Gå til innhold

saft oppskrift


Gjest luke

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Dampsafting er den enkleste og mest brukte saftemetoden. Dampkoking har den fordelen at den gir ferdig silt saft som kan fylles over på rengjorte flasker med det samme.

1. Fyll opp kjelen med vann til ca 3 cm fra kanten. Sett beholderen over.

2. Fyll bær/frukt lagvis med sukker. Lokket legges tett på. Vannet skal småkoke, og bærene skal dampes til de har saftet godt og skiftet farge.

3. Beregn ca 1,5 time. Saften fylles over på flasker med det samme den er ferdig. Sukkermengden er en smakssak.

4. Generelt anbefalt sukkermengde til safting er 100-150 g sukker pr kg bær.

Værsågod! :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...