Gå til innhold

Hva har dere "alltid" av mat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ja,så hva har folk "alltid" av mat? Jeg tenker i kjøleskap,tørrvarer og fryser.

I kjøleskap:

Lettmelk,egg,diverse oster(er glad i ost),diverse pålegg(som oftest makrell i tomat,leverpostei og kokt skinke)diverse grønnsaker (som oftest agurk,tomat,gresskar,potet,aubergine,zucchini,fennikel,paprika,reddiker og løk),øl,hvitvin,kesam (både med og uten smak) og oliven(liker kalmata best)

Tørrvarer:

Hermetiske tomater,tunfisk,sardiner,kikerter,kokosmelk,buljongen og krydder(har masse forskjellig av det),couscous,pasta,ris,ferdigsupper,olivenolje,diverse eddiker og andre sauser.

I fryser:

Diverse kjøtt og fisk,bacon,isterninger,bær til smoothie,ingefær og urter(holder seg lengre)

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

I kjøleskapet:

Skummet melk, smør, rømme, hvertfall en type syltetøy, egg, makrell i tomat og hvertfall en type smøreost. Og cola zero! 

I fryser:

Frosne grønnsaker og bær, noe fisk, kylling, brød, isbiter. 

Tørrvarer:

Fullkornaris, havregryn, fullkorn pasta, hermetiske tomater/mais/bønner. Diverse typer krydder og sauser.

Endret av Doge
Glemte heeeeelt å nevne Cola Zero!
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

I kjøleskapet:

Egg, melk, smør, pålegg, løk, hvitløk og gulrot.

I fryseren:

Spinat, fisk, hjort, lam, syltetøy (bringebær, blåbær, tyttebær, molt), hele blåbær, hakket gressløk, persille.

Tørrvarer: 

Ris, forskjellig pasta, diverse bønner og linser, mel (mange typer), sukker, havregryn, kakao, krydder (mange typer) og en pose posesuppe i tilfelle uforutsette hendelser.

Hermetikk:

Ananas, tomat, oliven, diverse bønner, kikerter, makrell i tomat, egenlaget syltetøy

Oljer og sauser:

Olivenolje, rapsoplje, soyasaus, ketchup og eddik.

 

Fryseren inneholder ikke alltid alt, siden vi tømmer den vær sommer og har et fjernlager et annet sted, og siden mye er sesongvarer vi spiser opp før neste sesong. Resten er slikt vi alltid kjøper nytt av før det blir tomt. Vi har selvfølgelig masse andre ting også, men det kjøper vi bare ved behov, lyst eller dersom det er et tilbud.

Anonymkode: aa5e3...a80

  • Liker 1
Skrevet

I kjøleskapet: poteter, løk, hvitløk, tomater, smør, fløte, melk, cola zero, egg, ost, pålegg, frukt, sylteagurker, syltetøy, hvitvin til matlaging. I tillegg har vi alltid mye mer grønnsaker men det varier hvilke. 

Hermetikk: hermetiske tomater, tomatpuré, oliven, bønner.

Tørrvarer: ris, pasta, gjær, mel i diverse varianter, sukker, buljongterninger, masse forskjellige krydder. 

Fryser: diverse fisk, revet ost, bær, karbonadedeig. 

  • Liker 1
Skrevet

I kjøleskapet:
Egg, smør, knust hvitløk, knust ingefær, øl, hvitløk, aioli, majones, tomatpure, soyasaus, sweet chili og diverse oster. 

Tørrvarer: ris, pasta, sukker, hvetemel, samalt hvete, rug, kokosstrø, buljongterninger, olivenolje, soyaolje, rødvinsbalsamico, hvitvinsbalsamico, gjær, knekkebrød og frokostblandingen 4 nøtter. 

Hermetikk: minimais og mais. 

Fryser: fløte i terninger, rødvin i terninger, frosne grønnsaker av ulike typer, frosne bær, polarbrød, kryddersmør, ulike kjøttpålegg og ett utvalg av fisk og kjøtt ettersom hva som har vært på tilbud den siste tiden. 

Dette er alt som jeg kjøper inn øyeblikkelig når det blir tomt, eller helst før det er tomt. 
Ellers varierer innhold av ferske grønnsaker og pålegg litt etter planer de nærmeste dagene. 

  • Liker 2
Skrevet
45 minutter siden, _popcorn_ skrev:

I kjøleskapet:
Egg, smør, knust hvitløk, knust ingefær, øl, hvitløk, aioli, majones, tomatpure, soyasaus, sweet chili og diverse oster. 

Tørrvarer: ris, pasta, sukker, hvetemel, samalt hvete, rug, kokosstrø, buljongterninger, olivenolje, soyaolje, rødvinsbalsamico, hvitvinsbalsamico, gjær, knekkebrød og frokostblandingen 4 nøtter. 

Hermetikk: minimais og mais. 

