male32 Skrevet 13. mars 2018 #1 Skrevet 13. mars 2018 Hei Er det noen her som er flinke å bake boller? Av en eller annen grunn blir bollene mine veldig smakløse og kjedelige. Jeg har prøvd å bytte mellom både margarin og smør, men merker ingen forskjell. Å bruke margarin blir vel som å banne i kirken, men som sagt ble det ikke noe bedre med smør. Kan det være eltingen? Jeg lager deigen i brødbakemaskin bruker programmet "deig". Da har jeg alle ingredisenser oppi, så blander maskin, elter og hever. Deretter triller jeg ut til boller, og etterhever. De hever godt og blir store. Stekes midt i ovn ca 10 min, eller til de får litt farge på 230 grader Her er oppskriften min: 3,5 dl melk 70 g smør 1 egg 600 g hvetemel 50 g sukker 1 ts bakepulver 3 ts kardemomme 1 ts salt 1 ps tørrgjær Rosiner Pensler de også med egg før steking.
Million Skrevet 13. mars 2018 #2 Skrevet 13. mars 2018 Ha oppi en liten dæsj med vaniljesukker i deigen. Det gir en liten piff, en smak av "noe". Ikke for mye, da blir det for søtt, men bare akkurat nok til at det kjennes. Husker dessverre ikke mengden, om det var en halv teskje eller en hel teskje. Du kan jo prøve med en halv teskje i første omgang?
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2018 #3 Skrevet 13. mars 2018 Jeg tar bestandig mer smør og mer sukker enn det som står i oppskrifta, heh Anonymkode: 34e00...7f6 1
AnonymBruker Skrevet 13. mars 2018 #4 Skrevet 13. mars 2018 4 minutter siden, Million skrev: Ha oppi en liten dæsj med vaniljesukker i deigen. Det gir en liten piff, en smak av "noe". Ikke for mye, da blir det for søtt, men bare akkurat nok til at det kjennes. Husker dessverre ikke mengden, om det var en halv teskje eller en hel teskje. Du kan jo prøve med en halv teskje i første omgang? Jeg støtter denne. I tillegg pleier jeg å bruke bittelitt kanel i deigen. Også synes jeg det ser ut til å være relativt lite smør i oppskrifta di? Anonymkode: 59828...bd8
male32 Skrevet 13. mars 2018 Forfatter #5 Skrevet 13. mars 2018 Jeg ser at jeg glemte å skrive vanljesukker. Bruker 1-2 ts vaniljesukker. Hvor mye sukker og smør bør jeg ha da?
applestories Skrevet 16. mars 2018 #6 Skrevet 16. mars 2018 Hvorfor både bakepulver og gjær? Det har jeg faktisk aldri hørt om før.
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2018 #7 Skrevet 16. mars 2018 Prøv denne oppskriften. Jeg synes det er helt klart den beste neg har testet til nå 👍 Så kan du sammenligne resultatet med hvordan dine boller blir. https://trinesmatblogg.no/recipe/sot-gjaerbakst-grunnoppskrift-og-favoritter/ Anonymkode: 12bd3...57a 1
AnonymBruker Skrevet 16. mars 2018 #8 Skrevet 16. mars 2018 Prøv med økologisk mel, det har mere smak. Og prøv spelt istedenfor hvete. Anonymkode: 8c424...fd1
AnonymBruker Skrevet 17. mars 2018 #9 Skrevet 17. mars 2018 Jeg bruker meierismør, kardemomme, vaniljesukker og revet sitronskall. Anonymkode: 6a8b5...e18
AnonymBruker Skrevet 17. mars 2018 #10 Skrevet 17. mars 2018 Ville tatt i mere sukker og smør. 1dl sukker og 100g smør. Ville brukt meierismør og ikke Melange. Anonymkode: df741...d04
Belima Skrevet 17. mars 2018 #11 Skrevet 17. mars 2018 Denne oppskriften har jeg fått mye god tilbakemelding på: Boller/kanelsnurrer mm 500 gr hvetemel 1 ts kardemomme 1pose tørrgjær eller 1 pk gjær 125 gr sukker 100 gr smeltet meierismør 1 egg - romtemperert 2,5 -3 dl lunken melk. Blir deigen for tørr ta i mer melk, motsatt ta litt mer mel. Smelt meierismøret, ha i melken. Pass på at væsken er ca 37 gr ved bruk av fersk gjær, 39-40 gr ved bruk av tørrgjær. Pisk så inn egget i smør/melk blandingen. Ha alt det tørre i en bakebolle, la det gå noen runder i maskinen før du blander inn væskeblandingen. Kjør maskinen ca 10 min på lav hastighet. Sett til heving til dobbel størrelse. Bak ut og pensle med sammenpisket egg. Stek 225 gr midt i ovnen. Bruker ikke varmluft til gjærbakst. Stek 10-15 min eller til bollene er gyldne.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå