salt og evt. urter 
Aioli, hjemmelaget salsa 
Lefseruller med kremost, ruccola og spekeskinke/røkelaks 
Kjøttboller i tomatsaus 
Spekemat (gjerne parma eller seranoskinke framfor vanlig norsk spekemat)
Bacondadler 
Scampi (gjerne med hvitløk, chili, olivenolje) 
Salat (kan være helt enkel)
Tomatsalat (tomater, mozarella, fersk basilikum, strø over litt flaksalt) 
Oliven
Eventuelt ostefat, kjeks og fikenmarmelade, druer, paprika, valnøtter med honning

Sushi kan fint serveres, men ville kanskje kaldt det et koldtbord da. Jeg forbinder hvertfall tapas med mer middelhavsmat. Skal det serveres sushi så kan gjerne de andre tapasrettene inneholde kjøtt og ikke fisk/skalldyr :)
 

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar så langt, vil gjerne ha mer.

Anonymkode: 244f9...8f5

Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Takk for svar så langt, vil gjerne ha mer.

Anonymkode: 244f9...8f5

Men er det du som skal lage eller andre? Er det en eller flere som skal lage? Skal alt lages samme dag eller dagen før? Hvordan er oppvarmingsmulighetene og evt. tilgang til komfyr der bryllupet holdes? Har litt å si for hvilke forslag vi kan komme med mtp. hvor mye tid man har til forberedelse :)

AnonymBruker
Skrevet

Halve egg med røkelaksfyll, sammenrullede salamiskiver med agurk, tomat, fetaost. Osteterninger med valnøtter, sammenrullede spekeskinkeskiver med agurk og/eller ost. Djevleegg.

 

 

 

Anonymkode: 4342b...c5f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...