Fryser: fløte i terninger, rødvin i terninger, frosne grønnsaker av ulike typer, frosne bær, polarbrød, kryddersmør, ulike kjøttpålegg og ett utvalg av fisk og kjøtt ettersom hva som har vært på tilbud den siste tiden. 

Dette er alt som jeg kjøper inn øyeblikkelig når det blir tomt, eller helst før det er tomt. 
Ellers varierer innhold av ferske grønnsaker og pålegg litt etter planer de nærmeste dagene. 

Hvorfor KNUST hvitløk og KNUST ingefær? 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

I kjøleskapet: 

Ost, skinke, tomat, agurk, paprika, salat, smør, jus, melk, fløte, litt ferske grønnsaker, rapsolje, egg

Tørrvare/hermetikk:

Pasta, ris, makrell i tomat/tunfisk/leverpostei, hermetisk tomat, bønner, suppeposer/noen glass med ferdigsaus, mye krydder, olivenolje

Fryser: 

Kjøtt, fisk, frosne grønnsaker, litt brødmat, ferdigpizza til en lat dag,

Anonymkode: ed938...e0d

  • Liker 1
Skrevet

Kjøleskapet :

- egg, en boks middagsrester, cottage cheese, ost, yoghurt eller kesam, gulrot, soyasaus, eplesidereddik, løk, og som regel en god del frukt og grønt

Skapene: havregryn, knekkebrød, kaffe, ymse hermetikk  (tomat, tunfisk, makrell i tomat, bønner), nøtter, proteinbarer, proteinpulver, te, diverse bakeingredienser, pasta, quinoa, linser

Frysen: ost, pålegg, kylling, fisk, grønnsaker, iskrem, hjemmelaget kraft 

  • Liker 1
Skrevet
36 minutter siden, Zienna said:

Hvorfor KNUST hvitløk og KNUST ingefær? 

Fordi det holder i en evighet, dermed kan man bruke en liten teskje når man føler for det, uten at noe blir ødelagt. Jeg bruker ikke så mye ingefær at jeg bruker opp en fersk før den er grønn. Hvitløk fordi det er enklere å bare åpne glasset å hive i en teskje, enn å hakke opp ett fedd, smaken tar seg opp raskere med knust hvitløk, og man slipper skrubbing av hender for å få bort lukten. Jeg kjøper ferskt om jeg skal lage større middager, men i en singel husholdning er det helt håpløst skulle ha slike ting ferskt. Det koster meg minst ti ganger mer om jeg bruker ferskt hele tiden, på grunn av svinn. En boks knust ingefær holder i mange måneder i kjøleskapet, samme med hvitløk. Så for meg går det på at det er billigere, det er mye enklere i forhold til renhold, det er mye mindre svinn, og det er mer lettvint i en enslig husholdning. 

  • Liker 7
Skrevet

I tillegg til pålegg, melk, juice, ost, smør  o.l. har vi alltid matfløte, lettrømme og creme freche i kjøleskapet.  I kjøleskapsdøra står curry paste, oliven, sitron, sennep, ketsjup og slikt.  Nederst ligger løk, chili, hvitløk, sellerirot, persillerot og tørkede tomater. 
Har det vi bruker ofte i kjøleskapet.  

Fryseboks og fryseskap står i rommet ved siden av kjøkkenet.  I fryseskapet har vi ferdigmat, altså ferdig stekt kjøtt som basis for gryteretter, kraft av kjøtt, reke osv, brød, rundstykker, kaker osv.  Der ligger også frosset gressløk, ost, bær og sopp. 

I fryseboksen har vi pakker med fiskefilet og diverse annen fisk.  Alt av fersk kjøtt (vi kjøper elg, lam og okse fra bonde). 

På kjøleboden har vi egg,  poteter, gulerøtter, purre, kålrabi o.a. Der er også hermetikken, dvs. kokosmelk, bønner, tomater.  Alle sylteglass står på kjøleboden.  I år er det syltede pærer, syltet hvitløk, chili og ingefær.  

Det sparer oss for mye tid å ha det grunnleggende i huset.   
 

Skrevet
2 minutter siden, _popcorn_ skrev:

Fordi det holder i en evighet, dermed kan man bruke en liten teskje når man føler for det, uten at noe blir ødelagt. Jeg bruker ikke så mye ingefær at jeg bruker opp en fersk før den er grønn. Hvitløk fordi det er enklere å bare åpne glasset å hive i en teskje, enn å hakke opp ett fedd, smaken tar seg opp raskere med knust hvitløk, og man slipper skrubbing av hender for å få bort lukten. Jeg kjøper ferskt om jeg skal lage større middager, men i en singel husholdning er det helt håpløst skulle ha slike ting ferskt. Det koster meg minst ti ganger mer om jeg bruker ferskt hele tiden, på grunn av svinn. En boks knust ingefær holder i mange måneder i kjøleskapet, samme med hvitløk. Så for meg går det på at det er billigere, det er mye enklere i forhold til renhold, det er mye mindre svinn, og det er mer lettvint i en enslig husholdning. 

