Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg elsker å lage god mat. Har vel traumfart det meste av nettet etter gode oppskrifter, og føler vel egentlig at jeg har nådd potensialet mitt der. Begynner å ser etter noen gode kokebøker som har skikkelig digge oppskrifter med spennende og sammensatte smaker. Gjerne litt gourmet! Tenker noen spennende burgere, vegetarmat, dressinger, grillmat og tilbehør, sesongmat (sopp, lam osv), langtidsstekt, rask mat, desserter osv. Dere skjønner tegninga! Ikke noe sunnifiserte bøker, magevennlig, low ditt og datt. 

Noen tips? 

 

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg liker godt Beny Stiansen sine bøker; alene hjemme, til hverdags og til fest er de jeg har selv. Han har gitt ut flere 

Anonymkode: ee64b...d42

  • Liker 1
Skrevet

Trenger man kokebøker i dag?  Jeg synes jeg finner alt jeg behøver ved å Google på nett. 

Skrevet

Takk for svar folkens! Skal sjekke disse ut 😃

18 minutter siden, Zienna skrev:

Trenger man kokebøker i dag?  Jeg synes jeg finner alt jeg behøver ved å Google på nett. 

Min oppfatning er at nettet i hovedsak består av vanlige folks oppskrifter. Ønsker man å komme seg et steg videre innbiller jeg meg at man må betale for en bok skrevet av kokker (og andre). Hvem gidder vel legge ut oppskrifter helt gratis om det er sitt levebrød?

Skrevet
25 minutter siden, Zienna skrev:

Trenger man kokebøker i dag?  Jeg synes jeg finner alt jeg behøver ved å Google på nett. 

Jeg syns det er langt mer fantastisk å ha kokebøker stående i bokhylla som jeg bare kan dra frem og bla gjennom. Mitt syn på kokebøker er det samme som på andre bøker; den fysiske versjonen er langt bedre enn internett-versjonen.

  • Liker 2
Skrevet

Saus & kraft og Kok & stek av Kulinarisk Akademi er kjempefine og de går i dybden og ned i selve "fysikken" ved å lage mat. Det samme gjøre Andreas Viestad - hans bøker er virkelig gode.

"På grillen" er også en fantastisk bok om å tilberede kjøtt og alt mulig rart på grillen, pappa sverger til denne. Den er skrevet av to som jobber på St.Lars, en grillrestaurant på Bislett i Oslo.

Har du brukt bøkene til Bølgen&Moi feks? De er også kjempegode!!

  • Liker 1
Skrevet
12 minutter siden, NewInTown skrev:

Jeg syns det er langt mer fantastisk å ha kokebøker stående i bokhylla som jeg bare kan dra frem og bla gjennom. Mitt syn på kokebøker er det samme som på andre bøker; den fysiske versjonen er langt bedre enn internett-versjonen.

Bare til dels enig, og for å ha det sagt - jeg har mange kokebøker stående i kjøkkenhylla. De brukes også :)

I daglig matlaging synes jeg det er kjapt og enkelt å Google på hvordan man lager ting, evt. for å få ideer til middager.  Skulle lage en gryterett av elgkjøtt i dag, og det var flott å Google og finne forslag der.  Tror ikke at jeg hadde giddet å bla gjennom kokebøkene mine..   ;)

AnonymBruker
Skrevet
9 timer siden, ROMPEGURI skrev:

Takk for svar folkens! Skal sjekke disse ut 😃

Min oppfatning er at nettet i hovedsak består av vanlige folks oppskrifter. Ønsker man å komme seg et steg videre innbiller jeg meg at man må betale for en bok skrevet av kokker (og andre). Hvem gidder vel legge ut oppskrifter helt gratis om det er sitt levebrød?

Det stemmer jo ikke. 

Nettsider der jeg finner oppskrifter:

https://www.bbcgoodfood.com/
http://www.bbc.co.uk/food/
https://food52.com/
https://www.theguardian.com/lifeandstyle/food-and-drink
https://www.epicurious.com/
https://www.foodnetwork.com/

Jeg bruker faktisk mest kokebøker som supplerende inspirasjon nå tildags. Skal jeg lage noe nytt (også når jeg har en oppskrift fra en kokebok som utgangspunkt) tar jeg en googlerunde og sammenlikner oppskrifter først.

Anonymkode: 8479f...ced

  • Liker 2
Skrevet

Familiekokeboka av Alfsen og Gausdal tar hverdagsmaten til nye høyder. 

AnonymBruker
Skrevet

hobbykokken skriver kokebokanmeldelser å bloggen sin, kanskje du finner noen tips der. 

Anonymkode: f1db1...787

AnonymBruker
Skrevet

Ut fra det du nevner av type mat du ønsker å lage tror jeg også fjorårets utgivelse Karlas kjøkken kan være et godt forslag.

Da får du oppdaterte favorittoppskrifter fra mange kokker i Norge akkurat nå, med blant annet mye langtidsstekt, burgere osv,, med teknikker osv som er i vinden for tiden. Men ikke noe særlig desserter.

Anonymkode: 8479f...ced

  • Liker 2
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ut fra det du nevner av type mat du ønsker å lage tror jeg også fjorårets utgivelse Karlas kjøkken kan være et godt forslag.

Da får du oppdaterte favorittoppskrifter fra mange kokker i Norge akkurat nå, med blant annet mye langtidsstekt, burgere osv,, med teknikker osv som er i vinden for tiden. Men ikke noe særlig desserter.

Anonymkode: 8479f...ced

Enig!

Skrevet

Kokkelære :) Mange gode oppskrifter, god informasjon og "opplæring". Noen oppskrifter krever at man har en del tid, men dersom du er glad i å lage mat og gjerne litt gourmetretter så regner jeg med du også synes noe tidsbruk er ok :)

  • Liker 1
Gjest hva som helst
Skrevet

Kokkelære er fint som oppslagsverk på det meste. Den har ikke mange fulle middagsforslag, og krever at man selv setter sammen de ulike elementene til å bli en rett. Men veldig god bok, eneste jeg savner i den er enda mer teori og teknikk.

 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg elsker Grønn Bonanza av Mia Frogner. Utrolig mye deilig vegetarmat, skikkelig fine bilder og Mia er innmari flink til det hun driver med. Anbefales :)

Anonymkode: 25a80...3b9

AnonymBruker
Skrevet
På 9.4.2018 den 19.42, ROMPEGURI skrev:

Jeg elsker å lage god mat. Har vel traumfart det meste av nettet etter gode oppskrifter, og føler vel egentlig at jeg har nådd potensialet mitt der. Begynner å ser etter noen gode kokebøker som har skikkelig digge oppskrifter med spennende og sammensatte smaker. Gjerne litt gourmet! Tenker noen spennende burgere, vegetarmat, dressinger, grillmat og tilbehør, sesongmat (sopp, lam osv), langtidsstekt, rask mat, desserter osv. Dere skjønner tegninga! Ikke noe sunnifiserte bøker, magevennlig, low ditt og datt. 

Noen tips? 

 

Alt i en og samme bok: https://www.cappelendamm.no/_kjottfrie-burgere-jane-helen-johansen-9788202541217

Anonymkode: 1e724...751

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...