Gå til innhold

Mislykket kjøttboller


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Skulle prøve meg på hjemmelaget kjøttboller. Fulgte oppskriften, stekte de på alle sider i litt smør før jeg la de over i fløtesaus og lot de trekke på svak varme noen minutter. Resultatet? Ikke smakte de noe særlig godt, og enkelte av kjøttbollene begynte løse seg opp så det ble grøtete i sausen. 

Brukte 500 gr karbonade deig 

1 egg

1 dl griljer mel

1,5 dl melk

salt og pepper i rikelig mengde. Passer på å få billene runde og fastefør jeg stekte de også. 

Anonymkode: da661...ae6

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Du har brukt en oppskrift helt uten smak jo? Finn en ordentlig oppskrift med ting som persille, parmesan, mer krydder. Og griljermel? Nei, bruk loffsmuler av daggammel loff. 

Anonymkode: bf192...dc7

AnonymBruker
Skrevet

Har aldri loff i huset. Men kunne nok brukt mere krydder ja. Men hva er grunnen til at de løser seg opp? 

Anonymkode: da661...ae6

Gjest Zeitgeist
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Har aldri loff i huset. Men kunne nok brukt mere krydder ja. Men hva er grunnen til at de løser seg opp? 

Anonymkode: da661...ae6

Vil tro at de var for lite stekt. Da er det bedre å la kjøttbollene få surre over svak varme først (slik at egg og brød kan svulme opp og binde kjøttmassen), og så heller steke de raskt på høy varme for å få stekeskorpe før de går i sausen. 

Skrevet

Her er min oppskrift: 

400 g karbonadedeig

1-2 hvitløksfedd (presset)

1 egg

2 dl panko

2 ss worchestersaus

2 ss dijon-sennep

Salt, pepper

Brukes til både burgere og kjøttboller. 

Jeg tror du brukte for mye væske og stekte de for lite. 

 

  • Liker 1
Skrevet
14 minutter siden, AnonymBruker said:

Har aldri loff i huset. Men kunne nok brukt mere krydder ja. Men hva er grunnen til at de løser seg opp? 

Anonymkode: da661...ae6

Du stekte dem nok ikke nok før du hadde dem i sausen.

AnonymBruker
Skrevet

Mine er faste, og full av smak😊

- 400 g karbonadedeig

- løk (fin raspet)

- hvitløk (fin raspet)

- egg

- hvetemel/potetmel

- vann

- grillkrydder/salt

- pepper

- muskatnøtt

- fersk ingefær (fin raspet)

 

Anonymkode: 9e9ad...ed8

Skrevet

Jeg blander bare med krydder. Tror ikke jeg har hatt egg i kjøttboller, og jeg ser for meg at det er melken som gjorde at de falt fra hverandre.

Det er også viktig å forme bollene godt slik at de forblir bolleformede :)

  • Liker 1
Skrevet

Du har for mye væske i tror jeg og :jepp: Jeg bruker bare bittelitt vann, hvis det trengs.

Skrevet

Viktig å la griljermelet stå og svelle i melken en stund før du rører det i kjøttdeigen. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...