Gå til innhold

Gravid - kjernetemperatur stek


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Skal snart igang med å lage middag, og det er kalvestek på menyen. I oppskriften står det at kjernetemperaturen skal være 65 grader når steken er ferdig. Jeg er gravid. Må jeg dermed øke kjernetemperaturen? 

Anonymkode: 256a5...8c6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

65 på kalv er da godt stekt. Men listeria dør jo først ved 70 grader. 

Ville normalt aldri stekt kalv til 65 grader, og i alle fall ikke høyere. 

Da dette gjaldt meg, gjorde jeg som følger. Enten stekte jeg som normalt, til rosa, så spiste jeg endestykkene for å ikke ødelegge steken for resten av selskapet, eventuelt etterstekte et-par stykker litt i panne. Ellers gir langtidssteking, i 7-8 timer, saftig stek selv ved høyere temperatur. 

Anonymkode: 4a4d4...cd6

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

65 på kalv er da godt stekt. Men listeria dør jo først ved 70 grader. 

Ville normalt aldri stekt kalv til 65 grader, og i alle fall ikke høyere. 

Da dette gjaldt meg, gjorde jeg som følger. Enten stekte jeg som normalt, til rosa, så spiste jeg endestykkene for å ikke ødelegge steken for resten av selskapet, eventuelt etterstekte et-par stykker litt i panne. Ellers gir langtidssteking, i 7-8 timer, saftig stek selv ved høyere temperatur. 

Anonymkode: 4a4d4...cd6

Helt enig i dette. Ville stekt steken som normalt for at resten kunne spise en grei steik, og så selv steke bitene jeg skulle spise i panna. 

Anonymkode: 2f392...5d9

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Takk for svar, da må hverfall min kjernetemperatur opp til over 70 ;) 

Anonymkode: 256a5...8c6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Listeria bakterien kommer vel ikke inn i kjøttet, ligger de ikke evn på overflaten av kjøttet? 

Anonymkode: 2ca5b...595

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
51 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Listeria bakterien kommer vel ikke inn i kjøttet, ligger de ikke evn på overflaten av kjøttet? 

Anonymkode: 2ca5b...595

Jeg har aldri vært så god på den delen.... Men offisielle kostholdsråd er at kjøtt skal være gjennomstekt, blant annet er en blodig biff no-go, selv om overflatene er godt stekt. Så mulig jeg blander sammen listeria og annen sykdom her? Begynner å bli noen år siden.

Anonymkode: 4a4d4...cd6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
1 hour ago, AnonymBruker said:

Jeg har aldri vært så god på den delen.... Men offisielle kostholdsråd er at kjøtt skal være gjennomstekt, blant annet er en blodig biff no-go, selv om overflatene er godt stekt. Så mulig jeg blander sammen listeria og annen sykdom her? Begynner å bli noen år siden.

Anonymkode: 4a4d4...cd6

Tror det er toxo som er grunnen  til at det skal være gjennomstekt.

Anonymkode: c9b85...f08

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Vel det er listeria i Norsk melk. Om et par år er nok disse elendige gravid reglene forandret godt på. Norge har litt for mange snåle regler for gravide som ikke gir mening. 

Det er ikke ofte man finner hverken toxoplasmose eller listeria i kjøttprodukter i Norge. I andre fersk produkter forekommer det oftere, men finnes ingen advarsler på det uansett.

Anonymkode: fc37e...048

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 hour ago, AnonymBruker said:

Vel det er listeria i Norsk melk. Om et par år er nok disse elendige gravid reglene forandret godt på. Norge har litt for mange snåle regler for gravide som ikke gir mening. 

Det er ikke ofte man finner hverken toxoplasmose eller listeria i kjøttprodukter i Norge. I andre fersk produkter forekommer det oftere, men finnes ingen advarsler på det uansett.

Anonymkode: fc37e...048

Ofte nok. Husker jeg tok sjansen da jeg gikk gravid og akkurat den dagen ble det oppdaget listeria og mye mat trukket tilbake. Det er ca 1 år siden

Anonymkode: c9b85...f08

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Tror det er toxo som er grunnen  til at det skal være gjennomstekt.

Anonymkode: c9b85...f08

Både toxo og listeria er grunnen til at kjøtt skal gjennomstekes. 

Anonymkode: a5ca3...839

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Både toxo og listeria er grunnen til at kjøtt skal gjennomstekes. 

Anonymkode: a5ca3...839

Jeg mener varme ikke tar listeria, kun toxo? For å drepe listeria må man vel fryse kjøttet først??

Anonymkode: fc37e...048

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ofte nok. Husker jeg tok sjansen da jeg gikk gravid og akkurat den dagen ble det oppdaget listeria og mye mat trukket tilbake. Det er ca 1 år siden

Anonymkode: c9b85...f08

Men det hjelper jo som sagt lite når man drikker melk. Mener det tilogmed er funnet i vanlig hvitost 🤔

Anonymkode: fc37e...048

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...