Gjest Anonymous Skrevet 18. februar 2005 #1 Skrevet 18. februar 2005 Voss har smalahove,lofoten har bla.skrei og lever. hva er maten som er mest kjent fra ditt hjemsted?
Gjest Gjesta Skrevet 19. februar 2005 #2 Skrevet 19. februar 2005 Her er det salami med majones, men det var vel ikke her i huset du snakket om......
Gyda Skrevet 19. februar 2005 #3 Skrevet 19. februar 2005 På Nordmøre, hvor jeg kommer fra, har vil ball (kumler). Fortrinnsvis av poteter, men også med fisk. Ellers så er jo klippfisken varemerket til Kristiansund.
Gjest Anonymous Skrevet 19. februar 2005 #5 Skrevet 19. februar 2005 Blandaball er byens spesialitet,men bacalao er også vi kjent for da.
Nella Skrevet 19. februar 2005 #6 Skrevet 19. februar 2005 Kjøttmatgryte er visst en typisk vestfoldrett (aldri smakt). Ellers andre kjøttgryter som fersk suppe med melboller og oksekjøtt(+sursøt saus) og kotelett-i-kål (samme som får-i-kål, men fårekjøtt er byttet ut med nakkekoteletter).
*SOL* Skrevet 19. februar 2005 #7 Skrevet 19. februar 2005 Pinnekjøtt, sild. Komle, men den tror jeg vi har arvet av sørlendingene.
Elanor Skrevet 19. februar 2005 #8 Skrevet 19. februar 2005 Pølse i vaffel, er det nok ingen som spiser utenfor Moss! (Jeg kunne ikke dy meg...)
Gjest Seleena Skrevet 19. februar 2005 #9 Skrevet 19. februar 2005 Pinnekjøt og Sundepølse er typisk.
Gjest Gjesta Skrevet 19. februar 2005 #10 Skrevet 19. februar 2005 Hjemme går det mye i potetball eller fisk.
Veslejenta Skrevet 19. februar 2005 #11 Skrevet 19. februar 2005 Pølse i vaffel, er det nok ingen som spiser utenfor Moss! (Jeg kunne ikke dy meg...) Det var det jeg tenkte å skrive, som utflytta østfolding. Ingenting slår å stå på melløs med en pølse i vaffel!!
Gjest Catwoman Skrevet 20. februar 2005 #12 Skrevet 20. februar 2005 eneste jeg kommer på fra mitt hjemsted er mølje. Vet ikke om det er så mange derfra som spiser det lenger da, men det er en tradisjon på dagen på julaften. Flatbrød duppet i ribbekraft. Noe sånt. Jeg har aldri spist det.
Gjest Emera Skrevet 20. februar 2005 #13 Skrevet 20. februar 2005 Klubb og messmørdopp (potetball med brunostsaus) Klæppsup (melkesuppe med melboller) Trondhjæmssup (melkesuppe med rød saft og rosiner...) Kun det øverste jeg synes er godt, da...
Eliza Doalot Skrevet 21. februar 2005 #16 Skrevet 21. februar 2005 eneste jeg kommer på fra mitt hjemsted er mølje. Vet ikke om det er så mange derfra som spiser det lenger da' date=' men det er en tradisjon på dagen på julaften. Flatbrød duppet i ribbekraft. Noe sånt. Jeg har aldri spist det.[/quote'] Jo mølje må til!! Det er godt det :-)
Ingeborg Skrevet 21. februar 2005 #17 Skrevet 21. februar 2005 Sodd er nok det mest kjente fra Trøndelag, der jeg egentlig kommer fra. Her i nord er det mer snakk om mølje (fersk skrei, lever og rogn), og så møsbrømlefse.
Gjest Catwoman Skrevet 21. februar 2005 #18 Skrevet 21. februar 2005 Kan jeg spørre hvor i Buskerud du er fra? :-)
magolia Skrevet 21. februar 2005 #19 Skrevet 21. februar 2005 Ball (potetball) Mmmm.....nå ble jeg sulten
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå