Calla Skrevet 16. februar 2005 #1 Skrevet 16. februar 2005 Skal ha en liten intim bursdagsfest til helgen. Tenkte å lage diverse småretter og snacks. Kommer til å dekke på langbordet, og vil gjerne at vi kan sitte lenge å småspise. Skal ihvertfall ha med litt småting som oliven&feta, pfefferoni osv.. salat ved siden av. Kanskje noe marinrt kjøtt av noe slag eller noe annet spennende. Noen som har noen tips? Har alltid hatt lyst til å lage noe med artisjokker...noen som har noen kreative oppskrifter?
ashera Skrevet 16. februar 2005 #2 Skrevet 16. februar 2005 Mariner bokseartisjokker med olivener og soltørkede tomater i en urtevinaigrette. Lages til i god tid, så smakene får blande seg. Lag ruller av vestlandslefse eller tortillas med philadelpia, masse frisk dill og god røkelaks. Snittes i ca. 4 cm lengder og stilles på høykant med en dillkvast.
Arkana Skrevet 16. februar 2005 #3 Skrevet 16. februar 2005 *Små kjøttboller i krydret tomatsaus *Oliven med hakket hvitløk og chili *Oster (Parmesan, chevre, feta, mozarella, gruyere mm) *Skinke (Serrano, parma, spekeskinke, gjerne med honningmelon) *Chorizo (gjerne servert med eggerøre) *Bruschetta med tomat/basilikum *Tynne skiver av kald okse- eller lammestek, på en seng av ruccola-salat *Pesto, koriandermajones, aïoli, guacamole, salsa o.l. *Ferdig grillet kylling *Artisjokker *Asparges *Små skåler med nøtter (ferske, ristede, salte) *En enkel salat, f.eks. Tomatsalat med løk *Soltørkede tomater *Fylte champignoner/tomater *Grønnsaker/potetgull m/dip *Pai *Minipizzaer *Chili/hvitløksreker *Krabbekaker Artisjokkdip (8 pers.) 800 g hermetiske artisjokkhjerter 1 kopp majones ¾ kopp revet parmesan 2 ts løkflak 2 ss revet parmesan, til gratinering paprikapulver Klem vannet ut av artisjokkjertene og hakk dem. Bland inn majones, parmesan og løkflak. Fordel i en flat ildfast form. Dryss på parmesan og litt paprikapulver og gratiner ved 180 grader i 15 minutter. Server med nystekte baguetter.
Gjest Anonymous Skrevet 16. februar 2005 #4 Skrevet 16. februar 2005 Et alternativ til soltørkede tomater: Halverte klasetomater legges i ildfast form med snittflaten opp. Ha over olivenolje, salt&pepper, oregano og et melisdryss (bruk en liten sikt! ). Stekes ved 125 gr i tre timer og serveres lune med feta til. Kan også lages i forveien og varmes opp igjen. Ellers er grillet paprika min favoritt: Rød og gul paprika grilles i ovnen til de er helt svarte. Fjern skinnet og legg i marinade av extra virgin olivenolje og hvitløk, evnt. også sitron og middelhavsansjos. Kan lages dagen i forveien.
Gjest Lea Skrevet 16. februar 2005 #5 Skrevet 16. februar 2005 Godt brød. Aioli (helst hjemmelaget) En salsa som du enkelt lager av tomater som su skolder , fjerner skinnet på og hakker. Blandes med litt god olivenolje, masse hvitløk og litt krydder. La den stå i noen timer. Se om du får tak i calamares (ringer av blekksprut) som stekes i stekeovn eller friteres. Serveres med sitron. Kjøttboller med masse hvitløk.
Gjest miau Skrevet 20. februar 2005 #6 Skrevet 20. februar 2005 Som tilbehør til tapasen kan du riste loff. Så kan gjestene stryke/smøre på hvitløk(fersk)og tomat. derretter helle olje over, evt. salt og pepper. Nammis!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå