Gå til innhold

Holdbarhet grillet kylling


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

I går ettermiddag kjøpte jeg to rykende varme grillede kyllinger som jeg skulle ha i en enkel gryterett i dag til lunsj. De var så varme da jeg kom hjem at jeg lot de ligge ligg på kjøkkenbenken før jeg skulle legge de i kjøleksapet. Men så glemte jeg å legge de i kjøleskapet! Jeg la de der først nå i morges. Men nå lurer jeg på om det er trygt å bruke de i gryteretten i dag siden de ikke har vært i kjøleskapet i natt? Noen som vet?

Anonymkode: 5e6ef...18c

Skrevet

Jeg mener at det går helt fint. De skal varmes skikkelig opp i gryterett i dag, ikke sant? :jepp: 

  • Liker 3
Skrevet

Det går nok bra, forutsatt at de er helt gjennomstekte. Har opplevd å få dårlig grillede. Men det ser du jo når du skjærer de opp.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg tror også det går helt greit å bruke de. 

Anonymkode: aeaea...e21

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

I går ettermiddag kjøpte jeg to rykende varme grillede kyllinger som jeg skulle ha i en enkel gryterett i dag til lunsj. De var så varme da jeg kom hjem at jeg lot de ligge ligg på kjøkkenbenken før jeg skulle legge de i kjøleksapet. Men så glemte jeg å legge de i kjøleskapet! Jeg la de der først nå i morges. Men nå lurer jeg på om det er trygt å bruke de i gryteretten i dag siden de ikke har vært i kjøleskapet i natt? Noen som vet?

Anonymkode: 5e6ef...18c

Se, lukt og smak for å sjekke om de er i orden, før du eventuelt putter de i gryteretten.

Anonymkode: 8b7d5...d9e

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Hvilken temperatur var det på kjøkkenbenken din?

Anonymkode: 8b7d5...d9e

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, Hoppetaujenta skrev:

Jeg mener at det går helt fint. De skal varmes skikkelig opp i gryterett i dag, ikke sant? :jepp: 

Ja skal brukes i gryterett som varmes opp ordentlig ja.

Anonymkode: 5e6ef...18c

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Se, lukt og smak for å sjekke om de er i orden, før du eventuelt putter de i gryteretten.

Anonymkode: 8b7d5...d9e

Ja selvfølgelig. :)

Anonymkode: 5e6ef...18c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvilken temperatur var det på kjøkkenbenken din?

Anonymkode: 8b7d5...d9e

Nei det vet jeg ikke. "Vanlig" romtemperatur på kjøkkenet.
TS

Anonymkode: 5e6ef...18c

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nei det vet jeg ikke. "Vanlig" romtemperatur på kjøkkenet.
TS

Anonymkode: 5e6ef...18c

Man bør ha 18 grader på kjøkkenet, men de fleste har langt over det ca 22-24 grader.

Anonymkode: c6bbf...9a7

AnonymBruker
Skrevet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

I går ettermiddag kjøpte jeg to rykende varme grillede kyllinger som jeg skulle ha i en enkel gryterett i dag til lunsj. De var så varme da jeg kom hjem at jeg lot de ligge ligg på kjøkkenbenken før jeg skulle legge de i kjøleksapet. Men så glemte jeg å legge de i kjøleskapet! Jeg la de der først nå i morges. Men nå lurer jeg på om det er trygt å bruke de i gryteretten i dag siden de ikke har vært i kjøleskapet i natt? Noen som vet?

Anonymkode: 5e6ef...18c

Kylling blir fort dårlig. Har de i tillegg lagt i butikkene folieposer og eller plast, så skal du være varsom med å bruke dem. En grundig runde med magesjau begge veier kan bli resultatet. Her er mange forhold det er umulig å vurdere fordi vi ikke vet hvor varmt de har lagt etc. 

Anonymkode: ff2bf...a90

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Man bør ha 18 grader på kjøkkenet, men de fleste har langt over det ca 22-24 grader.

Anonymkode: c6bbf...9a7

Hvorfor bør man ha 18 grader på kjøkkenet? Jeg (ikke ts) har ca 12 grader på kjøkkenet :)

Anonymkode: 8b7d5...d9e

AnonymBruker
Skrevet

Det går helt fint. Er noen år siden jeg var ung og bodde hjemme, men på den tiden var det veldig vanlig å la kjøttrester, f.eks ribbe eller stek stå i langpanna i kald ovn over natta (hvis det skulle brukes neste dag også). 

Anonymkode: 67307...5d4

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Kylling blir fort dårlig. Har de i tillegg lagt i butikkene folieposer og eller plast, så skal du være varsom med å bruke dem. En grundig runde med magesjau begge veier kan bli resultatet. Her er mange forhold det er umulig å vurdere fordi vi ikke vet hvor varmt de har lagt etc. 

Anonymkode: ff2bf...a90

Ja det er det jeg er litt redd. Vet at kylling skal man være spesielt forsiktig med. Finner heller ikke noen klare svar når jeg googler, bare at man bør kjøle ned maten før man setter den i kjøleskapet, og det vet man jo. Men ikke funnet noe om sansynligheten for matforgiftning hvis den står ute natten over.
TS

Anonymkode: 5e6ef...18c

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor bør man ha 18 grader på kjøkkenet? Jeg (ikke ts) har ca 12 grader på kjøkkenet :)

Anonymkode: 8b7d5...d9e

De fleste kjøleskap skal ikke stå i rom med under 16 grader, da svinger temperaturen veldig og fryseren holder en høyere temperatur enn anbefalt.

Anonymkode: c6bbf...9a7

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Det går helt fint. Er noen år siden jeg var ung og bodde hjemme, men på den tiden var det veldig vanlig å la kjøttrester, f.eks ribbe eller stek stå i langpanna i kald ovn over natta (hvis det skulle brukes neste dag også). 

Anonymkode: 67307...5d4

Ja men mener å huske kylling skal man være spesielt forsiktig med. 

Hadde jeg bare skulle laget til meg selv hadde jeg gjort det uten store problemer. Men det kommer folk til lunsj, og de vil jeg jo gjerne ikke la bli syke.
TS

Anonymkode: 5e6ef...18c

AnonymBruker
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

De fleste kjøleskap skal ikke stå i rom med under 16 grader, da svinger temperaturen veldig og fryseren holder en høyere temperatur enn anbefalt.

Anonymkode: c6bbf...9a7

Litt OT men er ikke det veldig utrivelig å ha et kaldt kjøkken. 

Selv har jeg åpen kjøkkenløsning og det er vel mer 19 - 20 grader enn 15 - 16. 

Anonymkode: 5e6ef...18c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Ja men mener å huske kylling skal man være spesielt forsiktig med. 

Hadde jeg bare skulle laget til meg selv hadde jeg gjort det uten store problemer. Men det kommer folk til lunsj, og de vil jeg jo gjerne ikke la bli syke.
TS

Anonymkode: 5e6ef...18c

Kjøp ny kylling/ bruk noe annet kjøtt i gryta, ettersom det kommer gjester.

Anonymkode: 8b7d5...d9e

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Litt OT men er ikke det veldig utrivelig å ha et kaldt kjøkken. 

Selv har jeg åpen kjøkkenløsning og det er vel mer 19 - 20 grader enn 15 - 16. 

Anonymkode: 5e6ef...18c

Du så at jeg skrev at anbefalt temperatur på kjøkken er 18 grader? Og at kjøleskap ikke fungerer riktig i temperaturer under 16? Så hvorfor forstår du dette som at jeg har sagt 15 grader på kjøkken?

Anonymkode: c6bbf...9a7

AnonymBruker
Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du så at jeg skrev at anbefalt temperatur på kjøkken er 18 grader? Og at kjøleskap ikke fungerer riktig i temperaturer under 16? Så hvorfor forstår du dette som at jeg har sagt 15 grader på kjøkken?

Anonymkode: c6bbf...9a7

Nei, jeg beklager så veldig mye. Jeg så 16 grader i en post om emnet. Jeg legger meg paddeflat for å ha misforstått! Og ingen grunn til å ta så voldsomt på vei for dette. I hvert fall fremstår det som du gjør det siden svaret ditt kan tolkes som relativt spydig :P. Beklager! :)

TS

Anonymkode: 5e6ef...18c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...