Gå til innhold

Must have av krydder


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilke krydder mener dere er et must have i kjøkkenskapet?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

For min egen del er det absloutt løksalt, persillade og provencekrydder-ved siden av Seltin (har et ENORMT forbruk av salt :oops: - men det regnes kanskje ikke som et krydder?)

Skrevet

Jeg har alltid et utvalg av tørkede urter, basilikum, estragon, oregano og rosmarin, pepper, chili og salt.

Prøver å unngå krydderblandinger som inneholder mye salt og smaksforsterker.

Skrevet

Alle krydrene mine er must haves, rett og slett fordi jeg lager mye mat, og mye forskjellig mat. Ta en titt på denne tråden, så ser da hva jeg og andre har av krydder.

Skrevet

PEPPER, er det viktigste for meg.

Ellers har jeg, stjerneanis, kardemomme(grønn og brun), laubærblad, oregano, spisskummen, nellik, ingefær, kanel, tørket peppermynte og vanlig grønnmynte, estragon, timian, basilikum, korianderfrø, fenikkelfrø, bukkhornkløverfrø, sennepsfrø. Dette er det jeg kommer på i farten, i tillegghar jeg en del tørket traktkantarell, som er en kryddersopp.

Vi bruker i tillegg mye fersk chili, hvitløk og ingefær.

Vi bruker veldig lite salt, bare litt til å smake maten til med, i lag med sukker og surt (sitronsaft eller kryddereddik ol.).

Skrevet

Hot Beauty, grillkrydder, oregano, salt, pepper og sitronpepper er vel det viktigste her.

Skrevet

Har blitt helt avhengig av Magi, en tysk flytende krydderolje og smaksforsterker. Laget av en plante med samme navn tror jeg. Ypperlig i sauser og dressinger.

Skal mase litt på Lidl, så kanskje jeg slipper å dra til tyskland for å kjøpe den... :ler:

Skrevet

Hmm.. *kikke i skapet*

Salt, selvfølgelig.

Sort pepper

Hvit pepper

Sitronpepper

Peppermix

Krydderblanding

Karri

Kanel

Hot Beauty Spice

Chili

Basilikum

Kyllingkrydder

...er de viktigste for meg i hvert fall:-)

Skrevet

En digresjon: salt er ikke ett krydder, men en smaksforsterker.

Skrevet

Har ca 50 forskjellige krydder stående og ca alle er like viktige. De brukes jo til forskjellige annledninger. Tror det eneste jeg ikke bruker ofte er Estragon.

Må ha saltm pepper og fersk hvitløk. Alltid!

Skrevet

kanel

kardemomme

muskat

nellik

hel svart pepper

gressløk (frossen)

hvitløk (fersk)

timian

rosmarin

salvie

estragon

oregano

persille

chili

div. karriblandinger

garam masala

tandoori masala

safran

vaniljestang

Gjest Anonymous
Skrevet

En ting som jeg glemte i den forrige tråden:

Pomerans. Ikke er det et krydder (men jeg bruker det i pulverform) og ikke bruker jeg det ofte (til pepperkaper), men nå er det iallefall nevnt.

Skrevet

DEt aller viktigste er sitronpepper.

Ellers så står de fleste navnte krydderne i skapet her hjemme og.

Skrevet

Enig med Aniola, Sitronpepper er det aller viktigste.

Videre må jeg ha anis i hus, estragon, hvitløkspulver, paprikakrydder, basilikum og kjærlighetsurt.

Bruker helst fersk kinesisk hvitløk.......

Skrevet

Bruker helst fersk kinesisk hvitløk.......

:Nikke:

Skrevet

Pr. idag: Urter: Rosmarin, salvie, oregano, timian, laurbærblader, limeblader, basilikum (selv om fersk er best). Så må jeg ha ulike typer pepper - svart, grønn, hvit, rosé, div. chilityper og paprikapulver. Av krydder har jeg anisfrø, allehånde, kardemomme, nellik, kanel, cummin samt noen ulike blandinger fra Østen (uten helvetespulveret MSG). Har vanlig strøsalt, havsalt til kvernen samt fingersalt. På kjøkkenbenken har jeg fiskesaus, trøffelolje, vanlig olivenolje samt andre oljer, peppersaus, soyasaus, balsamico, fiskefond, kalvefond og kyllingfond.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...