Gå til innhold

Italiensk dessert med sjokolade


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha en "italiensk aften" hjemme hos meg og trenger derfor oppskrift på en italiensk dessert med sjokolade i en eller annen form. Hedersgjesten er nemlig sjokoman :wink:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Var akkurat på biblioteket å lånte et par bøker om italiensk mat... :)

Sjokoladesorbet

-en utrolig fyldig sorbet for alle sjokoladeelskere-

ca 9 dl

6 dl vann

150 g mørkt brunt sukker

200 g farin

65 g usøtet kakaopulver

25 g kokesjokolade finhakket

2 1/2 ts veniljeessens

1 ts espresso kaffepulver

1. Ha vann, begge sorter sukker og kakaopulveret i en kjele og bland det godt. Kok det langsomt opp og la det småkoke i 4-5 minutter til sukkeret har løst seg opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 3 minutter til.

2. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokolade, vanilje og espressopulver til alt er helt oppløst. Hell det over i en bolle og la det avkjøles over is, eller la blandingen avkjøles før du setter den i kjøleskapet. Frys blandingen i en iskremmaskin etter produsentens anvisninger.

Serveres med det samme eller fylles i en avkjølt bolle, dekkes til og oppbevares i fryseren i opptil en mnd. TAr du sorbeten rett fra fryseren bør den stå å mykne litt i kjøleskapet i minst 20 minutter.

Uten iskremmaskin: Hell i en grunn boks og frys til det begynner å danne iskrystaller rundt boksens kanter. Ta boksen ut og rør med en gaffel eller stavmikser. Sett boksen tilbake og gjenta til når isen har begynt å fryse igjen8minst hver halvtime).

Skrevet

Fant en til... Ikke prøvd noen av disse, men skal testes ut...

Sjokolade og hasselnøttparfait

-dette er en semifreddo som er populær over hele Italia, en iskrem med eggehvite som du ikke trenger å røre i mens den fryser. Den kan lages i form og hvelves, eller serveres som kuler-

-6 personer-

125 g forvellede hasselnøtter

125 g kokesjokolade, brukket i biter

6 dl kremfløte

2 egg, skilt i plomme og hvite

175 g melis

kakekjeks å servere til

høvlet sjokoladespon til pynt.

1. Bre hasselnøttene utover et stekebrett og rist dem i forvarmet ovn i 5-10 min ved 160 grader til de er gyldne. La dem bli helt kalde før du finmaler dem.

2. Legg sjokoladen i en rustfri bolle over en kjele med varmt vann og la den smelte. Stivvisp kremfløten til den er helt fast og vend inn nøttene. Visp eggeplommene i en stor bolle med 2 ss sukker til en lys og luftig eggedosis. Visp eggehvitene i en annen bolletil hviten danner myke topper, tilsett så resten av sukkeret skjevis og visp godt mellom hver skje til marengsblandingen er god og tykk.

3. Rør sjokoladen inn i eggedosisen. Vend inn kremen og til slutt marengsblandingen. Hell det over i en iskrem- eller fryseform og frys blandingen i 12 timer til den er helt stiv.

4. Ta semifreddoen opp av fryseren og sett den i kjøleskapet i 10 minutter, slik at den kan mykne litt før servering. Pynt med siktet kakaopulver og høvlede sjokoladeruller. Serveres med kakekjeks.

Skrevet

Cappuccino Gelato -Cappuccino iskrem

3,75 dl melk

1,25 dl fløte

60 g sukker

4 store eggeplommer

2 ts vaniljeekstrakt

2 ss espresso kaffepulver løst opp i 1 ss melk

30 g sjokoladebiter

Varm opp melk, fløte og sukker i en kjele. Varm til nesten kokepunktet og ta av varmen. Visp eggeplommene i en bolle, rør inn litt av den varme melken og hell så alt i kjelen under visping. Visp på svak varme til blandingen tykner, skal ikke koke.

Sil blandingen og rør inn vanilje og kaffe. Avkjøl, dekk til og la stå i kjøleskap minst 2 timer. Rør inn sjokolade og frys til iskrem.

Hasselnøttpuddinger med sjokoladekremsaus (8 pers.)

2 ss smeltet smør

55 g malte hasselnøtter

125 g smør

125 g sukker

3 vispede egg

250 g hvetemel

2 ts bakepulver

60 g rosiner

80 ml brandy

80 ml skummet kulturmelk

2,5 dl fløte

30 g smør

200 g mørk sjokolade

hvit sjokolade til pynt

Pensle åtte suffléformer (1,25 dl) med smeltet smør og dryss hasselnøttene i. Visp smør og sukker luftig. Visp inn eggene. Vend inn mel, bakepulver, rosiner, brandy og melk. Fordel i formene, dekk med smurt folie og fest med tråd rundt. Legg i en langpanne som fylles med nok vann til at det dekker ¾ av formene. Stek ved 180 grader i 25 minutter. Fyll evt på med mer vann etterhvert.

Bland fløte, smør og sjokolade i en kjele og rør til alt er smeltet.

Fordel sjokoladesausen over halvparten av serveringstallerkenene. Legg en varm pudding i midten og pynt med krøller av hvit sjokolade.

Tiramisu

3 eggeplommer

75 g sukker

en dæsj kahlua eller kaffelikør

500 ga mascarpone ost

2 dl kald sterk kaffe/espresso

14 fingerkjeks

25 g revet sjokolade

kakaopulver

Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i mascarpone og visp til røren blir glatt og lys. Tilsett 1 ss av likøren og visp godt. Bland resten av likøren med kaffen. Dypp fingerkjeksene i kaffeblandingen og legg halvparten i bunnen av en form. Bre over halvparten av mascarponeblandingen, dryss over litt revet sjokolade. Legg resten av kjeksene oppå, bre over resten av røren og dryss over resten av sjokoladen. Dekk til og sett i kjøleskap i 2 timer. Dryss over kakaopulver før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...