Takk for tips! :)  Jeg har lagt hvitløk i olje, men det smaker ikke helt riktig.  Har også syltet både hvitløk, ingefær og chili, og det smaker godt.  Men som du sier, alt må hakkes.. 

Skrevet (endret)

Veldig enkelt å svare på.

Kjøleskap: -Vann

Tørt: -Brød Edit: og kaffe selvsagt

Fryser: -Isbiter.

Det er nok eneste jeg så og si alltid har..

Endret av Undermann
Skrevet

Kjøleskap: poteter, smør, løk, søtpotet eller gresskar, tamari, ost, paprika, egg

skap: speltmel, salt, kokossukker, masse krydder, urtesalt, linser, tørkede bønner, en type hermetisk bønner, hakkede tomater på boks, pasta, olivenolje, ris, bokhvete, sesamfrø, hvitløk (dør uten hvitløk!!), 

fryser: bær, grønnsaksmiks, reinskav kjøtt, kyllling

 

AnonymBruker
Skrevet

Kjøleskap

Ulike typer currypaste, jalapenos

Mandelmelk, usøtet soyamelk

Rapskokos

Skap

Røde, brune og grønne linser

Ris, havre

Hermetisk tomat, tomatpure, mais, ananas

Gresskarkjernefrø, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner

Valnøtter, mandler

Løk og hvitløk

Plantemel, bakepulver, sukker, vaniljesukker

Grønnsaksbuljong,  ulike typer edikk, sitronsaft, rapsolje, olivenolje, kokosfett, soyasaus, masse krydder

Chillisauser

Te, kakao, kaffe

B12 supplement og D vitamin for vinteren

Fryser

Kokte kidneybønner, kikerter

Grønnsaksblandinger i alle varianter

Bær

 

 

Anonymkode: 9fa32...c86

Skrevet

At folk gidder plyndre med alt slags småtteri. Frøer, oljer, linser and what have you. Hadde blitt helt ør av å hlde greie på bruk av alt sånt noe. Huff ..

  • Liker 1
Skrevet

I kjøleskap

Pålegg: Skinke og hvitost
Grønnsaker: Agurk, gulrøtter & tomat
Drikke: Havremelk og laktoseredusert lettmelk
Ellers: Egg, ketchup, smør, majones

I skap

Havregryn 
Knekkebrød
Musli/granola
Mandler
Spaghetti
Te og kaffe
Tacomix, sauser, o.l.
Krydder - salt, pepper & gastromat
Hakkede tomater

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

I kjøleskapet er det alltid: Kald drikke, ost, grønnsaker og syltetøy

Tørrvarer: Krydder, kaffe, te, mel (ulike typer, men har alltid mel)

Annet: Hermestiske tomater, kokosmelk

Mye annet er tilstede 95% av tiden, men ikke alltid.

Anonymkode: 1671c...f3a

AnonymBruker
Skrevet

Kjøleskapet: Havremelk, egg, kinakål, agurk, paprika, fetaost, oliven, hvitløk i krukke, selleri, agurk. Gresk yoghurt naturell.

Frysaren: Bær, spinat, vegetarburger. Frosne grønnsaker, mange typar posar. Isbitar, grønnsaksvårullar.

Skap: Havergrøt, kaffi, olivenolje, krydder. Masse hermetikk, mais, tomat, kikerter, bønner. Hasselnøtter og mandlar. Sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, kokkosmelk, grønnsaksbuljong. Sukker, hvete, vaniljesukker, bakepulver. Mandelmel, kokkosmel. Mange typar mel.

I stova har eg alltid eit fat med tomat, appelsin, banan o.s.v.



 

Anonymkode: a7d7f...08b

AnonymBruker
Skrevet

Dette har jeg vanligvis liggende:

Kjøleskap: Melk, egg, smør, melkefri margarin, bananer, cherrytomater, paprika, ost, avokado, gulrøtter, løk, cottage cheese.

Tørrvarer: Røde og grønne linser, solsikkefrø, sesamfrø, linfrø, havregryn (store og lettkokte), kruskakli, havrekli, rugmel, hvetemel, sukker, mandler, fullkornsris, bakepulver, vaniljesukker, kakao, glutenfritt mel, tørrgjær. 

Hermetikk: Hakkede tomater, kikerter, bønner, kokosmelk, tomatpuré, curry paste.

Fryser: Mer ost, laks, torsk, kokt skinke, kyllinglår, kyllingkjøttdeig, gjerne noen middagsretter.

Har selvsagt også en hel del krydder, ulike oljer og slikt.

Anonymkode: 63010...c3d

AnonymBruker
Skrevet
15 timer siden, Undermann skrev:

At folk gidder plyndre med alt slags småtteri. Frøer, oljer, linser and what have you. Hadde blitt helt ør av å hlde greie på bruk av alt sånt noe. Huff ..

Det er en del av et sunt og variert kosthold og svært vanlig :-)

Anonymkode: 632e2...e75

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...