Gå til innhold

Kan jeg bytte ut smeltet smør med olivenolje i bakeoppskrifter?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Nå er det sikkert mange som facepalmer seg selv, men jeg har virkelig null peiling på baking! :fnise:

Lurer bare på om man kan bytte ut smør med olivenolje når man skal bake, eksempelvis muffins? Evt. annen olje? Tenker å bake denne muffinsoppskriften, som tydeligvis skal være verdens enkleste: 

50 g smør
50 g sukker
50 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 egg

 

Så står det videre at jeg skal smelte smør og la det avkjøle seg. Kan jeg da bare bruke olivenolje? Og skal jeg bruke samme mengde som vanlig smør (50 g)? :)

Anonymkode: 6d273...e36

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Ikke olivenolje, det er for mye smak ig lukt, ta en nøytral som solsikkeolje feks, det går helt fint :)

Anonymkode: 49bf7...063

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Ikke 50gram olje nei, ta en dash og prøv deg litt frem litt og litt

Anonymkode: 49bf7...063

AnonymBruker
Skrevet

Olivenolje vil gi en smak som ikke er god i bakverk. Bruk solsikke- eller rapsolje.

Anonymkode: 8f3a3...c50

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar dere! Da prøver jeg med rapsolje :laugh:

 

TS

Anonymkode: 6d273...e36

Skrevet

Smør gir bedre smak enn olje eller margarin.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Bakverket blir også litt fastere av smør enn olje. I formkaker og mormonsen må man derfor ha smør, det kan ikke byttes ut med olje.

Anonymkode: f1e8d...3d3

AnonymBruker
Skrevet

Jeg hadde vært forsiktig med rapsolje også. Selv om rapsolje ofte kalles nøytral har enkelte rapsoljer en langt fra nøytral smak.

Anonymkode: d2c30...640

  • Liker 1
Skrevet

NEI! Jeg lagde cookies med olivenolje en gang og lærte på den harde måten :P Olivenolje kan IKKE erstatte smør/nøytral olje i bakeoppskrifter. Det smaker høgg.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
54 minutter siden, altflyter skrev:

NEI! Jeg lagde cookies med olivenolje en gang og lærte på den harde måten :P Olivenolje kan IKKE erstatte smør/nøytral olje i bakeoppskrifter. Det smaker høgg.

Jeg mener å huske at jeg gjorde den tabben en gang jeg også. Ikke i cookies, men noe enkelt jeg heldigvis bare skulle ha selv. Vafler eller lapper kanskje? Det er noe helt grunnleggende feil *) med smaken av olivenolje i søtt bakverk. :fnise:  

*) Jeg tar forbehold for italienske kaker med olivenolje. Mye mulig de er gode, altså. Men olivenolje i kaker som ikke er beregnet på det er ikke en god ide. 

Anonymkode: d2c30...640

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Jeg mener å huske at jeg gjorde den tabben en gang jeg også. Ikke i cookies, men noe enkelt jeg heldigvis bare skulle ha selv. Vafler eller lapper kanskje? Det er noe helt grunnleggende feil *) med smaken av olivenolje i søtt bakverk. :fnise:  

*) Jeg tar forbehold for italienske kaker med olivenolje. Mye mulig de er gode, altså. Men olivenolje i kaker som ikke er beregnet på det er ikke en god ide. 

Anonymkode: d2c30...640

Jaja. Vi gjør i hvert fall aldri den feilen igjen :P Jeg var SÅ skuffa :P Måtte slenge sammen en ny deig med en gang, fordi jeg hadde så lyst på. På butikken for å kjøpe mer sjokolade måtte jeg og :( Men det ble gode Cookies til slutt da. Og de skulle heldigvis ikke spises av noen andre enn meg og min daværende kjæreste, så det var ikke verdens undergang. Hadde vært verre om jeg skulle lage dem til noe spesielt og ikke smakte på dem før jeg gav dem bort :ler: 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...