Gjest Anonymous Skrevet 16. februar 2005 #1 Skrevet 16. februar 2005 Lurer på hvorfor rundstykkene mine smuldrer? Baker grove rundstykker med hvetemel, sammalt grovt hvetemel, havregryn, rugmel, melk, smør, gjær, sirup og salt. Pensler med egg. Fryser de ned og tar opp ved behov. Skjønner ikke hvorfor de smuldrer? Er de for varme når jeg fryser de ned, eller er det noe galt med oppskriften?
Arkana Skrevet 16. februar 2005 #2 Skrevet 16. februar 2005 Grov gjærbakst smuldrer mer enn fin fordi de grove melsortene ikke inneholder så mye gluten og absorberer ikke væsken så godt. Min erfaring er at omtrent 50% hvetemel og resten grovt mel gir best resultat. Kna godt, det kan også forhindre smuldrete resultat fordi glutenet da sveller og suger til seg væsken bedre.
Gjest Anonymous Skrevet 17. februar 2005 #3 Skrevet 17. februar 2005 Takk for svar. Jeg bruker 50-50 md hvetemel og grovt mel, men er vel ikke flink nok til å kna lenge... Får prøve neste gang.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå