Gå til innhold

Ferdiglagd pizzabunn - hvordan heve? *LØST*


Anbefalte innlegg

Gjest 007_008_007
Skrevet (endret)

Jeg pleier vanligvis å bake og lage pizzabunnen hjemme, men i dag hadde jeg ikke ork så jeg kjøpte en ferdiglagd fra Peppes. Disse får man kjøpt hos de fleste dagligvarebutikker. Problemet er at jeg ikke vet hvordan den skal heves. Noe tips?

Endret av 007_008_007
AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, 007_008_007 skrev:

Jeg pleier vanligvis å bake og lage pizzabunnen hjemme, men i dag hadde jeg ikke ork så jeg kjøpte en ferdiglagd fra Peppes. Disse får man kjøpt hos de fleste dagligvarebutikker. Problemet er at jeg ikke vet hvordan den skal heves. Noe tips?

Om du skulle forslått noe, hva ville det vært?

Anonymkode: f5a71...bfd

AnonymBruker
Skrevet

Den skal ikke heves..... bare fyll den med alt du vil, og stikk den i ovnen.... jeg laga noen sykt gode pizzasnurrer av den deigen for ikke lenge siden, rull ut, fyll, stapp i ovn. 

Anonymkode: 6c44e...b8d

  • Liker 1
Gjest 007_008_007
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Om du skulle forslått noe, hva ville det vært?

Anonymkode: f5a71...bfd

Har du tips eller ikke?

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, 007_008_007 skrev:

Har du tips eller ikke?

Joda, men ville bare høre om du hadde noe forslag selv. Om du tenker litt på det, hva syns du virker logisk å gjøre her?

Anonymkode: f5a71...bfd

AnonymBruker
Skrevet

Den skal ikke heves, men kan gjerne ligge i romtemp 30 min før du har på fyll og setter den i ovnen. 

Anonymkode: 3be33...6fb

Gjest 007_008_007
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Joda, men ville bare høre om du hadde noe forslag selv. Om du tenker litt på det, hva syns du virker logisk å gjøre her?

Anonymkode: f5a71...bfd

Godt forsøk på pedagogikk, men jeg søkte etter tips. Slike tråder florerer det av på KG.

Gjest 007_008_007
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Den skal ikke heves, men kan gjerne ligge i romtemp 30 min før du har på fyll og setter den i ovnen. 

Anonymkode: 3be33...6fb

Takk :) De gangene jeg har brukt ferdiglagde pizzabunner tenderer de ikke å blåse opp som gjærbakst typisk gjør. Hva gjør jeg feil?

AnonymBruker
Skrevet
8 minutter siden, 007_008_007 skrev:

Jeg pleier vanligvis å bake og lage pizzabunnen hjemme, men i dag hadde jeg ikke ork så jeg kjøpte en ferdiglagd fra Peppes. Disse får man kjøpt hos de fleste dagligvarebutikker. Problemet er at jeg ikke vet hvordan den skal heves. Noe tips?

Les på pakken!

Anonymkode: 6a1b8...502

  • Liker 1
Gjest 007_008_007
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Les på pakken!

Anonymkode: 6a1b8...502

Kan du ikke bare slutte å kommentere?

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, 007_008_007 skrev:

Godt forsøk på pedagogikk, men jeg søkte etter tips. Slike tråder florerer det av på KG.

Jada, men jeg er veldig for selvhjelp. Kan hjelpe deg litt på veien ved å liste opp 3 alternativer, så sier du hvem du syns virker mest logisk for deg:

1. Legg pizzabunnen i bagasjerommet på bilen over natten.

2. Åpne pizzabunnen, rull den ut og la den stå i formen i romtemperatur i 30-40 min før du har på fyllet.

3. La hunden leke med deigen et kvarter før utrulling. Har du ikke hund kan du leke med den selv.

 

Hva tror du her:-)?

Anonymkode: f5a71...bfd

  • Liker 4
Gjest 007_008_007
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jada, men jeg er veldig for selvhjelp. Kan hjelpe deg litt på veien ved å liste opp 3 alternativer, så sier du hvem du syns virker mest logisk for deg:

1. Legg pizzabunnen i bagasjerommet på bilen over natten.

2. Åpne pizzabunnen, rull den ut og la den stå i formen i romtemperatur i 30-40 min før du har på fyllet.

3. La hunden leke med deigen et kvarter før utrulling. Har du ikke hund kan du leke med den selv.

 

Hva tror du her:-)?

Anonymkode: f5a71...bfd

Dattera til Hagen.

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, 007_008_007 skrev:

Dattera til Hagen.

Du er på rett vei:-). Dette kommer du til å klare fint:-).

Ha en god dag og lykke til med pizzaen:-)!

Anonymkode: f5a71...bfd

Gjest Reputation
Skrevet
5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Den skal ikke heves, men kan gjerne ligge i romtemp 30 min før du har på fyll og setter den i ovnen. 

Anonymkode: 3be33...6fb

Gjør akkurat det samme

Deigen heves ikke, så pizzaen blir litt flatere enn hvis man lager den selv. Deigen er helt ok i smak 😊

AnonymBruker
Skrevet

Det er tynn pizzabunn de selger i butikker som er ferdige. Så de skal ikke heve.

Anonymkode: 02d6c...c9b

  • Liker 1
Annonse
Gjest 007_008_007
Skrevet
2 minutter siden, Reputation skrev:

Gjør akkurat det samme

Deigen heves ikke, så pizzaen blir litt flatere enn hvis man lager den selv. Deigen er helt ok i smak 😊

Det er også min erfaring og jeg trodde at jeg gjorde noe galt, men du bekrefter jo at slike bunner forblir flatere enn deig man lager selv.

Skrevet
5 minutter siden, 007_008_007 skrev:

Det er også min erfaring og jeg trodde at jeg gjorde noe galt, men du bekrefter jo at slike bunner forblir flatere enn deig man lager selv.

Nå er jeg ingen ekspert på gjærbakst, men for meg virker det logisk at noe som ble bakt, rullet sammen og lagt på kjøling for noen uker siden, hever mindre enn noe du knar sammen selv med fersk gjær og lar heve på et varmt kjøkken en time før det går i ovnen.

  • Liker 1
Gjest 007_008_007
Skrevet
1 minutt siden, applestories skrev:

Nå er jeg ingen ekspert på gjærbakst, men for meg virker det logisk at noe som ble bakt, rullet sammen og lagt på kjøling for noen uker siden, hever mindre enn noe du knar sammen selv med fersk gjær og lar heve på et varmt kjøkken en time før det går i ovnen.

Joda, men det er ikke alltid slik at man tenker over slike enkle logiske sammenhenger. Jeg har uansett fått svar på spørsmålene mine.

AnonymBruker
Skrevet

Min erfaring er at den ferdiglagede bunnen fra Peppes Pizza hever godt. Har også opplevd at den har blåst seg opp (store "bobler", flere cm høy). Det er bare å gjøre som det står på pakningen - det burde ikke være så vanskelig...

Anonymkode: 407d2...7ed

  • Liker 2
  • 3 år senere...
Skrevet
On 4/7/2018 at 1:09 PM, AnonymBruker said:

Jada, men jeg er veldig for selvhjelp. Kan hjelpe deg litt på veien ved å liste opp 3 alternativer, så sier du hvem du syns virker mest logisk for deg:

1. Legg pizzabunnen i bagasjerommet på bilen over natten.

2. Åpne pizzabunnen, rull den ut og la den stå i formen i romtemperatur i 30-40 min før du har på fyllet.

3. La hunden leke med deigen et kvarter før utrulling. Har du ikke hund kan du leke med den selv.

 

Hva tror du her:-)?

Anonymkode: f5a71...bfd

Skaff deg en psykolog. Snarest!

Anonymkode: 193a6...afa

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...