Gå til innhold

God enkel oppskrift på fisk.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg får besøk i påsken, av en mann jeg dater. Han er selvfølgelig en dyktig kokk. Så jeg må jo prøve å imponere litt. Ene dagen blir det lammestek. Men tenkte jeg skulle lage en god fiskerett en dag, gjerne hvit fisk. Og gjerne noe som kan imponere litt. Selv lager jeg nok bare fisk ganske kjedelig.

Anonymkode: c52b7...946

Videoannonse
Annonse
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg får besøk i påsken, av en mann jeg dater. Han er selvfølgelig en dyktig kokk. Så jeg må jo prøve å imponere litt. Ene dagen blir det lammestek. Men tenkte jeg skulle lage en god fiskerett en dag, gjerne hvit fisk. Og gjerne noe som kan imponere litt. Selv lager jeg nok bare fisk ganske kjedelig.

Anonymkode: c52b7...946

Har ingen oppskrifter...men anbefaler steinbit som er en nydelig fisk, og du finner mange flotte oppskrifter på nett.

Lykke til.  :)

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Om du vil være litt tradisjonell, så er en god fiskegrateng ganske godt. 

Men også trukket torsk med bacon er nydelig. Eller en skikkelig god fiskesuppe. 

Anonymkode: 9dfd6...cb1

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Kokt kveite? Med poteter, sandefjordsmør og gulrot. Kjempeenkelt og kjempegodt.

Anonymkode: 89fe6...b6d

  • Liker 2
Skrevet
9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Om du vil være litt tradisjonell, så er en god fiskegrateng ganske godt. 

Men også trukket torsk med bacon er nydelig. Eller en skikkelig god fiskesuppe. 

Anonymkode: 9dfd6...cb1

Ja. Torsk og bacon er også veldig godt.  😊

AnonymBruker
Skrevet

På Trines matblogg er det mange gode oppskrifter på fiskeretter.

Anonymkode: 2761b...4dd

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvilken dag i påsken er det?

Det har mye å si, for fersk fisk må jo tilberedes samme dag som du kjøper den, sånn i prinsippet. Hvis du kjøper fisk et sted der de har vakuumeringsmaskin ville jeg gått for kveitefilet, den holder fint i kjøleskapet noen dager, særlig når den er vakuumert. Da ville jeg ovnsbakt stykkene ved 150 grader til de akkurat flaker seg, 8-12 min avhengig av tykkelse på stykkene.

Tilbehør: Smørsaus, enten sandefjordsmør, beurre blanc eller hollandaise, gjerne en du har prøvd deg på før, med mye syre i fra hvitvin og/eller sitron. Det aller beste i tillegg er asparges, det finnes feks spansk og muligens italiensk asparges i butikkene nå så tidlig på våren (unngå importert fra Peru o.l.). En god sauvignon blanc eller riesling til, og kvelden er i boks.

Et annet alternativ er bacalao, som også passer fint i påsken. Lurt om du har en favorittoppskrift.

Anonymkode: fe1d0...a87

AnonymBruker
Skrevet

Jeg lager en juksebacalao med lettsaltet torsk. Potetskiver, løk i skiver, grillet paprika (hjemmelaget eller fra glass), hvitløk, oliven, litt salt og pepper og litt chili legges lagvis i en gryte, med god olivenolje i bunnen og på toppen. Hermetiske, hakkede tomater helles over og "ristes" litt nedover i gryta. Kokes opp på medium varme og skrus deretter ned så det bare såvidt putrer, en time eller to under lokk til poteter og løk er møre. (Rist litt på gryta i blant så det ikke setter seg i bunnen.) Deretter legges lettsaltet torsk i passe biter (uten skinn og ben) på toppen, dyttes forsiktig litt ned, og dampes/trekkes under lokk noen minutter til den så vidt flaker seg når du dytter på den, og er saftig og perfekt. 

Serveres med godt brød/loff/baguette og noe godt i glasset. :)  

Anonymkode: a38f1...df1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...