Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha en liten intim bursdagsfest til helgen. Tenkte å lage diverse småretter og snacks. Kommer til å dekke på langbordet, og vil gjerne at vi kan sitte lenge å småspise.

Skal ihvertfall ha med litt småting som oliven&feta, pfefferoni osv.. salat ved siden av. Kanskje noe marinrt kjøtt av noe slag eller noe annet spennende.

Noen som har noen tips?

Har alltid hatt lyst til å lage noe med artisjokker...noen som har noen kreative oppskrifter?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Mariner bokseartisjokker med olivener og soltørkede tomater i en urtevinaigrette. Lages til i god tid, så smakene får blande seg.

Lag ruller av vestlandslefse eller tortillas med philadelpia, masse frisk dill og god røkelaks. Snittes i ca. 4 cm lengder og stilles på høykant med en dillkvast.

Skrevet

*Små kjøttboller i krydret tomatsaus

*Oliven med hakket hvitløk og chili

*Oster (Parmesan, chevre, feta, mozarella, gruyere mm)

*Skinke (Serrano, parma, spekeskinke, gjerne med honningmelon)

*Chorizo (gjerne servert med eggerøre)

*Bruschetta med tomat/basilikum

*Tynne skiver av kald okse- eller lammestek, på en seng av ruccola-salat

*Pesto, koriandermajones, aïoli, guacamole, salsa o.l.

*Ferdig grillet kylling

*Artisjokker

*Asparges

*Små skåler med nøtter (ferske, ristede, salte)

*En enkel salat, f.eks. Tomatsalat med løk

*Soltørkede tomater

*Fylte champignoner/tomater

*Grønnsaker/potetgull m/dip

*Pai

*Minipizzaer

*Chili/hvitløksreker

*Krabbekaker

Artisjokkdip (8 pers.)

800 g hermetiske artisjokkhjerter

1 kopp majones

¾ kopp revet parmesan

2 ts løkflak

2 ss revet parmesan, til gratinering

paprikapulver

Klem vannet ut av artisjokkjertene og hakk dem. Bland inn majones, parmesan og løkflak. Fordel i en flat ildfast form. Dryss på parmesan og litt paprikapulver og gratiner ved 180 grader i 15 minutter. Server med nystekte baguetter.

Gjest Anonymous
Skrevet

Et alternativ til soltørkede tomater: Halverte klasetomater legges i ildfast form med snittflaten opp. Ha over olivenolje, salt&pepper, oregano og et melisdryss (bruk en liten sikt! :wink: ). Stekes ved 125 gr i tre timer og serveres lune med feta til. Kan også lages i forveien og varmes opp igjen.

Ellers er grillet paprika min favoritt: Rød og gul paprika grilles i ovnen til de er helt svarte. Fjern skinnet og legg i marinade av extra virgin olivenolje og hvitløk, evnt. også sitron og middelhavsansjos. Kan lages dagen i forveien.

Skrevet

Godt brød.

Aioli (helst hjemmelaget)

En salsa som du enkelt lager av tomater som su skolder , fjerner skinnet på og hakker. Blandes med litt god olivenolje, masse hvitløk og litt krydder. La den stå i noen timer.

Se om du får tak i calamares (ringer av blekksprut) som stekes i stekeovn eller friteres. Serveres med sitron.

Kjøttboller med masse hvitløk.

Skrevet

Som tilbehør til tapasen kan du riste loff. Så kan gjestene stryke/smøre på hvitløk(fersk)og tomat. derretter helle olje over, evt. salt og pepper. Nammis!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...