Veslejenta Skrevet 19. februar 2005 #1 Skrevet 19. februar 2005 Prøver meg igjen siden jeg fikk så god respons på sausetråden. Jeg skal i 50-årslag om et par uker, og regner med at jeg ikke kan spise noen av kakene der. Så jeg tenkte at jeg skulle ta med en kake eller lignende slik at jeg ikke blir sittendes å se på at de andre spiser. Noen som vet om oppskrifter på kaker eller vafler som ikke inneholder: Hvetemel Melk (laktoseredusert/laktosefri melk går bra, samme med surmelk,og jeg tåler meierismør) Sukker (fruktose tror jeg skal gå bra) Gjær (må bruke bakepulver istedet for)
Gjest Catwoman Skrevet 19. februar 2005 #2 Skrevet 19. februar 2005 http://www.krem.no/matallergi.htm her er ihvertfall kakeoppskrifter uten hvetemel. Er sikkert ikke ale der du kan spise, er vel noen som inneholder nøtter. Men det er sikkert du an spise :-)
Gjest piaf Skrevet 20. februar 2005 #3 Skrevet 20. februar 2005 Hvis du kan spise spelt, kan siktet spelt erstatte hvetemel i de fleste oppskrifter. Jeg har ikke noen oppskrift, men det vil sikkert fungere fint med vafler av spelt, egg, rismelk, smeltet smør og bakepulver. Problemet er sukkeret. Et alternativ er å utnytte det naturlige sukkeret i frukt. Prøv feks. å tilsette revet eple og litt kanel i vaffelrøra! Du kan også bruke surmelk i røra, selvsagt, men da vil du trenge enda mer søtt for at vaflene skal bli gode.
Gjest piaf Skrevet 20. februar 2005 #4 Skrevet 20. februar 2005 Her er en link med bl.a. mange melkefrie oppskrifter - kanskje litt inspirasjon å hente?
Veslejenta Skrevet 20. februar 2005 Forfatter #5 Skrevet 20. februar 2005 Tusen takk for forslag! Som piaf sier, det største problemet er sukkeret! Og også at jeg ikke kan spise gjærbakst. Hadde jeg kunnet spise gjær, hadde jeg bare hatt med meg noen rundstykker.
Gjest Catwoman Skrevet 20. februar 2005 #6 Skrevet 20. februar 2005 Kan du ikke lage bakepulver-rundstykker? (scones)
Gjest piaf Skrevet 20. februar 2005 #7 Skrevet 20. februar 2005 Som alternativ til rundstykker skal du nå få den ekslusive oppskriften på mine egne speltscones. 150 gram sammalt spelt (merke Helios demeter) 100 gram siktet spelt 2 ss små havregryn 2 ss solsikkefrø (kan sløyfes) bittelitt salt 2 toppede ts bakepulver 1 ss vegetabilsk olje (eller smeltet smør) 1 egg og 1 eggeplomme 2-2 1/2 dl vann Bland det tørre i en bolle. Rør inn olje, egg, og vann. La svelle i ca. 30 min (det gjør sconene litt saftigere og mindre smulete). Sett med skje på bakepapir (blir ca. 9 stk), stek ved 225 grader i ca. 17 minutter. Disse er ganske grove, du kan lage dem finere om du vil. Vannmengden må du prøve deg fram med. Blir sconene flate og flyter litt utover, har du brukt for mye vann. Blir de små, spisse vulkaner, har du brukt for mye. Smaker definitivt best nystekt, som kakeerstatning med smør og bananskiver eller epleskiver og kanel! Kan også fryses. Jeg tiner dem stykkvis ved behov og varmer dem litt i brødristeren - da blir skorpa sprø igjen.
Gjest Anonymous Skrevet 20. februar 2005 #8 Skrevet 20. februar 2005 Blir de små' date=' spisse vulkaner, har du brukt for mye. [/quote'] Rettelse: for lite, selvsagt.
glaciera Skrevet 20. februar 2005 #9 Skrevet 20. februar 2005 Kanskje du skal ta med en deilig fruktsalat til deg selv? Med de restriksjonene er det jammen ikke mye du får bakt! Uten mel og melk får jeg til en hel del forskjellig, men når det heller ikke kan være sukker må jeg kaste inn håndkleet...
Veslejenta Skrevet 21. februar 2005 Forfatter #10 Skrevet 21. februar 2005 Idag har jeg kjøpt inn til vafler. Får ikke laget det før i morgen da. Kjøpt rismelk med vanilje, speltmel og fruktose. Med litt kardemomme og bakepulver, så burde det forhåpentligvis bli gode vafler! Scones hørtes godt ut! Det tror jeg at jeg må prøve å lage til helga!
Gjest piaf Skrevet 22. februar 2005 #11 Skrevet 22. februar 2005 Idag har jeg kjøpt inn til vafler. Får ikke laget det før i morgen da. Kjøpt rismelk med vanilje, speltmel og fruktose. Med litt kardemomme og bakepulver, så burde det forhåpentligvis bli gode vafler! Rismelk med vanilje - kjempelurt! Men ikke glem egg i vaffelrøra, da!
Veslejenta Skrevet 22. februar 2005 Forfatter #12 Skrevet 22. februar 2005 Egg ja! Sant!! Hadde vært bra om jeg hadde glemt det...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå