Gjest Anonymous Skrevet 21. februar 2005 #1 Skrevet 21. februar 2005 Har noen oppskrift på formkake med kokos i? Ikke kokos på toppen altså, men kokos i røra. Har fått det servert en gang og det var så deilig *nammenam*
Arkana Skrevet 21. februar 2005 #2 Skrevet 21. februar 2005 Kokoskake II 125 g smør 3 egg 2 dl sukker 3 dl kokosmasse 2,5 dl hvetemel 4 ss kakao 1½ ts bakepulver 1½ ts vaniljesukker Smelt smøret. Visp egg og sukker luftig. Tilsett smøret og så kokosmassen. Tilsett det tørre. Smør en form og strø med kokosmasse, hell i røren og stek ved 175 grader i ca 18 minutter. Oppbevares kjølig. Kokoskake III 225 g hvetemel en klype salt 2 ts bakepulver 100 g smør 100 g brunt sukker 100 g kokos 2 vispede egg 4 ss melk Sikt mel, salt og bakepulver i en bolle og smuldre i smøret. Rør inn sukker, kokos, egg og melk. Hell i en smurt brødform og stek ved 160 grader i 30 minutter. Ta ut, dryss på litt kokos og stek videre 30 minutter til. La avkjøles litt i formen før den hvelves ut på rist. Smaken blir ennå bedre om den får hvile på et tørt og kjølig sted noen dager. Og så har jeg en til, som er virkelig nydelig (og ser lekker ut også). Men her er det viktig at kokosen er fersk, ikke kokosmasse fra pose altså! Kokoskake I 75 g finrevet kokos (må være fersk!) 175 g hvetemel 2 ts bakepulver 3 store egg 175 g mykt smør 175 g sukker 1 ts vaniljeekstrakt 40 g revet kokos (fersk!) 250 g mascarpone 2 dl crème fraîche 1 ts vaniljeekstrakt 1 ss sukker 50 g revet kokos til pynt (fersk!) Sikt det tørre i en stor bolle. Bland i sukker, egg, smør og vaniljeekstrakt og visp godt med en elektrisk håndmikser. Rør inn kokos til slutt og fordel røren i to 20 cm springformer. Stek i midten av ovnen ved 170 grader i 30-35 minutter. La avkjøles i formene 5 minutter før de hvelves over på rist. Når de er helt avkjølt deles hver bunn i to. Visp sammen revet kokos, mascarpone, crème fraîche, vaniljeekstrakt og kokos. Bruk kremen til å legge sammen kakelagene og bre resten av kremen oppå og rundt hele kaken. Fest resten av kokosen over hele kaken.
Gjest Upålogga-Trifolii Skrevet 23. februar 2005 #3 Skrevet 23. februar 2005 Tusen takk Hilsen trådstarteren Trifolii
diddi Skrevet 26. februar 2005 #4 Skrevet 26. februar 2005 Dette var flott. Jeg rakk ikke å lage kokosmakroner ti jul. Men hadde kjøpt inn masse kokos. Så nå kan det brukes til noe. Takk!!!
Loppefrø Skrevet 26. februar 2005 #5 Skrevet 26. februar 2005 http://www.detsoteliv.no/ Legg inn kokos som ingrediens, og du får opp en masse fristende oppskrifter.
diddi Skrevet 27. februar 2005 #6 Skrevet 27. februar 2005 Ja, jeg hadde helt glemt den siden. :oops: Kjempeflott. Nå får kokosen "føtter å gå på".
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå