Gå til innhold

Hvordan lage kylling i karry?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Hvis noen kan hjelpe meg, blir jeg veldig glad.

Klem

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kylling i mild karri (4-6 pers.)

1,5 kg kylling i stykker

2 løk i skiver

2 stilker selleri i skiver

2 ss karripulver

2 pressede hvitløksfedd

2 ss hvetemel

3 ¾ dl hønsebuljong

2 grønne epler, skrellet, i terninger

1¼ dl rosiner

Stek kyllingstykkene brune og ta ut. Fres løk og selleri. Tilsett karri, hvitløk og mel. Ta kjelen av platen og tilsett buljong, litt etter litt. Sett kjelen tilbake på platen og rør til sausen koker og tykner. Tilsett kylling og la surre under lokk i 20 minutter. Ha i eplebiter og rosiner og la surre i 15 minutter til.

Karrikylling (2 pers.)

2 ferske kyllingstykker

1 løk

1 ss karri

1 ts salt

½ ts pepper

saft av ½ sitron

2 dl hønsebuljong

2 ts hvetemel

1 dl crème fraîche

1 ts sukker

Grovhakk løken og fres den i smør sammen med karri. Vend kyllingstykkene i gryten og dryss på salt, pepper og sitronsaft. Hell på buljong og la småputre i ca 30 minutter. Ta opp kyllingstykkene. Rør melet ut i crème fraîche og visp det og sukker i sausen. La den koke 5-6 minutter. Ha i kyllingstykkene. Server med ris.

Chicken Curry

600 g kyllingfilet

4 nellikspiker

4 hele kardemommefrø

1 kanelstang

2 laurbærblad

1 ts hakket ingefær

1 ts hakket hvitløk

3 dl vann

1 ts gurkemeie

2 dl finhakkede tomater

2 ss yoghurt naturell

2 ss kremfløte

1 ts sitronsaft

salt

frisk koriander

(1 ss garam masala kan erstatte nellik, kanel, kardemomme og laurbærblad)

Surr finhakket løk, ingefør, hvitløk, nellik, kanel, kardemomme og laurbærblad.i 2-3 minutter. Tilsett vann, gurkemeie og chili, og stek til oljen "skiller seg". Tilsett kyllingfileten i biter og stek under omrøring i 5 minutter. Ha i finhakkede tomater, yoghurt og fløte og la trekke til sausen tykner. Rør om og smak til med sitronsaft og salt. Dryss over finhakket koriander, og server med ris og naanbrød.

Skrevet

Kjøp curry-paste (grønn, gul eller rød) på en innvandrerbutikk. Ha ca en ss i stekepanna, bland i en boks kokos-melk.

Da ha du en base... så kan du ha i hva du ønsker av kjøtt og grønnsaker.

Bare pass litt på... pastaen kan være veldig sterk, så du må muligens ha en boks til med kokos.

Lykke til!

Gjest pulverheksa i.i.
Skrevet

Jamies curry saus.

4 ss olje

4 ss malt koriander

4 ss malt paprika

1 ss malt gurkemeie

2 ss sennepsfrø

karriblader ca to never

Svisjes litt først for å få frem kryddersmaken.

2 finhakket løk

1 finhakket hvitløk

3 ”tomler” revet ingefær

2 chili hakket

6 tomater hakket

koriander stilker

½ vann

la surre i ca 20 min tilsett

1 boks kokosmelk

Kan serveres til både veggis og kjøtt. Eks. kylling eller squash.

Jeg bruker å brune kylling i store biter, f.eks en hel kylling delt i seks, og la den koke med.

Skrevet

Jeg bruker Jamies curry-basis til hvit fisk, lar den trekke noen minutter i den ferdig sausen - veldig godt det også! :P

Skrevet
Jeg bruker Jamies curry-basis til hvit fisk, lar den trekke noen minutter i den ferdig sausen - veldig godt det også! :P

Hørtes godt ut. Den sausen er bare supergod.

Skrevet

Tusen takk alle sammen. Nå gleder jeg meg til å prøve .

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...