Gjest manic Skrevet 16. februar 2005 #1 Skrevet 16. februar 2005 Den greske eller tyrkiske youghurten som en får kjøpt i diverse "innvandrersjapper"(noen som har et bedre ord?) kommer som regel i ganske store spann. Men det er begrenset hvor ofte jeg lager tzatziki, så den ender ofte opp i søpla etter utløpt dato :-? Noen ideer eller oppskrifter på hva man kan bruke youghurten til? Indiske marinader? Smoothies? :-)
Gjest gjest1 Skrevet 16. februar 2005 #2 Skrevet 16. februar 2005 Mye bakverk som har yoghurt. Brød feks. Ser det er en oppskrift for rundstykker med yoghurt nedenfor.
Gjest manic Skrevet 16. februar 2005 #3 Skrevet 16. februar 2005 Jau, kan seff erstatte youhurt naturell med gresk youghurt. Jeg er kort noen ganger ...ikke at jeg bruker vanlig naturell youghurt så ofte.. Men fra nå av får jeg vel ta av litt på youghurt-fronten!
Gjest Anonymous Skrevet 16. februar 2005 #4 Skrevet 16. februar 2005 Jeg pleier å kjøpe slik tyrkisk yoghurt i severige...syns den er super! Bruker den noen ganger til dessert, med hakkede nøtter og litt deilig honning på..friskt og godt! Ellers lager jeg denne salaten: Stekt kylling ananas hakkede hasselnøtter/valnøtter isbergsalat Lager så dressing av yoghurten. Har i karri (enten paste eller krydder), litt ananasjuice, en teskje sennep, litt finhakket chili og salt og pepper. Deilig og ganske sunt!
-Fisken- Skrevet 16. februar 2005 #5 Skrevet 16. februar 2005 Det går fint an å bruke yoghurt naturell. LA yoghurten renne fra seg i et kaffefilter eller et klede. Voila!
Elze Skrevet 17. februar 2005 #6 Skrevet 17. februar 2005 Dip, dressing, smoothies, bakverk, i indisk mat, spises som den er med honning og valnøtter, spises som den er med friske bær - kan brukes til alt mulig.
lidia Skrevet 17. februar 2005 #7 Skrevet 17. februar 2005 Nå blei jeg litt nysgjerrig. Hva slags yoghurt er dette? Vi lager ofte tzatsiki med yoghurt naturell, men kunne godt tenkt meg å prøve denne greske. Hva heter den?
Calla Skrevet 17. februar 2005 #8 Skrevet 17. februar 2005 Nå blei jeg litt nysgjerrig. Hva slags yoghurt er dette? Vi lager ofte tzatsiki med yoghurt naturell, men kunne godt tenkt meg å prøve denne greske. Hva heter den? Jeg kjøper den på svinesund..der heter den bare "tyrkisk yoghurt" fra wermlands meieri. Koster bare 18kr for en liter, og den er dødsgod! Det som er kjekt med denne er at den er så tykk at du ikke trenger å sile ut væske av den når du lager tzatsiki! Holder å få ut væsken av agurken... Som jeg forsto av andre her, får man også kjøpt slik yoghurt i innvandrerbutikker...?
Elze Skrevet 17. februar 2005 #9 Skrevet 17. februar 2005 Jeg kjøper den i en tyrkisk butikk, de har yoghurt i enliters spann. Det finnes nok flere forskjellige merker i ulike butikker, det står yogurt og et eller annet mer på tyrkisk på etiketten.
-Fisken- Skrevet 17. februar 2005 #10 Skrevet 17. februar 2005 Gresk yoghurt har de i alle innvandrerforetninger.
ashera Skrevet 18. februar 2005 #11 Skrevet 18. februar 2005 Spis den som frokost, dessert eller mellommåltid med 1 -2 ts flytende honning og noen ristede hasselnøtter ringlet over. Kjempegodt... 1 ts honning er svært mye mindre sukker enn det som er i en vanlig fruktyoughurt, og det gjør utrolig mye ut av seg. Vær bare obs på at den tyrkiske youghurten er fetere enn den greske typen (Dagros).
Gjest gjest1 Skrevet 20. februar 2005 #12 Skrevet 20. februar 2005 vist den greske du får kjøpt i norge er like god som den du får kjøpt i Hellas, må du teste ut en gresk frokost. Yoghurt med honning på. (tynntflytende honning) namnam
Gjest Lompa Skrevet 20. februar 2005 #13 Skrevet 20. februar 2005 Spis den som frokost' date=' dessert eller mellommåltid med 1 -2 ts flytende honning og noen ristede hasselnøtter ringlet over. Kjempegodt... 1 ts honning er svært mye mindre sukker enn det som er i en vanlig fruktyoughurt, og det gjør utrolig mye ut av seg. Vær bare obs på at den tyrkiske youghurten er fetere enn den greske typen (Dagros).[/quote'] Eller med frisk frukt.nammmm....
Gjest Anonymous Skrevet 21. februar 2005 #14 Skrevet 21. februar 2005 Vær bare obs på at den tyrkiske youghurten er fetere enn den greske typen (Dagros). og den greske (ihvertfall den man får i hellas ) inneholder 10% fett...!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå