Gå til innhold

Formkake med kokos


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Har noen oppskrift på formkake med kokos i? Ikke kokos på toppen altså, men kokos i røra.

Har fått det servert en gang og det var så deilig *nammenam*

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kokoskake II

125 g smør

3 egg

2 dl sukker

3 dl kokosmasse

2,5 dl hvetemel

4 ss kakao

1½ ts bakepulver

1½ ts vaniljesukker

Smelt smøret. Visp egg og sukker luftig. Tilsett smøret og så kokosmassen. Tilsett det tørre. Smør en form og strø med kokosmasse, hell i røren og stek ved 175 grader i ca 18 minutter. Oppbevares kjølig.

Kokoskake III

225 g hvetemel

en klype salt

2 ts bakepulver

100 g smør

100 g brunt sukker

100 g kokos

2 vispede egg

4 ss melk

Sikt mel, salt og bakepulver i en bolle og smuldre i smøret. Rør inn sukker, kokos, egg og melk. Hell i en smurt brødform og stek ved 160 grader i 30 minutter. Ta ut, dryss på litt kokos og stek videre 30 minutter til. La avkjøles litt i formen før den hvelves ut på rist. Smaken blir ennå bedre om den får hvile på et tørt og kjølig sted noen dager.

Og så har jeg en til, som er virkelig nydelig (og ser lekker ut også). Men her er det viktig at kokosen er fersk, ikke kokosmasse fra pose altså!

Kokoskake I

75 g finrevet kokos (må være fersk!)

175 g hvetemel

2 ts bakepulver

3 store egg

175 g mykt smør

175 g sukker

1 ts vaniljeekstrakt

40 g revet kokos (fersk!)

250 g mascarpone

2 dl crème fraîche

1 ts vaniljeekstrakt

1 ss sukker

50 g revet kokos til pynt (fersk!)

Sikt det tørre i en stor bolle. Bland i sukker, egg, smør og vaniljeekstrakt og visp godt med en elektrisk håndmikser. Rør inn kokos til slutt og fordel røren i to 20 cm springformer. Stek i midten av ovnen ved 170 grader i 30-35 minutter. La avkjøles i formene 5 minutter før de hvelves over på rist. Når de er helt avkjølt deles hver bunn i to. Visp sammen revet kokos, mascarpone, crème fraîche, vaniljeekstrakt og kokos. Bruk kremen til å legge sammen kakelagene og bre resten av kremen oppå og rundt hele kaken. Fest resten av kokosen over hele kaken.

Gjest Upålogga-Trifolii
Skrevet

Tusen takk :)

Hilsen trådstarteren Trifolii

Skrevet

Dette var flott. Jeg rakk ikke å lage kokosmakroner ti jul. Men hadde kjøpt inn masse kokos. Så nå kan det brukes til noe. Takk!!!

Skrevet

Ja, jeg hadde helt glemt den siden.

:oops:

Kjempeflott. Nå får kokosen "føtter å gå på".

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...