Daisy Skrevet 16. februar 2005 #1 Skrevet 16. februar 2005 Har i et ubesindig øyeblikk lovet å bake kake til årsmøtet, men orker ikke flere av typen sjokolade/kanel. Har noen en god oppskrift på en frisk, saftig kake for langpanne - som må kunne spises i hånden??
Gjest Lea Skrevet 16. februar 2005 #2 Skrevet 16. februar 2005 Har ingen oppskrift her og nå, men eplekake er enkelt og greit i langpanne.
Cobra Skrevet 16. februar 2005 #3 Skrevet 16. februar 2005 Her har du oppskriften på en frisk og god langpannekake. :-) JUICEKAKE 4 egg 6 dl sukker 300 g smeltet smør 7 dl hvetemel 5 ts bakepulver 8 ts vaniljesukker 3 dl appelsinjuice *Visp egg og sukker til eggedosis. *Bland det andre i eggedosisen. *Has i langpanne *Stekes ved 175 grader i ca 1/2 time GLASUR 400 g melis 4 ss smeltet smør 8 ss appelsinjuice 2-3 ss vaniljesukker *Blandes sammen og smøres på kaken.
Arkana Skrevet 16. februar 2005 #4 Skrevet 16. februar 2005 Banankake 4 egg 4 kopper sukker 4 bananer 2 kopper smeltet smør (ca 250 g) 1,5 dl melk 6 kopper hvetemel 4 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker 2 ts natron Visp eggene med 2 kopper sukker. Mos bananene med 2 kopper sukker. Det tørre has i vekselvis med melk og smør. Stekes i stor langpanne ved 200 grader i 30-40 minutter. Dryss melis over når kaken er lunken. Svensk krydderkake 1 egg 7,5 dl kefirmelk 7,5 dl sukker 150 g margarin 3 ss tyttebærsyltetøy 1 ss natron (røres ut i litt vann) 9-10 dl hvetemel 3 ts malt nellik 3 ts malt kanel rosiner og hakkede mandler Egg halvpiskes og blandes med kefir. Tilsett de øvrige ingrediensene, smør til slutt. Rør deigen godt sammen. Dryss rosiner og mandler på etter at røren er i langpannen. Hell i smurt stor langpanne. Stekes ved 200 grader i ca. 40 min. Eplemoskake 7,5 dl eplemos 325 g smeltet smør 400 g sukker 5 dl rosiner 3 dl mandler 4 ts bakepulver 900 g hvetemel Bland alle ingrediensene og fyll røren i godt smurt og papirkledt langpanne. Stek kaken ved 170 grader i ca 1,5 timer, til den er fast og gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist og del den i passe stykker. Kaken er saftig og holdbar.
Daisy Skrevet 17. februar 2005 Forfatter #5 Skrevet 17. februar 2005 Her ble det plutselig vanskelig å velge! Kanskje jeg skulle slå til med flere? Skal hvertfall prøvebake noen og ta med på vinterferien..... der håper jeg på lange skiturer som kan oppveie overdrevent inntak av kalorier. Tusen takk!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå